
Dit is waarom ’t Kraayennest clean-label Romeinenbrood maakt
Bakkerij ’t Kraayennest duikt dieper in de granen, met cleanlabel Romeinenbrood. Daarmee timmert de Nijmeegse Top Bakker verder aan de weg van...
Bakkerij ’t Kraayennest duikt dieper in de granen, met cleanlabel Romeinenbrood. Daarmee timmert de Nijmeegse Top Bakker verder aan de weg van...
Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker, minder vet, slim produceren, halffabrikaten inkopen om personeelstekort op te...
De Bonte Koe uit Schiedam introduceert een nieuwe chocoladereep: Caramel Royal Kombu Seaweed. Deze vegan reep is gemaakt van biologische cacao uit de...
Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....
Het Nederlands BoulangerieTeam heeft het erepodium op de Sigep in Italië dit jaar niet betreden. ‘Maar de jongens zijn wel een ervaring rijker om het...
De wedstrijdvoorbereidingen van het Nederlands BoulangerieTeam aan de International Bakery Cup 2023 zijn in volle gang. Het showstuk staat: de...
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het...
Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...
Op de Horecava waren een aantal ijsaanbieders te vinden. Bakkerswereld licht er twee uit wier duidelijke keuze voor samenstelling en smaak opvalt:...
De Horecava is eindelijk terug van weggeweest, in fysieke vorm. Sinds januari 2020 was er immers geen beursbezoek meer mogelijk door corona. Van 9...
Het onderwerp plantaardig was hot op de Food Ingredients Europe in Parijs. Eén grondstof voerde de boventoon: favaboon of veldboon. Volgens de...
‘We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en...
Connor Klein, chocolatier en mede-eigenaar van De Bonte Koe Chocolade, speelt de hoofdrol in de nieuwe commercial van Microsoft voor Surface, de...
We keren aankomende feestdagen terug naar de basis van desserts. Meer intieme festiviteiten met een vermindering van de consumptie, wordt...
Dit jaar viert 56 procent van de Nederlanders Sinterklaas; een duidelijke stijging ten opzichte van vorig jaar toen 50 procent het feest vierde....
Gemiddeld genomen betalen consumenten in 2022 meer voor hun oliebollen. Toch zijn oud- en nieuwlekkernijen niet aan te slepen. Oliebollen horen bij...
Voor de vijfde keer is de oliebollentest ‘in nieuwe vorm’ gehouden. De test levert twaalf winnaars op, één winnaar per provincie. Dat wordt gedaan,...
De bakkerijbranche is volop in beweging, maar met alles wat er speelt rond grondstofprijzen, energie en personeel, is het voor een bakkerijondernemer...
Met het paasassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek en daarnaast vinden klanten het...
Pasen 2023 wordt volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan creatief en klassiek. 'Op tafel komen vrij traditionele gerechten en vooral het ei staat in de...
Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12...