Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

12 november 2025

  • Fien Kwant  is Talent van het Jaar 2025. Foto: Gerard Blaauw
    Bakkersvakwedstrijden12 nov. 25

    Winnaars honderdste editie Bakkersvakwedstrijden bekend

    De winnaars van de honderdste editie van de Bakkersvakwedstrijden 2025 zijn woensdagavond bekendgemaakt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Het zijn geen onbekenden in de sector.

  • Directeur Jacco Spil van het bakkerijmuseum neemt de prijs in ontvangst, terwijl het team joelt.
    strategie12 nov. 25

    De Oude Bakkerij wint museumprijs: ton voor nóg meer sensorische beleving

    Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij uit Medemblik is winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Met 12.408 stemmen koos het publiek overtuigend voor dit multi-sensorische museum, dat laat zien hoe je cultuur niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen, voelen, ruiken én proeven.

  • Nico Bloem droeg 40 van de 100 jaar zijn steentje bij. Foto: Piet Haaksma
    strategie12 nov. 25

    Kort nieuws: afscheid Nico Bloem; bierbostel basis voor cacao en koffie

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand november 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: bierbostel als basis voor cacao en koffie; zanger en ambassadeur van het Nationaal School Ontbijt (NSO) zingt ontbijtende kinderen toe; mijlpaal voor halalbakkerij Kadir's; eerste 'Tango x Bakker Bart' geopend.

11 november 2025

  • vakwedstrijden11 nov. 25

    Gouden IJsspatel draait in 2026 om chocolade-sorbetijs

    Evenementenhal Gorinchem vormt op 1 en 2 maart opnieuw het bruisende decor van De Dag van het Ambacht. Hoogtepunt van het programma zijn de IJsVak-wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ. Dit jaar draait de Gouden IJsspatel om de smaak chocolade-sorbetijs.

10 november 2025

  • Beeld: Shutterstock
    strategie10 nov. 25

    Bakkers behoren tot beroepsgroep met hoge werkstress

    In 2024 had 16 procent van de werknemers in Nederland een stressvolle baan met hoge eisen én weinig vrijheid. In deze banen wordt veel van mensen gevraagd, terwijl zij weinig ruimte hebben om hun werk te doen zoals ze dat zelf willen. Opvallend is dat bakkers in de top 10 staan van werknemers met de meeste werkstress.

3 november 2025

  • Beeld: still
    MVO3 nov. 25

    Justitie start campagne voor gevangeniswezen

    Bakkers die hun ambacht graag op een andere manier willen inzetten, kunnen bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) letterlijk het verschil maken. Deze organisatie zoekt bakkers die binnen de gevangenisbakkerijen gedetineerden begeleiden bij het bakken van brood én bij het opbouwen van structuur en zelfvertrouwen.

  • Dorus en Rianne van Boulangerie Gommans krijgen de prijs uit handen van EB-voorzitter Hans Keurhorst. Foto's: EB
    amandelstaven3 nov. 25

    Amandelstaaf Gommans springt eruit: 'Glans en een mooi craquelé'

    De amandelstaaf van het team van Bas Gommans is als winnaar uit de bus gekomen bij de Echte Bakkers-keuring. In de finale dongen nog 12 van de ruim 100 ingezonden staven mee om de top 3, waarbij glans en craquelé zorgden voor de overwinning.

31 oktober 2025

  • Oliebollen31 okt. 25

    Nieuwe speler in frituurolie en vetinzameling biedt gemak en continuïteit

    Voor ambachtelijke bakkers die waarde hechten aan constante bakresultaten, is er een nieuwe leverancier in frituurolie en vetinzameling: Colandis. De CrispOn-oliën zijn ontwikkeld voor stabiliteit en lange gebruiksduur, terwijl gebruikte olie rechtstreeks wordt opgehaald. Dat scheelt tijd en zorgt voor continuïteit in de drukke oliebollentijd.

