Alles over brood-recept

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn, een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Gevuld desembrood gemaakt met Sallands streekbier (met receptvideo)
Om goed voor de dag te komen bij de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde, ging Patrick Jorink van Bakker Jorink in Raalte niet over een nacht ijs....

Hans Som over productie vloerkadetten:´Een goeie kadet is wollig´
In Bakkerswereld van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het...

Hans Som laat zien hoe hij desembrood bereidt, maar 'bakker moet...
Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. 'En bakkers...

In de herhaling: Paaspanettone
Bakkerij Oonk in Enschede maakte een aantal jaar geleden voor Bakkerswereld deze panettone voor Pasen. Het robuust ogende brood is een mooie...

De anijskrol: streekproduct met een eigen verhaal
Anijskrollen, ze zijn niet weg te denken uit het najaarsassortiment van Bakker Van de Ven in Venhorst. Deze lekkernij vormt een belangrijke...

Anna ten Broeke maakt Achterhoeks pompoenbrood van lokale granen
Van bakker tot akker. Samenwerking in de lokale keten is de trend van dit moment. Net als het verwerken van oude granen. Dat is koren op de molen van...

Duurzaam desembrood boordevol lokale granen
Bakker Tom van Otterloo bewandelt al een aantal jaren het pad van duurzaam en lokaal bakken. In zijn open desembakkerij in Arnhem introduceert hij...

Brood: robuust Zwitsers desem met karakter
Een desembrood dat anders is dan andere. Dat is Pane Maggia oftewel Zwitsers brood zoals Echte Bakker Wessels in Deventer het noemt. Een broodmix van...

Winnende Italiaanse ciabatta
Het BoulangerieTeam won dit jaar op de Sigep in Rimini de International Bakery Cup 2020. Onder meer met deze echte Italiaanse ciabatta.