Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

gisteren

  • Pepernoten zijn de meest populaire sinterklaaslekkernij.
    Nieuwsgisteren

    Hoge TFA-niveaus in Europese graanproducten, ook in pepernoten

    Een nieuw onderzoek van PAN Europe toont hoge concentraties van de 'forever chemical' trifluorazijnzuur (TFA) aan in alledaagse graanproducten in heel Europa. Ook in Nederlandse pepernoten zijn verhoogde niveaus gevonden.

4 december 2025

  • De trofee met toebehoren wordt volgende week bij de winnende bakkers bezorgd. Op de foto juryleden: Nico Bloem, Maurits de Greef en Hans Som. Foto: EB
    bakkerijen4 dec. 25

    Winnaars keuring bekend: 'Stollen lagen er nog nooit zo mooi bij'

    Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen is voor het vierde jaar op rij de beste kerststollenbakker in de landelijke keuring van het Echte Bakkersgilde. Jurylid Hans Som heeft nog nooit zoveel goede inzendingen gezien. 'Niet één stol is te donker of heeft een verkeerd model.'

  • Een voorbeeld van vacuumkoelers. Bij grote bedrijven kunnen er een aantal op rij worden geplaatst. Foto: archief Bakkerswereld
    vacuümkoelen4 dec. 25

    Carl Siegert genomineerd voor Horecava Sustainability Award 2026

    De genomineerden voor de Horecava Awards zijn bekendgemaakt. Alle innovaties hebben een ding gemeen: ze helpen de horeca vooruit. In de categorie Sustainability dingt Bakkerij Carl Siegert mee.

  • Ceo Saskia Egas Reparaz van Hema met Colette Cloosterman-van Eerd. Foto: Hema
    overnames4 dec. 25

    Kort nieuws december: bedrijfsopvolging blijft achter; nieuwe Bakker Bart in Venlo; Hema in handen Van Eerd

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand november 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: bedrijfsopvolging blijft achter; nieuwe Bakker Bart in Venlo; Hema volledig in handen familie Van Eerd; Nederlandse consument kijkt kritisch naar ingrediënten, vooral als het gaat om suiker, vezels en zout.

2 december 2025

  • Sinterklaas2 dec. 25

    Sinterklaas 2025: Strooigoed favoriet, vraag naar chocolade daalt

    Sinterklaaslekkernijen blijven onverminderd populair. Strooigoed wordt door 32% gekocht, de hoogste score sinds 2021. Chocoladeletters en -figuren dalen naar 14%, mede door de hogere chocoladeprijzen. Dat blijkt uit de recente peiling van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van branchevereniging VBZ,

25 november 2025

  • Foto: De Bakkerij
    Bedrijfsbeëindiging25 nov. 25

    Stijgende kosten dwingen De Bakkerij tot sluiting: 'Bezuinigen hadden onvoldoende effect'

    De Bakkerij in het Friese Sint Annaparochie en Berltsum sluit op 1 december de deuren. Ondanks een zoon die de zaak wilde overnemen, dwingen stijgende kosten de eigenaren tot stoppen. 'Onze bezuinigingen hadden onvoldoende effect.'

19 november 2025

  • Michel Schröder geeft uitleg over deelname aan Coupe de Boulangerie.
    Boulangerie Team19 nov. 25

    Boulangerie Team blij met opkomst, trainingen op 3 februari

    Michel Schröder, voorzitter van het Boulangerie Team in Nederland, is blij met de opkomst voor de info-middag, dinsdag 18 november in Wageningen. 'We hebben 19 kandidaten die belangstelling hebben. Ik ben hartstikke tevreden', vertelt hij.

18 november 2025

  • Robèrt van Beckhoven18 nov. 25

    Vorstelijke patisserie van Robèrt in Paleis Soestdijk

    De patisserie van meesterbakker Robèrt van Beckhoven krijgt de hoofdrol in de wintertentoonstelling 'De Smaak van Soestdijk'. Zijn speciaal ontwikkelde taartje, desserts en chocoladestukken zijn voor het eerst als complete serie te zien én te proeven in het paleis.

17 november 2025

  • strategie17 nov. 25

    Boterprijs daalt, markt kampt met overschot

    De botermarkt staat blijvend onder druk, terwijl de naderende decembermaand meestal zorgt voor prijsstijgingen. Dit jaar is het effect van de vraag naar hogere volumes echter nauwelijks merkbaar.

  • strategie17 nov. 25

    Kort nieuws: Apeldoorns bakkerijbranche herschikt zich; Domenica focust op brioche

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand november 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: in Apeldoorn vindt een herschikking van bakkerszaken plaats, Domenica opent Brusselse zaak met focus op brioche; exclusief kijkje achter de schermen bij Heel Holland Bakt.

12 november 2025

  • Fien Kwant  is Talent van het Jaar 2025. Foto: Gerard Blaauw
    Bakkersvakwedstrijden12 nov. 25

    Winnaars honderdste editie Bakkersvakwedstrijden bekend

    De winnaars van de honderdste editie van de Bakkersvakwedstrijden 2025 zijn woensdagavond bekendgemaakt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Het zijn geen onbekenden in de sector.

  • Directeur Jacco Spil van het bakkerijmuseum neemt de prijs in ontvangst, terwijl het team joelt.
    strategie12 nov. 25

    De Oude Bakkerij wint museumprijs: ton voor nóg meer sensorische beleving

    Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij uit Medemblik is winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Met 12.408 stemmen koos het publiek overtuigend voor dit multi-sensorische museum, dat laat zien hoe je cultuur niet alleen kunt zien, maar ook kunt horen, voelen, ruiken én proeven.

  • vakwedstrijden12 nov. 25

    Gouden IJsspatel draait in 2026 om chocolade-sorbetijs

    Evenementenhal Gorinchem vormt op 1 en 2 maart opnieuw het bruisende decor van De Dag van het Ambacht. Hoogtepunt van het programma zijn de IJsVak-wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ. Dit jaar draait de Gouden IJsspatel om de smaak chocolade-sorbetijs.

10 november 2025

  • Beeld: Shutterstock
    strategie10 nov. 25

    Bakkers behoren tot beroepsgroep met hoge werkstress

    In 2024 had 16 procent van de werknemers in Nederland een stressvolle baan met hoge eisen én weinig vrijheid. In deze banen wordt veel van mensen gevraagd, terwijl zij weinig ruimte hebben om hun werk te doen zoals ze dat zelf willen. Opvallend is dat bakkers in de top 10 staan van werknemers met de meeste werkstress.

3 november 2025

  • Beeld: still
    MVO3 nov. 25

    Justitie start campagne voor gevangeniswezen

    Bakkers die hun ambacht graag op een andere manier willen inzetten, kunnen bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) letterlijk het verschil maken. Deze organisatie zoekt bakkers die binnen de gevangenisbakkerijen gedetineerden begeleiden bij het bakken van brood én bij het opbouwen van structuur en zelfvertrouwen.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    QA Officer (32-40u)

    FreshRecruitment logo
  3. FreshRecruitment

    QA Officer Peijnenburg Sintjohannesga

    FreshRecruitment logo
  4. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
  5. Sonneveld Group B.V.

    Operator

    Sonneveld Group B.V. logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. brood

    Het is weer stollentijd: warmlopen met de klassieke stut van Hans Som

  3. voedingsvezels

    Vezels winnen terrein: zo speel je in op de fibermaxxing-trend

  4. stollen

    Nico Bloem over het verschil tussen goed en uitmuntend: 'Een goede stol moet je toelachen'

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen