Alles over Personeel

De gaande en komende directeur bij Bakels Senior: Ronald Menting en Roderik de Harder.
bakkerijen

Bestuurswissel bij Bakels Senior: Ronald Menting draagt bedrijf over

Directeur Ronald Menting van Bakels Senior draagt de leiding van het bedrijf per 1 maart 2025 over aan Roderik de Harder. Menting is lange tijd de drijvende kracht achter de groei van het bedrijf geweest. Hij stond onder meer aan het roer van de verhuizing van Weesp naar een modern onderkomen in Zeewolde.

Herman Hagel laat zien hoe een kegelopboller er na een grondige revisie weer uitziet.
Foto's: Jan Willem van Vliet
bakkerijen

Reviseren loont: Drentse techneut maakt machines al 30 jaar hagelnieuw

Bakkers die een tweedehands machine aanschaffen of er eentje laten reviseren, hebben grote kans dat Herman Hagel die onder handen neemt. Vaak zonder dat ze dat weten overigens. In de luwte maakt deze techneut uit het Drentse Dalen tal van bakkerijmachines hagelnieuw. Al dertig jaar lang. Het moment voor een opvolger lijkt aangebroken.

Joep Gommans Foto: Bert Jansen
toekomst

De intergalactische bakkerij: brood voor Mars en daarbuiten

Het is 2050. Je stapt geen gewone bakkerij binnen, je betreedt een wereld die je zintuigen wakker maakt. De bakker is niet verdwenen, maar geëvolueerd.

Foto: NBOV
bedrijfsopvolging

Familiebedrijven in de bakkerij: tips voor bedrijfsovername

De bakkerijsector kent een rijke traditie van familiebedrijven. Een bedrijfsopvolging kan echter uitdagend zijn. NBOV deelt praktische tips om zowel opvolgers als stoppers te begeleiden bij een succesvolle overgang.

Beeld: NBOV
Cao

NBOV: 'Nieuwe cao voor ambachtelijke bakkerijen is in ontwikkeling'

Het begin van 2025 staat in het teken van de nieuwe cao voor ambachtelijke bakkerijen. Deze moet op 1 maart 2025 ingaan. De onderhandelingen hierover zijn op 8 januari gestart tussen werkgeversorganisatie NBOV en de vakbonden CNV en FNV. De NBOV gaat in dit artikel in op het lopende proces en op de inhoud.

Meelstof kan zorgen voor allergieën en uitval van medewerkers.
Foto: Shutterstock
bakkerijen

Wat kun je doen tegen meelstof? Dit zijn de tips

Arbeidshygiënist Vanessa Zaat bezoekt regelmatig bakkerijen voor een werkplekonderzoek. De aanleiding is vrijwel altijd dat iemand klachten heeft die samenhangen met blootstelling aan meelstof of andere allergenen. Wat ziet zij zoal in de praktijk en welke oplossingen zijn er?

Vicky Littlejohn
klantenbinding

'Een paar uurtjes langer?'

Laatst kwam mijn winkeldame verontwaardigd naar achteren lopen. Er was net een klant in de winkel geweest en die wilde een specifieke koek hebben, maar die hadden we niet.

strategie

'Verschuivingen en de toekomst'

De Nederlandse ambachtelijke bakkerijsector lijkt verder op te schuiven naar Duits model. Er zijn tal van ontwikkelingen die hierop duiden. Ontwikkelingen die ook kansen bieden op het gebied van winkelvoorzieningen, arbeid, specialisatie en op het ontstaan van nieuwe bakkerijtjes. Hoe dat zit?

André Merlijn legt uit bij welke jongeren de kansen liggen: vooral de twijfelaars zijn goede potentiële werknemers.
uitgelicht

Werkgevers willen Vakschool Wageningen terug, opsteker voor BI

De Vakschool Wageningen mag terugkeren in haar vertrouwde vorm, als het aan werkgevers in de bakkerijsector ligt. Een utopie? Wellicht, maar herstel van een stevige niveau-4-opleiding is een behoefte die leeft. Het wordt gevoeld als één van de oplossingen voor de huidige personeelsproblematiek.

Jong en Gedreven

Jong en gedreven - Hesli Redder: 'Brood is een levend iets, daarmee...

Boulanger in spé, Hesli Redder, heeft een visie op ambacht en authenticiteit. Brood bestaat uit water, bloem en gist of desemculturen. 'Het is niet zomaar een product', stelt Hesli. Brood leeft en je moet ermee leren omgaan. Hij vertelt aan Bakkerswereld over de kneepjes van het vak die hij leert tijdens zijn opleiding, in zowel het noorden als het zuiden van Nederland.