Bakkerswereld
Bakkerswereld
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten
InloggenAbonneren

Mensen

Alles over mensen
Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Over pakweg een week of zes is de 'Grote Uittocht'. Dan gaan veel mensen op vakantie. Behalve onze Boulanger-student Damon van den Berg en…...

Beeld: Time2play

Benieuwd naar ontbijtgewoonten van Nederlanders? Time2play zocht het...

Wil je als bakkerij-ondernemer ontbijtjes samenstellen voor je klanten? Dan is het handig om te weten waar de voorkeuren liggen. Time2play zocht het...

Lex Brakenhoff, bakker in hart en nieren. Foto: Brakenhoff

Het blog van Brakenhoff (7): 'Welkom in de wereld van verzekeringen'

Lex en Denise Brakenhoff runnen een prachtige brood- en banketbakkerij in Assendelft. In een exclusieve serie weblogs op Bakkerswereld.nl vertelt...

Alles over mensen

Nieuws en achtergronden over mens en medewerker

  • mensen
  • personeel
  • veilig en gezond
  • stage
  • leerbedrijven
  • leerlingen
  • opleidingen

Personeel

Meer over personeel
Carl Siegert bezorgd om aanwas broodbakkers: 'Jonge garde zou moeten staan te trappelen, maar dat is niet zo'

Carl Siegert bezorgd om aanwas broodbakkers: 'Jonge garde zou moeten...

De bekende horecabakker Carl Siegert vindt dat in de branche niet genoeg wordt gedaan om jonge mensen enthousiast te maken voor het bakkersvak. En...

'In een goed team is de sfeer ook goed.'
Foto's: Van Maanen

Bakker van Maanen over personeelsbeleid: ‘Het is net voetballen'

Het vinden van voldoende personeel is in deze tijd vaak een uitdaging. Bij Bakker van Maanen is het vinden én binden van medewerkers daarentegen geen...

Hoe vind je medewerkers en nieuwe ondernemers?

Hoe vind je medewerkers en nieuwe ondernemers?

De bakkerijbranche is een belangrijke sector in de voedingsmiddelenindustrie en biedt alleen al in Nederland werkgelegenheid aan 40.000 tot 50.000...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: Appartementje voor de medewerkers

Zoek de verschillen: de ene bakker heeft geen moeite met het vinden en binden van medewerkers, terwijl de andere vrijwel constant een vacature lijkt...

Meer over personeel

Opleidingen

Meer over opleidingen
Jorn werkt geconcentreerd aan zijn chocolade stuk.
Foto: mboRijnland

Uren reizen en zelfs verhuizen om op topniveau te komen: Damon en...

Helden zijn ze, Damon van den Berg en Jorn Nieuwenhuis. Ze wonnen eind maart Skills The Finals en verdedigen Nederland van 5 tot 9 september in...

Podcast Bakkerspraat on air: docent Jeroen Smit in gesprek met oud-reclamemaker én bakker Chris Sant

Podcast Bakkerspraat on air: docent Jeroen Smit in gesprek met...

Podcast Bakkerspraat van ROC Amsterdam-Flevoland is een noviteit van de opleiding. Docent Jeroen Smit, die de podcast als onderdeel van een nieuwe...

Blog Mark Wils: 'Trots op onze kanjers'

Blog Mark Wils: 'Trots op onze kanjers'

U kent mij als een betrokken bakker, liefhebber van ambachtelijk brood- en banket en bevlogen docent bij Summa Brood & Banket. Vanuit mijn...

Finalisten Skills zorgen ervoor dat beroep van bakker zichtbaar blijft

Finalisten Skills zorgen ervoor dat beroep van bakker zichtbaar blijft

Skills the Finals is hét beroepenevenement van Nederland. Praktisch geschoolde (v)mbo’ers uit tal van sectoren laten scholieren zien wat ze kunnen...

Meer over opleidingen

Veilig en gezond

Meer over veilig en gezond
Foto: Shutterstock

Veilig en Gezond: juist bewegen buiten het werk om houdt je fit

Als je als bakker gedurende de werkdag veel hebt gestaan, is er niets lekkerder dan bij thuiskomst op de bank te ploffen: rust. Die hersteltijd is...

Sponsored content

Meer sponsored content
Gert-Jan ten Napel: 'Wij nemen werkgevers heel veel uit handen.’

Uitzendbureau Het Ambacht: voor en door bakkers

Uitzendbureau Het Ambacht zet zich volledig in voor de beste match tussen werkgever en werknemer. Ondernemers Gert-Jan en Henk ten Napel hebben een...

Meer sponsored content
Op Bakbekwaam.nl vind je alles terug over veilig werken, waaronder stofvrij werken. - Foto: Shutterstock

Alles over gezond, veilig en stofvrij werken is samengebracht op...

Alle informatie en tools van Blij met Stofvrij en Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf vind je tegenwoordig op Bakbekwaam.nl. Kennis over het...

Jos Rooijackers is als longarts betrokken bij het Landelijk Expertise Centrum Stoffengerelateerde Beroepsziekten.
Foto: V&G

Lexces zorgt voor nieuwe stap in de erkenning van bakkersastma

Sinds het najaar is het Lexces - Landelijk Expertise Centrum Stoffengerelateerde Beroepsziekten – opgericht. Dit samenwerkingsverband is een...

Meer over veilig en gezond

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.
Bekijk vacatures
  1. Boulangerie Oscar bakt volledig gasloos, maar wil verder: 'Overheid doet te weinig'

  2. Bartels brengt verleden naar heden: het geheim van een goede korst

  3. Op de kalender: workshops Baking Lab, Heuft Baking Experience Event en HAS-cursussen

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen