Sesam-noten-spekbrood

Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), zij zijn beide lid van het Boulangerie Team.
Foto: Roy Franken

Ingrediënten

100% BT80
2% zout
1% gist
2% honing
25% desem
65% water (+10% inwaswater)

Vulling

5% geroosterde sesam
12,5% spek
25% notenmix

Werkwijze

  • Maak een mooi soepel deeg, deegtemperatuur ca. 26˚C.
  • Stort het deeg in een met olie ingesmeerde bak en laat ca. 90 minuten rijzen.
  • Afwegen op gewenst gewicht en licht opbollen.
  • Na 35 minuten opnieuw licht opbollen en vormen met een jeu-des-boulesbal.
  • Narijs ca. 60 minuten.
  • Voor het inschieten eventueel decoreren met roggebloem en naar wens insnijden.
  • Bakken met voldoende stoom op 220˚C gedurende ca. 35 minuten.

Bekijk ook het receptuur

Hartige stengels 2.0