Citroenpizzakoek. Foto: Sonneveld

Van yoghurtbombe tot citroenpizzakoek: verras je klant met een zomers assortiment

De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten en/of yoghurt, zomerse broden en ijstaarten. En wil je echt iets bijzonders presenteren? Bied dan citroenpizzakoeken aan.

Foto: Bakels Senior

Olympische Spelen in Parijs: hoge ogen gooien met klassiekers en nieuwkomers

De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag 26 juli van start gegaan. Het is een mooie aanleiding om de baguettes en de croissants extra onder de aandacht te brengen. Maar ook met andere lekkernijen kun je hoge ogen gooien. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips en origineelste recepten op een rij.

Voor het afwerken van Freestyle kunnen ook verschillende vullingen gebruikt worden.

Freestylen in de zomer: 'Onderscheid je met barbecuebrood'

Het barbecue-seizoen is begonnen. De markt van bbq-stokbrood is voor de ambachtelijke bakker teruggelopen, maar dat betekent tegelijkertijd dat er volop kansen liggen voor barbecuebrood van eigen hand. 'Een klant gaat nog steeds naar de bakker voor genietmomenten', bevestigt nestor broodbakken Hans Som.

Von Dutch: een zomers aardbei-rabarbertaartje.

'Von Dutch': het zomerse aardbei-rabarbertaartje van Jurgen Koens

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de herkomst van producten, signaleert patissier Jurgen Koens. Wat dit betreft laten banketbakkers volgens hem nog veel kansen liggen. Om hen op weg te helpen, ontwikkelde Koens een recept voor een fris, zomers en modern ogend aardbei-rabarbertaartje met voornamelijk Hollandse ingrediënten. Deze creatie kreeg de toepasselijke naam 'Von Dutch' mee.

Foto's en video: Jan Willem Schouten

Kartoffelbrood van Meester Boulanger Peter Bienefelt - met video

Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'.

Tarte Tropezienne

Een taartje voor moeder en de Koning: Tarte Tropézienne, met video

Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in de Tarte Tropézienne. François Brandt maakte er in zijn werkzame tijd bij het Bakery Institute een stoer Koningsdagtaartje van en een liefelijke variant voor Moederdag.

Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?

Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?

De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. Steeds meer mensen verlangen naar producten met minder toegevoegde suiker. 'Daarom hebben we bij Debic een slagroom met slechts 8% suiker. En het mooie is: minder suiker in je slagroom betekent meer smaak in je gebak', vertelt Zoë Damen, Brand manager bij Debic.

Christiaan van de Vegt maakt Luilakbollen. Foto's: Sutdio38C

Pinkster- en luilakbollen voor langslapers - met receptuur van Bakkerij Verba

Op 19 en 20 mei is het Pinksteren. De zaterdag daaraan voorafgaand (11 mei) is het luilak. Een mooie gelegenheid om pinkster- en luilakbollen te bakken en deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Een vergeten verhaal, met hedendaagse receptuur van Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba.

De Paaspouce. Foto: Zeelandia

Van Paaspouce tot Avocadoslof: dit zijn dé trendy paasrecepten

Paaspouce, Yuzu-gebakjes, fris smakende Oranjebrilletjes en hartige snacks. Dit zijn allemaal trendy lekkernijen waarmee bakkers zich dit jaar optimaal kunnen onderscheiden. Benieuwd hoe je deze maakt? Hieronder vind je de recepturen.

De belangstelling voor de masterclass was groot, Roger van Damme (r) geeft hier uitleg. Foto's: Dossche Mills

Nederlandse bakkers aan de haal met ideeën van Belgische vakgenoten

Drie toonaangevende Belgische namen lieten eind januari in Wageningen hun vakkundigheid zien aan een bomvolle zaal met branchegenoten in Nederland. 'Dit is heel inspirerend. Ik neem een van de broden op in ons assortiment', liet een van de aanwezigen zich ontvallen.