Meer nieuws
Chocolade hazen van Bontom. Foto: AMR
ondernemen

Paasvierder gaat voor luxe, dubbel zoveel choco-klanten voor ambacht

Komend weekend vieren zes van de tien Nederlanders Pasen. Ruim driekwart van hen koopt chocoladepaaseitjes in (een derde verstopt die ook). Van degenen die het feest niet vieren, geven vier van de tien aan wel paaslekkernijen te kopen.

Patisserie De Rouw

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met...

In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is uitgebreid met een drietal nieuwe chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp. Ideeën voor wie zich wil laten inspireren.

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring.
paasbrood

Van der Steen bakt het lekkerste Paasbrood; heerlijke smaak en...

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Volgens de jury zorgde de heerlijke smaak en de rijkelijke vulling voor het verschil. Sjaak Doeleman uit Werkhoven werd tweede. Het brons is voor Willem Steenbergen uit Meppel.

Foto: Shutterstock
strategie

Paaseitjes dit jaar duurder vanwege hoge suiker- en cacaoprijzen

(Update) Paaseitjes en andere chocoladeproducten die nu in de schappen liggen, zijn duurder geworden. Economen van ABN Amro, RaboResearch en ING verwachten dat de prijzen van suiker voorlopig hoog blijven en die van cacao verder stijgen.

Marco Berghuis. Foto: Jan Willem Schouten
video

Stap voor stap: Paasbrood van Bakkerij Pots

Marco Berghuis van Bakkerij Pots laat zien hoe hij paasbrood maakt. Bekijk de video en het recept in dit artikel.

Aldi lanceert de huismerklijn Prestige.
strategie

Aldi en Lidl zetten verkoopprijs paasstollen strategisch in

In zijn vorige week verschenen magazine voor Pasen legt Aldi de nadruk op het Prestige-huismerk. De prijs van de Prestige-paasstol van 1000 gram is gestegen van €1,99 naar €3,49. Bij Lidl is de prijsstijging nog hoger, van €1,99 naar €3,99. Beide discounters doen de stollen overigens een week later alweer in de aanbieding.

Meer nieuws
Meer achtergrond
Foto: Irca Group
pasen

Ontdek de paastrends van 2025

De paastrends van 2025 bieden volop kansen om te vernieuwen. Van de populariteit van pistache tot de opkomst van kleinere porties en luxueuze presentaties. Ontdek welke trends je dit jaar niet mag missen om je klanten te verrassen en je aanbod naar een hoger niveau te tillen.

De Paaspouce. Foto: Zeelandia
uitgelicht

Van Paaspouce tot Avocadoslof: dit zijn dé trendy paasrecepten

Paaspouce, Yuzu-gebakjes, fris smakende Oranjebrilletjes en hartige snacks. Dit zijn allemaal trendy lekkernijen waarmee bakkers zich dit jaar optimaal kunnen onderscheiden. Benieuwd hoe je deze maakt? Hieronder vind je de recepturen.

Foto: Sonneveld
assortiment

Paasomzet verhogen? Dat kan met deze recepten

Met het paasassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten het fijn om nieuwe smaken te verkennen. Bakkerswereld zet een aantal Paasrecepten op een rij, waarmee je je paasomzet verder kunt verhogen.

Tijdens Pasen staan lichte, vrolijke kleuren centraal. Foto: Zeelandia
consumententrends

Deze paastrends ziet trendwatcher Anneke Ammerlaan: kansen voor het...

Pasen 2023 wordt volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan creatief en klassiek. 'Op tafel komen vrij traditionele gerechten en vooral het ei staat in de belangstelling', verwacht Ammerlaan. Ook wordt tijdens Pasen steeds vaker het kerstassortiment in een andere vorm aangeboden. 'Zo worden de chocolade kerstkransjes ineens paaskransjes en de banketstaaf wordt een paasstaaf. De stol wordt zelfs in plaats van een kerststol een feestbrood genoemd. Zo kan deze in dezelfde verpakking voor meerdere feestdagen worden gebruikt.'

Paasschnitte. Foto: Dawn Foods
Bakkerij

Paastrends 2022: 'Meer keuze en met mate genieten'

Het coronavirus heeft een aantal trends versterkt. Dat heeft ook zijn weerslag op Pasen. Dit jaar zien we veel kleine lekkernijen, zoals mini-pastry, mini-muffins, petit fours en mini-croissants met een 'over de top' decoratie. 'Zorg voor een prachtige afwerking, speel in op meerdere eetmomenten en wissel verschillende texturen af', zo adviseren leveranciers.

Recepten

In de herhaling: Paaspanettone

Bakkerij Oonk in Enschede maakte een aantal jaar geleden voor Bakkerswereld deze panettone voor Pasen. Het robuust ogende brood is een mooie aanvulling op de paastafel. Fraai verpakt in doorzichtig cellofaan is het voor de klant bovendien een leuk en heel betaalbaar product om cadeau te geven. In plaats van roomboter is boterstolpoeder gebruikt, wat de prijs vriendelijk houdt.

Meer achtergrond