De Swissle behoudt alles wat zo geliefd is aan de klassieke Swiss Roll en tilt het naar een niveau dat helemaal past bij de smaak van nu. ‘Het is niet zomaar een recept, maar een flexibel concept dat van een vertrouwd gebakje een verfijnde creatie maakt - helemaal met jouw persoonlijke touch’, legt Suijkerbuijk uit. ‘Hiermee kun je je eigen stijl in de spotlight zetten en het hele jaar door nieuwe verkoopkansen creëren met eindeloze variatiemogelijkheden.’
Van simpel tot briljant
De charme van de Swissle zit in de eenvoud. Suijkerbuijk: ‘Met technieken die je al beheerst, combineer je een luchtig biscuitgebak met slagroomvullingen die je naar wens kunt aanpassen aan elk thema, seizoen of bijzondere gelegenheid.’ Zo biedt de Swissle eindeloze mogelijkheden om je vakmanschap te laten schitteren, van toegankelijke varianten die dagelijks aanslaan tot verfijnde creaties voor speciale momenten.

Flexibele formaten
Met het basisconcept van de Swissle kun je meerdere variaties maken. Denk aan grote of kleine varianten, die eenvoudig te portioneren zijn voor elk moment. ‘Je kunt bijvoorbeeld individuele porties maken die perfect zijn voor op de toonbank en de dagelijkse verkoop’, gaat Suijkerbuijk verder. ‘Of maak entremets in grotere formaten voor speciale bestellingen en evenementen. En vergeet natuurlijk niet je seizoensspecials waar klanten keer op keer voor terugkomen.’
Afwerkingen die verkopen
Suijkerbuijk geeft voorbeelden van afwerkingen om elk publiek aan te spreken, van tijdloze elegantie tot trendy eyecatchers:
- Klassieke eenvoud: een subtiel laagje decoratiesneeuw voor een elegante, traditionele uitstraling
- Visueel spektakel: rechte of schuine sneden die het betoverende spiraalpatroon onthullen
- Creatieve signatuur: jouw eigen unieke afwerking met opgespoten slagroom, vers fruit en chocoladedecoratie
- Sensatie op social media: gouden accenten of matchadetails die zowel online als in de winkel de aandacht trekken
- Voor feesten: grotere formaten, perfect voor speciale gelegenheden en grote gezelschappen
Geef je gebak moeiteloos een eigen twist, zonder dat je een compleet nieuw recept hoeft te ontwikkelen”
Het hele jaar door
Door te variëren met kenmerkende smaken en kleuren van ieder seizoen steek je je Swiss Roll in een handomdraai in een nieuw jasje. ‘Denk in de herfst aan diepe bruin- en ambertinten, verrijkt met koffie, kaneel en karamel’, geeft Suijkerbuijk als voorbeeld. ‘En haal in de zomer juist frisse, tropische kleuren in huis, zoals zonnig geel en levendig groen, gecombineerd met de smaken van mango, kokos en munt. Zo geef je je gebak moeiteloos een eigen twist, zonder dat je een compleet nieuw recept hoeft te ontwikkelen.’

Extra tips voor de perfecte Swissle
Meer informatie vind je op de website van Debic. Suijkerbuijk geeft ons tot slot wel nog een aantal tips om de perfecte Swissle te maken:
- Gebruik bij batchproductie een trekbak voor een strakke vorm.
- Bak het biscuitgebak niet te lang; dan kan het bij het oprollen scheuren.
- Rol het biscuit voor terwijl het nog warm is; zo blijft het flexibel en is de kans op scheuren kleiner.
- Bestrooi het versgebakken biscuit met fijne kristalsuiker en dek af met een licht vochtige doek.
- Rol het biscuit strak op in bakpapier en gebruik een rechte kant of liniaal voor een perfecte cilindervorm.
- Laat het opgerolde biscuit volledig afkoelen voordat je het vult, voor optimale stevigheid.
- Voeg smaakaccenten toe, zoals vanille, citrusrasp of specerijen, om de vulling extra te benadrukken.
Dit artikel is gesponsord door Debic.