
Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers
Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen heeft zijn titel met succes verdedigd en is wederom de beste kerststollenbakker in de landelijke...

Brood zit aan de goede kant: 'Betaalbaar pakketje voedingsstoffen'
Hoe vertel je op de juiste manier het verhaal over brood als een gezond, duurzaam, eiwitrijk, plantaardig en betaalbaar product? Op die vraag geven...

Deze bakkers leren je hoe je personeelsproblemen aanpakt
In de bakkerij van de toekomst wordt slim ingespeeld op het almaar toenemende personeelstekort. Bijvoorbeeld door een aantrekkelijke werkomgeving te...

Menukaart als omzetmaker: horeca-experts schrijven handboek met tips...
Horeca-experts Petra Venekamp en Bianca Roemaat brengen het boek 'Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee' uit. Ze laten zien hoe je als...

BuurtBakker helpt lokale ambachtsbakkers met online verkopen
Wat ooit als schoolproject begon, is inmiddels een serviceverlening die bakkers helpt bij het online verkopen van hun waar. Twee jonge ondernemers...

Hoe zit het ook alweer met het concurrentie- en relatiebeding?
Onlangs was in het nieuws dat een werknemer door de rechter werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van € 500.000,- wegens het...

De Bakkers Lamers plaatst tweede automaat: 'Hiermee spreken we een...
Na het grote succes in Heesch heeft De bakkers Lamers ook bij de winkel in Oss een gebak- en broodautomaat geplaatst. De automaten zijn volgens Bart...

Deze vier stappen hanteert 't Kraayennest om volledig circulair te...
Bij Bakkerij 't Kraayennest is er nagenoeg geen voedselverspilling meer. Dat levert het bedrijf een unique selling point op. Harry van Kraaij en René...

Project Retourbrood wint circulariteitsprijs: 'Eerste producten met...
Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...

Oud-bakker was recyclinghype ver vooruit met broodkruimelmachine: wat...
Oud-bakker Cor van Meer is eind 2017 gestopt met zijn bakkerij in Prinsenbeek. Maar nog steeds roert hij zich, omdat de inwoner van Kruisland begaan...

Top Bakkers genomineerd voor Horecava-awards met Bakkersgrondstof als...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...

Creëer met technologie de ultieme eetervaring
Meer keuze. Meer smaak. Meer variatie. De verwachtingen van de consument zijn anno 2021 hooggespannen. Men wil voortdurend verrast worden. Smaak is...

Gemak neemt diverse vormen aan: eten bestellen steeds populairder
Gemak heeft voor de consument lange tijd om 'zo gemakkelijk en zo snel mogelijk' gedraaid. Maar uit het grote consumententrendonderzoek Taste...

Gepersonaliseerde voeding steeds populairder: zo speel je erop in
Sneakers met je eigen initialen daarop geborduurd, je favoriete smaak ijs in een door jou gekozen jasje en een verjaardagstaart met je foto erop....

Woordmerkenrecht: hoe zit het met die gevulde, kromme tompouce?
Wie is nu de oorspronkelijke bedenker van de gevulde croissant die hypet onder de naam crompouce? En hoe zit het eigenlijk met de rechten als je een...

Buitelaar en Van Egmond: Hoe bouw je aan toekomstbestendigheid?
De traditionele manier van zoeken naar vakbekwaam personeel biedt in de huidige arbeidsmarkt geen soelaas. Dat is een constatering, maar hoe kan je...

Stappenplan: wat doe je als je omzet daalt…?
De bakkerijmarkt is door macro-economische invloeden hoogst dynamisch geworden. 'Wij weten dat we daar een open deur mee intrappen, maar in deze...