Bakkerswereld
Bakkerswereld
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten
InloggenAbonneren

De bakkerij

Alles over de bakkerij
Volop inspiratie tijdens Bakeplus Event: nieuwe mogelijkheden om klanten te verleiden

Volop inspiratie tijdens Bakeplus Event: nieuwe mogelijkheden om...

Borrelen, netwerken en volop inspiratie. Dat waren de ingrediënten van het Bakeplus Event 2023. Tijdens het event maakten bakkers kennis met de...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Het smaakpanel test broden met verschillende nieuwe samenstellingen bakkerszout.

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...

De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Nieuws en achtergrond over de bakkerij

  • ambachtelijke bakkerij
  • de bakker en zijn machine
  • apparatuur
  • ovens
  • koel- & vriesapparatuur
  • rijskasten
  • narijskasten
  • vakkennis
  • personeel

De bakker en zijn machine

Met de ingebuikname van de tempereermachines is het aantal 
zelfgemaakte chocoladeproducten steeds verder uitgebreid. Foto's: Koos Groenewold

Bakkerij Toebast: 'Automatische tempereermachines zijn eyecatchers in...

Sinds 2018 maakt de familie Toebast, van de gelijknamige bakkerij in Hoevelaken, een groot deel van haar chocoladeproducten zelf. Dit werpt zijn...

Over de bakkerij

Meer over de bakkerij
Aanmelden Beko Speculaaskeuring is weer mogelijk: 'Uitslag geeft enorme boost aan verkoop'

Aanmelden Beko Speculaaskeuring is weer mogelijk: 'Uitslag geeft...

Tijdens de Beko Speculaaskeuring krijgen alle bakkers en banketbakkers in Nederland weer de gelegenheid om hun speculaasproducten te laten beoordelen...

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun je nog iets verdienen aan brood van een dag oud'

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun...

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs biedt sinds deze week 'Brood van Gisteren' aan. Hiermee gaat de bakkerij nog een stapje verder om...

Wie worden Nederlands kampioen? Inschrijvingen Bakkersvakwedstrijden geopend

Wie worden Nederlands kampioen? Inschrijvingen Bakkersvakwedstrijden...

Bakkersvakwedstrijden organiseert al jaren in november een wedstrijd voor alle Nederlandse ambachtelijke brood- koek- en banketbakkers. Voor de...

Jorn Nieuwenhuis eindigde als vierde in de categorie Patisserie.

Damon en Jorn vierde in Gdansk; duimtopje sneuvelt in heetst van de...

Damon van den Berg uit Harmelen is tijdens EuroSkills 2023 vierde geworden in de categorie Boulanger. Jorn Nieuwenhuis eindigde eveneens als vierde...

Blogs over de bakkerij

Meer blogs over de bakkerij
Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren' 

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'

Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Speciaal zijn is niet makkelijk'

Vegan is voor mij een lastige productgroep. Net als glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij en wat er nog meer aan speciale wensen is. Maar eigenlijk...

Sponsored content

Meer sponsored content
Ben van Haren van Bakker Pim (links) en Thomas Knook van Van der Pol.

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...

Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste...

Bakels verzorgt op regelmatige basis workshops en studiedagen in het Bakels Bakery Inspiration Centre in Zeewolde. Ook over de introductie van een vegan assortiment.

Bakels lanceert vegan assortiment: 'De weerstand is weg'

Onder het motto 'Nu echt lekker' presenteerde Bakels Senior op Bakkersvak hun vegan assortiment: bavarois, spongecake en cake. Een vegan gele room...

Jan Verwijs: ‘Een belangrijke verklaring voor het succes van de roomamandelletters is het roomboterbladerdeeg.’

Hoge kwaliteit 'letter' met roomboterbladerdeeg

Bakker Klootwijk produceert veel met behulp van het roomboterbladerdeeg van Van der Pol. Zo vinden tienduizenden roomboteramandelletters jaarlijks...

Reportages

Meer reportages
De Reebok Excel Light 1030 S1P.

Nieuwe Reebok Excel Light werksneaker geeft het gevoel te zweven

High performance veiligheidsschoenen zijn onmisbaar voor mensen die veel meters maken. Reebok brengt voor deze doelgroep een nieuwe schoen op de...

Meelstof kan zorgen voor allergieën en uitval van medewerkers.
Foto: Shutterstock

Hebben stoffen op het werk invloed op je longklachten?

Het vierjaarlijkse allergieonderzoek voor meelstof is belangrijk om beginnende allergie voor meelstof op te sporen. Met de Werk- en longencheck...

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.
Bekijk vacatures
  1. Op de kalender: de bodemkwaliteit en jouw darmen, 'Blik op... Duurzaamheid' en NK Bakkersvakwedstrijden

  2. Zeelandia's Bake to the Future serveert ingredïenten voor fris ondernemerschap

  3. Winnend worstenbroodje van Jeroen en Lars van Dongen in keramische kunst

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen