
Duidelijke keuzes maken en hierop blijven innoveren. Dat is waar Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen op inzet als het gaat om assortimentsbeheer. De...
Duidelijke keuzes maken en hierop blijven innoveren. Dat is waar Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen op inzet als het gaat om assortimentsbeheer. De...
Bakkerij ’t Kraayennest duikt dieper in de granen, met cleanlabel Romeinenbrood. Daarmee timmert de Nijmeegse Top Bakker verder aan de weg van...
Nu de klimaatverandering traditionele cacaoteeltgebieden rond de evenaar bedreigt, kijken chocoladeproducenten naar andere bronnen. De Finse...
Bakkersdochter Marijntje van Benthum hield zelf vooral van koekjes bakken. Met haar koekjesbedrijf Van Eigen Deeg ontwikkelde ze een koekje met...
Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gewonnen in de wedstrijd om het broodje Lekker Anders. Jesse creëerde...
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
De vraag naar volkoren producten stijgt en wint aan populariteit. Ireks heeft om die reden Volkoren Speciaal samengesteld. De bakker kan er naar...
Nederland kent een grote variantie aan moppen; elke zichzelf respecterende stad of streek ontwikkelde ooit wel zijn eigen mop, karakteristiek van...
Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...
Op de Horecava waren een aantal ijsaanbieders te vinden. Bakkerswereld licht er twee uit wier duidelijke keuze voor samenstelling en smaak opvalt:...
De Beste Limburgse vlaai komt uit Limburg natuurlijk. Maar wie van de (banket)bakkers uit deze traditioneel hoog aangeschreven vlaaienprovincie bakt...
De Bonte Koe Chocolade uit Schiedam heeft sinds twee jaar ook vegan chocolade in het assortiment. Dat biedt volgens eigenaresse Amy Klein volop...
De Bonte Koe Chocolade brengt als eerste Nederlandse chocolatier chocoladerepen op de markt waarin paddenstoelen zijn verwerkt. ‘We hebben...
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...
Belcolade zet de herlancering in van Belgische chocolade. Het bedrijf zet hiermee een in op een nieuw hoofdstuk in de wereld van chocolade.
Voor sommige bakkers is het een lastig dilemma: verkoop je vegan producten als ‘reguliere’ lekkernijen en vertel je alleen dat deze plantaardig zijn...
Met het paasassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten het...
Voor het vierde jaar heeft Paul van den Bogaert van Bakkerij Pol van de Bogaert zijn pop-up worstenbroodwinkel geopend. ‘Worstenbroodjes worden...
Het Heemskerkse Ezelsoor is al dertien jaar een groot succes met bij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Wat maakt het gebakje tot zo’n...