Bakkerswereld
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

12 mei 2025

  • Foto ter illustratie, archief Bakkerswereld
    personeel12 mei 25

    Wat kunnen bakkers die nú kampen met personeelstekorten morgen al...

    De krapte op de arbeidsmarkt is in de hele sector merkbaar. Terwijl de vraag en interesse van consumenten groter lijkt dan ooit en mensen in de rij staan voor viral croissants en chocoladerepen, wordt het voor bakkerijen steeds moeilijker om goed opgeleid personeel te vinden en te behouden. Hoe overbrug je die kloof?

9 mei 2025

  • Het nieuwe ZIRLION-maalmechanisme. Foto: Peugot
    consumententrends9 mei 25

    Kort nieuws mei: innovatieve maaltechniek zout, jubilerende...

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand mei. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Jubilerende Koeckebackers lanceren nieuwe Choco Chip-koeken, Bagels & Beans bij Ekoplaza in de schappen, Boerenmarkt bij Vroeg, en een nieuwe maaltechniek voor consumentenzout.

8 mei 2025

  • De jonge talenten maken hun opwachting op het paleis. Foto's: Casper van Dort
    bakkerijen8 mei 25

    Jong talent verrast Prinses Beatrix met 4 showstukken en high tea

    Prinses Beatrix ontving donderdagochtend een ambachtelijk gemaakte Moederdag-high tea op Paleis Noordeinde, een traditie die de NBOV jaarlijks verzorgt. Vier jonge talenten uit de Nederlandse bakkerijbranche ontfermden zich over de presentatie rond het thema 'Het mooiste van Nederland'.

7 mei 2025

  • De koekjes worden voor €4,95 per doosje aangeboden. Foto: Dunselman
    bakkerijen7 mei 25

    Dunselman eert moeder met 'Het Marietje'

    Amsterdam heeft het Eberhardje om oud-burgemeester Van der Laan te eren en om de mensen in de stad te verbinden. Bakkerij Dunselman introduceert De Marietjes om moeder Marieke Dunselman te eren en haar levenswerk voort te zetten. Marieke Dunselman vond het onder meer belangrijk om nieuwkomers in het bedrijf te begeleiden en coachte jonge vrouwen.

2 mei 2025

  • Foto: Ferm Food
    innovatie2 mei 25

    Nieuwe eiwitbron uit koolzaad maakt brood langer houdbaar

    De Europese goedkeuring van gefermenteerde koolzaadkoek als voedingsingrediënt opent de deur naar nieuwe toepassingen in onder meer brood en gebak. Het ingrediënt draagt bij aan clean-label recepten én een langere houdbaarheid.

1 mei 2025

  • bakkerijen1 mei 25

    Nederland is drie Meesters rijker

    De Nederlandse bakkerijbranche is drie Meesters rijker: één Meester Boulanger en twee Meesters Patissier. Met het aanvaarden van de titel verplichten zij zich ertoe hun vakkennis en -trots nog breder uit te dragen, onder meer via gastlessen.

30 april 2025

  • Nieuwe bedrijfsauto's aangedreven door fossiele brandstof, mogen milieuzones niet meer in. Beeld: opwegnaarzes
    bestelauto's30 apr. 25

    Nieuwe 'fossiele' auto's geweerd uit zero-zones

    Nieuwe bestel- en vrachtauto's op fossiele brandstof mogen zero-emissiezones niet meer in als zij na 31 december 2024 voor het eerst op naam zijn gezet. Deze moeten uitstootvrij zijn om toegang te hebben tot deze zones. Voor bestaande voertuigen geldt een overgangsregeling.

