Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

19 november 2025

  • Michel Schröder geeft uitleg over deelname aan Coupe de Boulangerie.
    Boulangerie Team19 nov. 25

    Boulangerie Team blij met opkomst, trainingen op 3 februari

    Michel Schröder, voorzitter van het Boulangerie Team in Nederland, is blij met de opkomst voor de info-middag, dinsdag 18 november in Wageningen. 'We hebben 19 kandidaten die belangstelling hebben. Ik ben hartstikke tevreden', vertelt hij.

18 november 2025

  • Robèrt van Beckhoven18 nov. 25

    Vorstelijke patisserie van Robèrt in Paleis Soestdijk

    De patisserie van meesterbakker Robèrt van Beckhoven krijgt de hoofdrol in de wintertentoonstelling 'De Smaak van Soestdijk'. Zijn speciaal ontwikkelde taartje, desserts en chocoladestukken zijn voor het eerst als complete serie te zien én te proeven in het paleis.

17 november 2025

  • strategie17 nov. 25

    Boterprijs daalt, markt kampt met overschot

    De botermarkt staat blijvend onder druk, terwijl de naderende decembermaand meestal zorgt voor prijsstijgingen. Dit jaar is het effect van de vraag naar hogere volumes echter nauwelijks merkbaar.

  • Nico Bloem droeg 40 van de 100 jaar zijn steentje bij. Foto: Piet Haaksma
    strategie17 nov. 25

    Kort nieuws: Domenica focust op brioche; afscheid Nico Bloem; bierbostel basis voor cacao en koffie

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand november 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: Domenica opent Brusselse zaak met focus op brioche; exclusief kijkje achter de schermen bij Heel Holland Bakt en bierbostel als basis voor cacao en koffie.

12 november 2025

  • Fien Kwant  is Talent van het Jaar 2025. Foto: Gerard Blaauw
    Bakkersvakwedstrijden12 nov. 25

    Winnaars honderdste editie Bakkersvakwedstrijden bekend

    De winnaars van de honderdste editie van de Bakkersvakwedstrijden 2025 zijn woensdagavond bekendgemaakt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Het zijn geen onbekenden in de sector.

  • Directeur Jacco Spil van het bakkerijmuseum neemt de prijs in ontvangst, terwijl het team joelt.
    strategie12 nov. 25

    De Oude Bakkerij wint museumprijs: ton voor nóg meer sensorische beleving

    Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij uit Medemblik is winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Met 12.408 stemmen koos het publiek overtuigend voor dit multi-sensorische museum, dat laat zien hoe je cultuur niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen, voelen, ruiken én proeven.

  • vakwedstrijden12 nov. 25

    Gouden IJsspatel draait in 2026 om chocolade-sorbetijs

    Evenementenhal Gorinchem vormt op 1 en 2 maart opnieuw het bruisende decor van De Dag van het Ambacht. Hoogtepunt van het programma zijn de IJsVak-wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ. Dit jaar draait de Gouden IJsspatel om de smaak chocolade-sorbetijs.

10 november 2025

  • Beeld: Shutterstock
    strategie10 nov. 25

    Bakkers behoren tot beroepsgroep met hoge werkstress

    In 2024 had 16 procent van de werknemers in Nederland een stressvolle baan met hoge eisen én weinig vrijheid. In deze banen wordt veel van mensen gevraagd, terwijl zij weinig ruimte hebben om hun werk te doen zoals ze dat zelf willen. Opvallend is dat bakkers in de top 10 staan van werknemers met de meeste werkstress.

3 november 2025

  • Beeld: still
    MVO3 nov. 25

    Justitie start campagne voor gevangeniswezen

    Bakkers die hun ambacht graag op een andere manier willen inzetten, kunnen bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) letterlijk het verschil maken. Deze organisatie zoekt bakkers die binnen de gevangenisbakkerijen gedetineerden begeleiden bij het bakken van brood én bij het opbouwen van structuur en zelfvertrouwen.

  • Dorus en Rianne van Boulangerie Gommans krijgen de prijs uit handen van EB-voorzitter Hans Keurhorst. Foto's: EB
    amandelstaven3 nov. 25

    Amandelstaaf Gommans springt eruit: 'Glans en een mooi craquelé'

    De amandelstaaf van het team van Bas Gommans is als winnaar uit de bus gekomen bij de Echte Bakkers-keuring. In de finale dongen nog 12 van de ruim 100 ingezonden staven mee om de top 3, waarbij glans en craquelé zorgden voor de overwinning.

31 oktober 2025

  • Oliebollen31 okt. 25

    Nieuwe speler in frituurolie en vetinzameling biedt gemak en continuïteit

    Voor ambachtelijke bakkers die waarde hechten aan constante bakresultaten, is er een nieuwe leverancier in frituurolie en vetinzameling: Colandis. De CrispOn-oliën zijn ontwikkeld voor stabiliteit en lange gebruiksduur, terwijl gebruikte olie rechtstreeks wordt opgehaald. Dat scheelt tijd en zorgt voor continuïteit in de drukke oliebollentijd.

30 oktober 2025

  • Maurits Groen (Kipster) overhandigt het Kipsterbrood aan Wouter Kolff, Commissaris van de koning in Zuid-Holland. Daarnaast Rebekah Simmons, Sustainability Specialist Lidl en teler Tom Bosscher uit Groningen.
    kookboek30 okt. 25

    Kort nieuws oktober: 500.000ste Kipsterbrood, Nedertarwe groeit midden in Leeuwarden

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand oktober 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: Nedertarwe groeit nu ook midden in Leeuwarden; Puratos vernieuwt verpakkingen; Bakkerij 't Kraayennest keert terug in Cuijk en NBC wint PR-Award met NK Broodbeleggen

28 oktober 2025

  • circulaire economie28 okt. 25

    Circulair brood Top Bakkers in assortiment van grote cateraar

    Vitam introduceert als eerste grote cateraar circulair brood op de menukaart. De duurzame meergranenbol is ontwikkeld door de Top Bakkers Groep en bestaat voor 30 procent uit gefermenteerd desem van retourbrood. Na een uitgebreide pilotfase is gekozen voor een receptuur die zowel op smaak als op voedingswaarde overtuigt.

27 oktober 2025

  • klantenbinding27 okt. 25

    Banketbakkerij Prins speelt ludiek in op verkiezingstijd met eigen Kieswijzer

    Terwijl politici campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen, kiest banketbakker Edwin Prins uit Alblasserdam voor een andere vorm van stemadvies. Met de 'Prinsheerlijke Kieswijzer' laat hij klanten op een originele manier ontdekken welk gebak het beste bij hun smaakprofiel past.

24 oktober 2025

  • Henk van Arkel
    in memoriam24 okt. 25

    In memoriam: Henk van Arkel

    Henk van Arkel, eigenaar van voormalig groothandel Van Arkel en later Armade, is zondag 19 oktober overleden. Van Arkel is 69 jaar geworden. Hij kwam bij menig bakkersbedrijf over de vloer, herkenbaar aan zijn markante bos (rode) haar.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    QA Officer Peijnenburg Sintjohannesga

    FreshRecruitment logo
  3. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
  4. Sonneveld Group B.V.

    Operator

    Sonneveld Group B.V. logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. desem

    Desembrood is blijvertje: voor goed brood fietst Nederland om

  3. Jong en Gedreven

    Tijs Hermkens: 'Ik hou ervan om steeds nét dat stapje verder te gaan'

  4. verpakkingen

    Bakkerij zet zich schrap: 'Verpakkingen horen geen afval te zijn, maar grondstof'

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen