
Boek Pieken met Pepernoten rolt 8 september van de drukpers
Pepernoten, kruidnoten en ander strooigoed: voor menigeen de voorbode van spannende weken met de komst van Sinterklaas, Ozosnel, de Pieten en de...

Dollen met oliebollen en ander frituurwerk, probeer eens nieuwe...
Oliebollen heb je in allerlei soorten en maten. Variaties in het assortiment kun je vanuit één basisproduct aanbieden en zo een bredere doelgroep...

Keuze voor uitsluitend Nederlandse tarwe bevalt Bakker Blom uitstekend
Bakker Blom bakt zijn brood al vijf jaar lang van uitsluitend Nederlandse tarwe. Daarmee was de bakkerij destijds de eerste in Nederland. De familie...

Column Ivo van Dijkhuizen: Eenduidige vezelmeter: niet sexy, wel...
Een centrale regie op de vezelmeter is wenselijk. Wellicht een idee voor het ambacht om deze handschoen op te pakken, nu de supers de vlucht reeds...

De bapamango-tartelette, wisselgebak met een bijzondere naam
Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de...

Bartels brengt verleden naar heden (3) - dé volkorenspecialist
Bianca Bartels, auteur van het boek Brood op de plank, zit als derde generatie bakkersdochter dichter op het deeg dan ze zelf bevroedde. Speciaal...

Eerder gepubliceerd: Fred Brouns over de gezondheidseffecten van tarwe
Het college over 'Well on wheat', dat Fred Brouns in 2018 uitsprak voor Universiteit van Nederland, is destijds in uitgebreidere versie uitgeschreven...

Vipam officieel distributeur van PCB Creation
Vipam is sinds augustus 2023 officieel distributeur van PCB Creation uit Frankrijk. Dit betekent dat Vipam zowel de verkoop als de levering van het...

Meester Patissier Hidde de Brabander inspireert met 3D-foodprinter...
Zijn boeken en televisiewerk maakten van Hidde de Brabander een bekende Nederlander, maar hij blijft vooral banketbakker. De nieuwbakken Meester...

Wat heeft de landelijke bakker aan de verkoop van hoofdstedelijke...
Het Eberhardje, vernoemd naar de overleden oud-burgermeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, gaat landelijk. Daarmee wordt niet alleen het...

Van Eigen Deeg maakt circulair koekje: 'Het moet geen greenwashing...
Bakkersdochter Marijntje van Benthum hield zelf vooral van koekjes bakken. Met haar koekjesbedrijf Van Eigen Deeg ontwikkelde ze een koekje met...

De Bonte Koe ontwikkelt vegan chocolade: 'Smeuïgheid en smaak zijn...
De Bonte Koe Chocolade uit Schiedam heeft sinds twee jaar ook vegan chocolade in het assortiment. Dat biedt volgens eigenaresse Amy Klein volop...

Bontekoe experimenteert met functionele repen: chocolade met...
De Bonte Koe Chocolade brengt als eerste Nederlandse chocolatier chocoladerepen op de markt waarin paddenstoelen zijn verwerkt. 'We hebben...

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Valentijn in aantocht: deze bakkersproducten scoren hoog op de...
Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...

Omzet tijdens de feestdagen verhogen? Dat kan met deze recepten
Met het decemberassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten...

Vijf tips om optimaal te scoren met je feestdagenassortiment
Sinterklaas en Kerst zijn voor de bakker dé momenten bij uitstek om extra omzet te maken. In dit artikel geven leveranciers een aantal tips om...

Opmars van brioches in Nederland kans voor ambachtelijke bakker
De brioche is in landen als Frankrijk en België het paradepaardje van de bakker. Is je brioche goed? Dan heb je klanten. Ook in Nederland zitten het...

Dilemma: Benoem je vegan producten in de toonbank of juist niet?
Voor sommige bakkers is het een lastig dilemma: verkoop je vegan producten als 'reguliere' lekkernijen en vertel je alleen dat deze plantaardig zijn...