Alles over Recepten

Soepel deeg kneden en vlies trekken.
brood

Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder koolhydraten. Volgens meesterlijk bakker Hans Som is het belangrijk dat dit type brood niet te kleverig wordt. '50 procent minder koolhydraten is wel het maximum.'

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Banketbakker Cees Holtkamp aan de slag met Moskovische tulband.

Foto: Roel Dijkstra
banket

Stap voor stap: Moskovische tulband van Patisserie Holtkamp

Cees Holtkamp van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp ging in 2015 voor Bakkerswereld aan de slag met Moskovisch beslag. Dat mag in de banketbakkerij wel een 'vergeten recept' worden genoemd. Zo niet bij Holtkamp. Daar staat het rond Kerstmis steevast op de kaart. Remco van Beek stond Cees Holtkamp bij, omdat voor de verwerking van het beslag zijn twee mensen nodig zijn.

Marco Teunissen bereidt een profiteroltaart, die net als de appelslof erg in de smaak valt. Foto: Jan Willem Schouten
recepten

Video: 'Profiteroltaart is één van de lekkerste producten'

Banketbakkerij Teunissen is specialistisch banketbakker in Velp. Eind 2024 wordt de banketbakkerij, die al jaren een begrip is in de regio, overgenomen door Banketbakkerij Jolink. Een kleine tien jaar geleden maakte Marco Teunissen deze geweldige profiteroltaart voor de lezers van Bakkerswereld. Als eerbetoon, en omdat het een verdraaid lekker product is, in de herhaling.

Quiche met kip van het Boulangerie Team
recepten

Klant ontzorgen: wat dacht je van deze quiche met kip?

'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.

Citroenpizzakoek. Foto: Sonneveld
assortiment

Van yoghurtbombe tot citroenpizzakoek: verras je klant met een zomers...

De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten en/of yoghurt, zomerse broden en ijstaarten. En wil je echt iets bijzonders presenteren? Bied dan citroenpizzakoeken aan.

Foto: Bakels Senior
Olympische Spelen

Olympische Spelen in Parijs: hoge ogen gooien met klassiekers en...

De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag 26 juli van start gegaan. Het is een mooie aanleiding om de baguettes en de croissants extra onder de aandacht te brengen. Maar ook met andere lekkernijen kun je hoge ogen gooien. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips en origineelste recepten op een rij.

Voor het afwerken van Freestyle kunnen ook verschillende vullingen gebruikt worden.
Stokbrood

Freestylen in de zomer: 'Onderscheid je met barbecuebrood'

Het barbecue-seizoen is begonnen. De markt van bbq-stokbrood is voor de ambachtelijke bakker teruggelopen, maar dat betekent tegelijkertijd dat er volop kansen liggen voor barbecuebrood van eigen hand. 'Een klant gaat nog steeds naar de bakker voor genietmomenten', bevestigt nestor broodbakken Hans Som.

Von Dutch: een zomers aardbei-rabarbertaartje.
recepten

'Von Dutch': het zomerse aardbei-rabarbertaartje van Jurgen Koens

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de herkomst van producten, signaleert patissier Jurgen Koens. Wat dit betreft laten banketbakkers volgens hem nog veel kansen liggen. Om hen op weg te helpen, ontwikkelde Koens een recept voor een fris, zomers en modern ogend aardbei-rabarbertaartje met voornamelijk Hollandse ingrediënten. Deze creatie kreeg de toepasselijke naam 'Von Dutch' mee.

Foto's en video: Jan Willem Schouten
brood

Kartoffelbrood van Meester Boulanger Peter Bienefelt - met video

Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'. De winnaar van de titel World Master Bakker 2018 gooide er hoge ogen mee op deze vakwedstrijd.

Tarte Tropezienne
recepten

Een taartje voor moeder en de Koning: Tarte Tropézienne, met video

Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in de Tarte Tropézienne. François Brandt maakte er in zijn werkzame tijd bij het Bakery Institute een stoer Koningsdagtaartje van en een liefelijke variant voor Moederdag.