FreshRecruitment
Meester Boulanger Bas Gommans deelt recept Nonnevotten
Ter gelegenheid van de lancering van het platform Nonnevotten.nl geeft Meester Boulanger Bas Gommans zijn receptuur voor Nonnevotten prijs.

Ter gelegenheid van de lancering van het platform Nonnevotten.nl geeft Meester Boulanger Bas Gommans zijn receptuur voor Nonnevotten prijs.

Worden er nog beulingen gebakken? Er zullen weinig mensen zijn die het woord ooit gehoord hebben, laat staan een beuling hebben gegeten. Speciaal voor Bakkerswereld bakt Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba deze vergeten lekkernij. Antje Scheper levert er de historische fijnproeverij bij.

Bonbons in lucratieve hoeveelheden maken en via de vriezer verwerken. 'Kan dat eigenlijk wel', vroeg Lucas Vermeulen van Bakkertje Deeg zich af. Zoon Giel bedacht er - geïnspireerd op een van zijn vele werkplekken - een methode voor. 'Dan gaan we dat proberen', sprak zijn vader.

Het lijkt op een bonbon en heeft wat weg van een truffel. De brigadeiro is een zoete en romige lekkernij uit Brazilië met chocolade en een topping. Braziliaan André Credie van Sweet Bob in Amsterdam wil Nederland én Europa veroveren met zijn concept rond deze traditionele Braziliaanse zoetigheid. 'Brigadeiro is dé lekkernij voor feestelijke gelegenheden, bij de koffie, als dessert of als geschenk om te geven.'

Cees Holtkamp van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp ging in 2015 voor Bakkerswereld aan de slag met Moskovisch beslag. Dat mag in de banketbakkerij wel een 'vergeten recept' worden genoemd. Zo niet bij Holtkamp. Daar staat het rond Kerstmis steevast op de kaart. Remco van Beek stond Cees Holtkamp bij, omdat voor de verwerking van het beslag zijn twee mensen nodig zijn.

Banketbakkerij Teunissen is specialistisch banketbakker in Velp. Eind 2024 wordt de banketbakkerij, die al jaren een begrip is in de regio, overgenomen door Banketbakkerij Jolink. Een kleine tien jaar geleden maakte Marco Teunissen deze geweldige profiteroltaart voor de lezers van Bakkerswereld. Als eerbetoon, en omdat het een verdraaid lekker product is, in de herhaling.

Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in de Tarte Tropézienne. François Brandt maakte er in zijn werkzame tijd bij het Bakery Institute een stoer Koningsdagtaartje van en een liefelijke variant voor Moederdag.

Verwenchocolade waarmee je elk moment van je dag een oppepper kunt geven, zoals Rituals dat ongeveer ook doet. Zo omschrijft patissier Remy Rombouts zijn concept Coco & Sebas. Beleving is daarbij een belangrijk ingrediënt net als het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Bovendien moeten zijn producten een verhaal vertellen. De Dutch doet dat, het is een reep met een wel héél Hollands tintje.

Hoe maak je slim gebruik van bestaande mallen? Chocolatier Arthur Tuytel geeft twee voorbeelden.

Een chocoladedecoratie geeft een gebakje al snel een onderscheidende exclusieve uitstraling. Hoe maak je een mooie chocoladedecoratie?

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg in Heusden houdt niet van verspilling. Daarom verwerkt hij overgebleven ingrediënten in de vulling van brood. 'Het is een mooie manier om van je restjes af te komen en het effect is leuk', zegt het lid van het Boulangerie Team. 'Je maakt eigenlijk steeds een andere soort brood, zonder ingewikkeld te doen.'

Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), zij zijn beide lid van het Boulangerie Team.

De krakeling speelde een grote rol in zowel hoogte- als dieptepunten in een mensenleven en was een passende lekkernij tijdens de feestdagen. Als in vroeger eeuwen iets onbegrijpelijk was en het verstand te boven ging, zei men: 't Zijn dingen als krakelingen. In dit verhaal van Antje Scheper wordt de historie aangevuld met hedendaagse receptuur van Bakkerij Verba.

Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan gezelligheid en zin om tijdens Sinterklaas -letterlijk en figuurlijk- uit te pakken. Verwacht wordt dat ze dan ook dat ze vandaag en morgen meer in huis halen dan het gebruikelijke strooigoed, aldus Emma Sterken van Pruvé.

Verras uw klanten in de sinterklaasperiode eens met iets anders, bijvoorbeeld deze pepernotenontbijtkoek. Een overheerlijke ontbijtkoek met pepernootkruiden.
GesponsordAmbachtelijke bakkers kunnen zich met hun sinterklaasassortiment van de supermarkt onderscheiden door verrassende producten van een uitstekende kwaliteit aan te bieden; bijvoorbeeld met het gebakje 'Boek van Sint'.
GesponsordVerras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis gesloten hoeft te worden als het op smaak aankomt. Plantaardig kan net zo smaakvol zijn.
GesponsordConsumenten willen meer dan ooit gezond eten. Maar dat eten moet wel lekker smaken! De diverse broodsoorten van Puravita passen perfect bij die verlanglijst. De smaakvolle meergranenbroden in deze lijn van Puratos bevatten namelijk minstens evenveel vezels als volkorenbrood, zijn lactosevrij en beschikken daarnaast per soort over extra gezondheidseigenschappen.
GesponsordIn de afgelopen jaren zijn er verschillende wetswijzigingen geweest omtrent productspecificatie. Recepten handmatig bijhouden op receptenkaarten, in receptboeken of een Excelbestand is voor de bakker niet meer te doen en kost veel tijd. Gelukkig zijn er receptbeheerprogramma's die bakkers helpen met hun ingrediëntendeclaraties, etikettering, kostprijsberekening en ook met het bepalen van de warenwettelijke benaming.
