Alles over Recepten

Broeder: luxe, gevuld krentenbrood voor hoogtijdagen - zo maak je 'm
Een broeder is een mooie naam voor een prachtig, luxe krentenbrood met zoete vulling. Vaak wordt 'ie gegeten met een kom warme melk, een lik stroop...

De beuling: bak eens een amandelstaaf in de vorm van een hoefijzer
Worden er nog beulingen gebakken? Er zullen weinig mensen zijn die het woord ooit gehoord hebben, laat staan een beuling hebben gegeten. Speciaal...

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche
De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de...

Zo maak je dat: fondanttaarten met figuurtjes (videorecept)
Het maken van een fondanttaart is arbeidsintensief. Vooral het vormgeven van fondantfiguurtjes kost veel tijd. Voor Bakkerswereld legde Lisette...

Meester Patissier Hidde de Brabander inspireert met 3D-foodprinter...
Zijn boeken en televisiewerk maakten van Hidde de Brabander een bekende Nederlander, maar hij blijft vooral banketbakker. De nieuwbakken Meester...

Omzet tijdens de feestdagen verhogen? Dat kan met deze recepten
Met het decemberassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten...

Getoerd gerezen lekkernijen van Hans Som: 'Niet te dun anders verlies...
Met getoerd gerezen deeg is veel mogelijk. Het verrijkte gistdeeg, waarbij door te toeren laagjes vetstof worden gevormd, wordt in de volksmond...

Aan de slag in het bbq-seizoen: Gerookt zadenbrood van het...
Suranga Kellaert ontwikkelde voor zijn deelname aan de International Bakery Cup 2023 een verrassende variant: Gerookt zadenbrood. Het past goed bij...

Vacuüm koelen geen ver-van-m'n-bedshow meer: aan de slag in de...
Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument....

Een goed gevulde moppentrommel in iedere stad of streek, met...
Nederland kent een grote variantie aan moppen; elke zichzelf respecterende stad of streek ontwikkelde ooit wel zijn eigen mop, karakteristiek van...