30 oktober 2025

  • Maurits Groen (Kipster) overhandigt het Kipsterbrood aan Wouter Kolff, Commissaris van de koning in Zuid-Holland. Daarnaast Rebekah Simmons, Sustainability Specialist Lidl en teler Tom Bosscher uit Groningen.
    kookboek30 okt. 25

    Kort nieuws oktober: 500.000ste Kipsterbrood, Nedertarwe groeit midden in Leeuwarden

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand oktober 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: Nedertarwe groeit nu ook midden in Leeuwarden; Puratos vernieuwt verpakkingen; Bakkerij 't Kraayennest keert terug in Cuijk en NBC wint PR-Award met NK Broodbeleggen

28 oktober 2025

  • circulaire economie28 okt. 25

    Circulair brood Top Bakkers in assortiment van grote cateraar

    Vitam introduceert als eerste grote cateraar circulair brood op de menukaart. De duurzame meergranenbol is ontwikkeld door de Top Bakkers Groep en bestaat voor 30 procent uit gefermenteerd desem van retourbrood. Na een uitgebreide pilotfase is gekozen voor een receptuur die zowel op smaak als op voedingswaarde overtuigt.

27 oktober 2025

  • klantenbinding27 okt. 25

    Banketbakkerij Prins speelt ludiek in op verkiezingstijd met eigen Kieswijzer

    Terwijl politici campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen, kiest banketbakker Edwin Prins uit Alblasserdam voor een andere vorm van stemadvies. Met de 'Prinsheerlijke Kieswijzer' laat hij klanten op een originele manier ontdekken welk gebak het beste bij hun smaakprofiel past.

24 oktober 2025

  • Henk van Arkel
    in memoriam24 okt. 25

    In memoriam: Henk van Arkel

    Henk van Arkel, eigenaar van voormalig groothandel Van Arkel en later Armade, is zondag 19 oktober overleden. Van Arkel is 69 jaar geworden. Hij kwam bij menig bakkersbedrijf over de vloer, herkenbaar aan zijn markante bos (rode) haar.

23 oktober 2025

  • Foto: Distrifood
    Amarant Bakkers23 okt. 25

    Amarant Bakkers stapt naar rechter vanwege breuk Jumbo-deal

    Koninklijke Amarant Bakkers neemt juridische stappen tegen Jumbo. Het bakkersbedrijf, onderdeel van het gestopte collectief Bake Five, vindt dat Jumbo 'onredelijk en onzorgvuldig' heeft gehandeld bij de breuk.

  • politiek23 okt. 25

    NBOV zet Telegraaf in om politiek wakker te schudden: 'Er moet nú iets gebeuren'

    'Wordt het gebakken lucht of zoete broodjes?' Met die tekst doet de NBOV in een paginagrote advertentie in De Telegraaf een dringende oproep aan Den Haag. 'Het is tijd voor structurele verandering in het ondernemersklimaat.' De oproep richt zich direct tot politici en verschijnt vrijdag 24 oktober.

22 oktober 2025

  • Een van de eerste verschijnselen van AI waren virtuele rondleidingen door bakkerijen, zoals hier op de IBA in 2018.
    strategie22 okt. 25

    Nieuwjaarsborrel 2026 op Horecava: 'Is AI innovatie of illusie?'

    Netwerken, borrelen en kunstmatige intelligentie (AI) in de foodservice- en bakkerijbranche. Het zijn de ingrediënten voor de Nieuwjaarsbijeenkomst 2026 van het Genootschap voor de Bakkerij en Bakery Nexus en op een treffende locatie: de Horecava in Amsterdam.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    QA Officer Peijnenburg Sintjohannesga

    FreshRecruitment logo
  3. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. strategie

    De urenbank: handig in drukke en rustige tijden

  3. strategie

    Kalender: kijken achter de schermen bij HHB; bakkerij trapt 2026 af op Horecava

  4. Jong en Gedreven

    Fien Kwant: 'Stagebedrijven hebben mij ontzettend gemotiveerd'

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen