
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...
Bakkerij Dunselman weet de aandacht op zich te vestigen met kunstmatige intelligentie. 'Wij streven naar vernieuwing en innovatie', zegt Barry...
Nederland heeft er weer een flink aantal top-mbo’ers bij. Boulanger Damon van den Berg en patissier Jorn Nieuwenhuis voeren de top3 van winnaars van...
De striktere regels voor wegwerpplastic per 1 juli 2023 werpen ook hun vruchten af op de broodafdeling van Albert Heijn. Samen met huisleverancier...
HAS green academy studenten Jurre en Quinn hebben met hun herbruikbare verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023 gewonnen. De verpakking bestaat uit...
Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...
Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker, minder vet, slim produceren, halffabrikaten inkopen om personeelstekort op te...
De Horecava is eindelijk terug van weggeweest, in fysieke vorm. Sinds januari 2020 was er immers geen beursbezoek meer mogelijk door corona. Van 9...
Dit jaar viert 56 procent van de Nederlanders Sinterklaas; een duidelijke stijging ten opzichte van vorig jaar toen 50 procent het feest vierde....
Speciaal voor een jubileumuitgave van Keramiekmuseum Princessehof stelde patissier Cees Holtkamp een koekjeskwartet samen. Dat bestaat uit Friese...
Duidelijke keuzes maken en hierop blijven innoveren. Dat is waar Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen op inzet als het gaat om assortimentsbeheer. De...
Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk bestaat komende maand veertig jaar. Over ‘het geheim’ achter veertig jaar...
Debic bestaat honderd jaar! Ter ere van deze honderd jaar ervaring op het gebied van zuivel en samenwerking met bakkers en patissiers in Nederland...
Voor veel consumenten bepaalt de versheid van een product de kwaliteit. Om de versheid te bepalen, gebruiken ze al hun zintuigen. Ruikt een product...
In tijden van crisis kunnen ondernemers wat extra inspiratie goed gebruiken. Debic ondersteunt hen met ideeën voor originele gerechten en verhalen en...
Wat is gezond? Daar kun je heel lang over discussiëren. Dat een fles wijn met een zak chips per dag geen goed idee is, kan iedereen wel bedenken....
Niemand kan in de toekomst kijken. Deze column is geschreven op 12 september, door NVB-directeur Wim Kannegieter. In overleggen en de media uit hij...
Het is opvallend hoe brood van graan van Nederlandse bodem in zwang raakt. Nedertarwe, een geweldige taalvariant op Nederwiet, springt eruit. Hoe...