
Volop inspiratie tijdens Bakeplus Event: nieuwe mogelijkheden om...
Borrelen, netwerken en volop inspiratie. Dat waren de ingrediënten van het Bakeplus Event 2023. Tijdens het event maakten bakkers kennis met de...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren
De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...
De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Aanmelden Beko Speculaaskeuring is weer mogelijk: 'Uitslag geeft...
Tijdens de Beko Speculaaskeuring krijgen alle bakkers en banketbakkers in Nederland weer de gelegenheid om hun speculaasproducten te laten beoordelen...

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun...
Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs biedt sinds deze week 'Brood van Gisteren' aan. Hiermee gaat de bakkerij nog een stapje verder om...

Wie worden Nederlands kampioen? Inschrijvingen Bakkersvakwedstrijden...
Bakkersvakwedstrijden organiseert al jaren in november een wedstrijd voor alle Nederlandse ambachtelijke brood- koek- en banketbakkers. Voor de...

Damon en Jorn vierde in Gdansk; duimtopje sneuvelt in heetst van de...
Damon van den Berg uit Harmelen is tijdens EuroSkills 2023 vierde geworden in de categorie Boulanger. Jorn Nieuwenhuis eindigde eveneens als vierde...

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'
Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Column Greetje Gutter: 'Speciaal zijn is niet makkelijk'
Vegan is voor mij een lastige productgroep. Net als glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij en wat er nog meer aan speciale wensen is. Maar eigenlijk...

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...
Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste...

Bakels lanceert vegan assortiment: 'De weerstand is weg'
Onder het motto 'Nu echt lekker' presenteerde Bakels Senior op Bakkersvak hun vegan assortiment: bavarois, spongecake en cake. Een vegan gele room...

Hoge kwaliteit 'letter' met roomboterbladerdeeg
Bakker Klootwijk produceert veel met behulp van het roomboterbladerdeeg van Van der Pol. Zo vinden tienduizenden roomboteramandelletters jaarlijks...

Nieuwe Reebok Excel Light werksneaker geeft het gevoel te zweven
High performance veiligheidsschoenen zijn onmisbaar voor mensen die veel meters maken. Reebok brengt voor deze doelgroep een nieuwe schoen op de...

Hebben stoffen op het werk invloed op je longklachten?
Het vierjaarlijkse allergieonderzoek voor meelstof is belangrijk om beginnende allergie voor meelstof op te sporen. Met de Werk- en longencheck...