
Gudrun verwerkt restmateriaal cacaobonen in bonbonvulling
Gudrun introduceert een praline dat volgens het principe van upcycling is ontwikkeld. Het bedrijf uit het Belgische Lier gebruikt een...

Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers
Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen heeft zijn titel met succes verdedigd en is wederom de beste kerststollenbakker in de landelijke...

NVWA: 'Bakkerijketen stilgelegd wegens slechte hygiëne'
Bakkerijketen Van Keulen is donderdag acuut stilgelegd omdat het bedrijf zich niet aan hygiëneregels hield. 'De productiebakkerij is gesloten', laat...

Omgaan met suikerreductie: de haken, ogen én de mogelijkheden
De NVB en FrieslandCampina zetten suikerreductie in gebak op de kaart. Er valt immers gezondheidswinst te behalen bij het terugdringen van...

Luxe, gevúlde kerstcroissant: geef deze kromme dame een originele naam
Denk je aan december, dan denk je aan amandelspijs. Daarom is deze kerstcroissant goed gevuld met amandelspijs van wat grovere amandelen voor een...

Bakkersvakwedstrijden 2023... en de winnaars zijn:
In een dampend Abe Lenstra Stadion in Heerenveen zijn zojuist de winnaars van de Bakkersvakwedstrijden 2023 bekendgemaakt. Zij mogen zich komend jaar...

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten
Bij het bakken van typische decemberproducten, zoals kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas, kan mogelijk het schadelijke stofje acrylamide...

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'
Er is iets dat me al een tijdje dwarszit: verspilling. En dan bedoel ik niet de verspilling van tijd, geld of energie, maar de verspilling van ons...

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'
Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...
Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste...

Bakels lanceert vegan assortiment: 'De weerstand is weg'
Onder het motto 'Nu echt lekker' presenteerde Bakels Senior op Bakkersvak hun vegan assortiment: bavarois, spongecake en cake. Een vegan gele room...

Hoge kwaliteit 'letter' met roomboterbladerdeeg
Bakker Klootwijk produceert veel met behulp van het roomboterbladerdeeg van Van der Pol. Zo vinden tienduizenden roomboteramandelletters jaarlijks...

Nieuwe Reebok Excel Light werksneaker geeft het gevoel te zweven
High performance veiligheidsschoenen zijn onmisbaar voor mensen die veel meters maken. Reebok brengt voor deze doelgroep een nieuwe schoen op de...

Hebben stoffen op het werk invloed op je longklachten?
Het vierjaarlijkse allergieonderzoek voor meelstof is belangrijk om beginnende allergie voor meelstof op te sporen. Met de Werk- en longencheck...