25 april 2025

  • Heerschap voorziet zijn eigen AH-winkels van brood.
    Het Genootschap voor de Bakkerij25 apr. 25

    Genootschap nodigt bakkers uit voor werkbezoek bij Heerschap

    Het Genootschap voor de Bakkerij neemt geïnteresseerden op 3 juni mee op bedrijfsbezoek naar Bakkerij Heerschap in Nederweert. Leden en niet-leden zijn welkom voor een rondleiding en een presentatie. Er is volop gelegenheid om eigenaar Stan Heerschap vragen te stellen, te netwerken en ervaringen uit te wisselen

  • Robèrt belevert de keten van Brownies&downies. Foto: bij Robèrt
    aardbeien25 apr. 25

    Kort nieuws april: Dossche steekt opnieuw geld in duurzame tarwe;...

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand april. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Dossche Mills steekt opnieuw geld in klimaatvriendelijke tarweproductie, ditmaal met meststoffenfabrikant. En Robèrt werkt samen met Brownies&downies.

23 april 2025

  • Portret van chef-kok Jonnie Boer. Foto: ANP/Ester Gebuis
    in memoriam23 apr. 25

    Topkok Jonnie Boer plotseling overleden

    Topkok Jonnie Boer van het enige driesterrenrestaurant in Nederland is overleden. Dat schrijft De Telegraaf. De bekende Nederlandse sterrenchef uit Zwolle is woensdag 23 april op Bonaire overleden na een longembolie.

  • Foto: IBA
    IBA23 apr. 25

    IBA 2025 focust op toekomstbestendig bakken

    Van slimme AI-oplossingen tot plantaardige innovaties: tijdens de vakbeurs IBA in Düsseldorf draait het om vernieuwing, digitalisering, inspiratie, duurzaamheid en smaak. Voor bakkers die hun bedrijf willen voorbereiden op de toekomst, is een bezoek aan deze internationale vakbeurs een absolute aanrader.

  • automatisering23 apr. 25

    'Pittige aanpoters' in april-nummer Bakkerswereld

    In deze editie van Bakkerswereld aandacht voor de vakmens in de bakkerij ten opzichte van de machine, de robot of zelfs kunstmatige intelligentie. Hoe verhouden zij zich tot elkaar? De industrie is er al verder mee, bakkerij-ondernemers in het ambacht wikken en wegen weloverwogen. De technologische innovaties doen hun intrede, bijvoorbeeld bij Bakkerij Vincent Nollen, waar de coverfoto van dit magazine is gemaakt.

22 april 2025

  • Stichting Bakkracht22 apr. 25

    Jongeren werven? Zet de campagne 'Bijbaan in de bakkerij' in

    Plaats hier uw introteksStichting Bakkracht is een nieuwe campagne gestart om jongeren te enthousiasmeren voor een (bij)baan in de ambachtelijke bakkerij. De campagne, getiteld 'Bijbaan in de bakkerij', richt zich op scholieren en studenten en heeft als doel hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het bakkersvak.

18 april 2025

  • Beeld: NBOV
    ondernemen18 apr. 25

    Ambachtelijke bakkers krijgen flinke loonsverhoging in nieuwe cao

    Er is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de allereerste Cao Ambachtelijke Bakkerijen. De nieuwe cao levert een loonstijging op van gemiddeld 7% en bevat belangrijke verbeteringen voor winkelpersoneel en parttimers.

14 april 2025

  • lupine14 apr. 25

    Van der Westen enthousiast over verduurzaming met Nederlandse lupine

    Biologische bakkerij Van der Westen gaat biologisch lupinemeel verwerken in brood. Lupine heeft een hoog eiwitgehalte, een goede binding en zorgt voor een natuurlijke verbetering van de textuur en de smaak. Veel lupinebonen worden momenteel geïmporteerd, door samen te werken met Lekker Lupine haalt Van der Westen ze van Nederlandse bodem.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. Barry Callebaut

    Sales Support Coordinator

    Barry Callebaut logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. Opleidingen

    Wat zit er werkelijk achter de vraag: 'We willen de Vakschool terug?'

  3. volkoren

    Gedachte dat brood superfood is, begint post te vatten

  4. plaagdierbestrijding

    Hoe kun je een knaagdierenplaag voorkomen?

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen