17742 resultaten

Event weerspiegelt klimaatambities van Bakeplus

Event weerspiegelt klimaatambities van Bakeplus

Het Bakeplus Event vond maandag 9 september plaats op een bijzondere locatie: in het hart van het distributiecentrum in Steenwijk. Het event benadrukte de ambities van het bedrijf om eind 2025 klimaatneutraal te zijn. Distributie speelt daarbij een belangrijke rol.

Nieuwe Sinterklaascampagne biedt veel vrijheid voor de bakkers

Nieuwe Sinterklaascampagne biedt veel vrijheid voor de bakkers

Een grote grabbelton staat centraal tijdens de nieuwe Sinterklaascampagne 'Ohoh kom maar eens grabbelen' van Bakeplus. De nieuwe campagne beloont klanten niet alleen voor hun loyaliteit, maar geeft bakkers ook veel vrijheid, benadrukt Carine Wortelboer, marketeer van Bakeplus. 'Bakkers kunnen zelf hun actievoorwaarden bepalen.'

Op de kalender: HAS start nieuwe cursus en workshops, VABA-demo Peter Remmelzwaal en WorldSkills

Op de kalender: HAS start nieuwe cursus en workshops, VABA-demo Peter Remmelzwaal en WorldSkills

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024-2025 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: nieuwe workshops en cursus van HAS, VABA-demo met Peter Remmelzwaal, Fi Europe, WorldSkills, Südback, Bakkersvak 2025,

Het gaat beginnen! Inschrijving NK Bakkersvakwedstrijden geopend

Het gaat beginnen! Inschrijving NK Bakkersvakwedstrijden geopend

De Nederlandse kampioenschappen onder de noemer Bakkersvakwedstrijden vinden in november plaats in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De inschrijving is vandaag, donderdag 12 september, geopend.

Market Food Group verkast naar Apeldoorn, inboedel Smithuis wordt geveild

Market Food Group verkast naar Apeldoorn, inboedel Smithuis wordt geveild

De productielocatie van Bakkerij Smithuis in Oldenzaal wordt verplaatst naar Apeldoorn. Vanwege de sluiting in Oldenzaal, biedt eigenaar Market Food Group industriële bakkerijmachines voor de productie van groot- en kleinbrood aan in een online-veiling bij Troostwijk Auctions.

In memoriam: pionier Sietse van Rijsbergen

In memoriam: pionier Sietse van Rijsbergen

Sietse van Rijsbergen is op 12 augustus 2024 overleden, naar nu bekend is geworden. Bakkerszoon Van Rijsbergen is 84 jaar geworden. Hij was onder meer werkzaam als bij Quality Bakers in Rotterdam en heeft zich zijn hele leven ingezet voor verbeteringen in het productieproces in de sector.

Enzym asparaginase kan acrylamide verlagen, maar is niet klakkeloos toepasbaar

Enzym asparaginase kan acrylamide verlagen, maar is niet klakkeloos toepasbaar

Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond voor de mens. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de mogelijkheden om de vorming ervan tegen te gaan. Er zijn diverse methodes bekend. Een daarvan is gebruik van het enzym asparaginase, ook wel acrylamide-reducer genoemd. Het is een onderbelichte methode die echter niet klakkeloos toepasbaar is.

Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Sinds 1 juli heeft Debic een nieuwe culinair adviseur voor de regio's Nederland en België: patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk. Kiki heeft ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen en is sinds 2019 lid van het Nederlandse Patisserie Team. 'Ik kijk er enorm naar uit om bakkers te inspireren met de producten van Debic. Mijn doel is hen te helpen elke dag beter te worden dan gisteren.'

Halal-bakker neemt regie over worstenbrood- en snackproductie volledig in eigen hand

Halal-bakker neemt regie over worstenbrood- en snackproductie volledig in eigen hand

Het halalmerk Kadir's neemt de productie van populaire halalproducten volledig in eigen hand. Op die manier wil het bedrijf de regie houden op de groeiende populariteit van halalproducten.

Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot

Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot

Vanwege het grote tekort aan vakmensen heeft Bakkerij Broekmans in Panningen-Weert geïnvesteerd in een tweedehands robot. De machine, die in januari in gebruik is genomen, is inmiddels onmisbaar. 'Zonder de robot hadden we diverse producten niet kunnen meer kunnen maken', aldus Bram Broekmans.

Hoe zet je nieuwe producten in voor verschillende recepturen? Unibake Academy geeft het antwoord

Hoe zet je nieuwe producten in voor verschillende recepturen? Unibake Academy geeft het antwoord

Lantmännen Unibake opent deze maand de Unibake Academy in Londerzeel in Vlaams-Brabant. Op de agenda staan infosessies over de nieuwste producten en hoe je deze kunt inzetten voor verschillende recepten en een gevarieerd menu. Ook worden markttrends gedeeld en wordt inspiratie geboden.

Belgische Dossche lijft Duitse concurrent Mühle Rüningen in

Belgische Dossche lijft Duitse concurrent Mühle Rüningen in

Het Belgische familiebedrijf Dossche Mills zet zijn expansie voort. Dossche neemt de Duitse concurrent Mühle Rüningen over. Eerder lijfde Dossche onder meer Nederlandse en Franse molens in.

'Wat u moet weten over grondstoffen en engelenvleugels'

'Wat u moet weten over grondstoffen en engelenvleugels'

Grondstoffen, dat is het hoofdthema in het septembernummer van Bakkerswereld. Daarover dadelijk een interessant weetje dat niet bij iedereen bekend is, maar eerst even enkele korte fragmenten uit de prachtige verhalen in deze editie.

Bakkerswereld nummer 5 2024

Bakkerswereld nummer 5 2024

Grondstoffen zijn het hoofdonderwerp in het septembernummer van Bakkerswereld. Maar er komen nog zovele andere mooie verhalen aan bod. Over ondernemers Ireen en Patrick Pijpers uit Venlo, onderzoek naar darmgezondheid, trends.

Johan Pater draagt stokje over aan dochter en zoon

Johan Pater draagt stokje over aan dochter en zoon

Renee en Max Pater volgen hun vader Johan Pater op. Dat is zaterdag in Avenhorn bekendgemaakt tijdens het feest voor het honderdjarig bestaan van het bekende familiebedrijf Amarant Bakkers.

Millenials willen bijzondere texturen: zo speel je daar op in

Millenials willen bijzondere texturen: zo speel je daar op in

Textuur is een cruciale factor is geworden voor met name de millennials, de generatie tussen de 29 en 43 jaar. Bakkers kunnen op diverse manieren aanhaken op deze trend. Van ooey-gooey gevulde donuts en flaky XXL-croissants tot ultraluchtige briochebroodjes.

Directeur Verheul verlaat Beko na verschil van inzicht

Directeur Verheul verlaat Beko na verschil van inzicht

Marquerithe Verheul, directeur bij Beko Coöperatie, vertrekt na ruim 7 jaar bij de organisatie. Aan het besluit om het dienstverband - met wederzijds goedvinden - te beëindigen, ligt een verschil van inzicht ten grondslag.

Hoe lang kunnen Limburgers nog zeggen: 'Doeg miech nog ein stök'?

Hoe lang kunnen Limburgers nog zeggen: 'Doeg miech nog ein stök'?

De Limburgse omroep L1 presenteert vanaf zondag 15 september de vijfdelige serie 'Doeg miech nog ein stök'. Daarin maken kijkers kennis met vier bakkers uit Limburg, bij wie het ambacht er met succes met de paplepel is ingegoten. Toch doemt er ook een andere realiteit op.

Bakker Schuld ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan

Bakker Schuld ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan

Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg verkoopt in alle filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Schuld gebruikt geupcycled brouwgraan, een functioneel ingrediënt van MaGie Creations.

Gommans gaat opnieuw voor Meester-titel: 'De handdoek in de ring gooien? Nooit!'

Gommans gaat opnieuw voor Meester-titel: 'De handdoek in de ring gooien? Nooit!'

Na eerdere deelname in 2022, waarbij de felbegeerde titel nét buiten bereik bleef, is bakker Bas Gommans uit Sevenum vastbesloten in 2025 wél de hoogste eer in het vak te behalen. Die van Meester Boulanger.