Broodconsumptie in Duitsland blijft afnemen
De broodconsumptie in Duitsland is tussen 2019 en 2024 met ongeveer tien procent gedaald. De gemiddelde daling per kopend huishouden bedroeg 4,3 kilogram. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.
Granenmerk Holie introduceert de Sugar-Score, een online tool die het suikergehalte van ontbijt- en tussendoorproducten transparant maakt. De score - van A tot C - biedt niet alleen consumenten houvast, maar signaleert ook richting bakkers de toenemende vraag naar suikerbewuste receptuur en heldere productinformatie.
In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juli. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Fort Negen lanceert receptenboek boordevol desem, viennoiserie en upcyclingtips, BD-Totaal maakt biologisch aantrekkelijker, einde Stichting Bakkracht en Bakkerij Holleman Top Bakker van het Jaar.
De Nederlandse kampioenschappen Bakkersvakwedstrijden bestaan in 2025 honderd jaar. De eeuwviering vindt plaats op 12 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De voorbereidingen voor de jubileumeditie zijn in volle gang.
In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juni. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: inschrijving Horecava Awards geopend; winnaars Vegan en Innovatieve Worstenbroodjes bekend; Royal Smilde versterkt duurzame kernactiviteiten.
Het boek 'De Weduwen van Lemmer, een Friese bakkerskroniek' is een eerbetoon aan de vrouwen 'achter of naast' de bakker. Vele bakkersvrouwen zetten na de dood van hun mannen met veel succes de zaak voort en brachten zo hun kinderen groot.
Europese bakkerijen investeren samen in duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe. Tegelijkertijd blijft de Nederlandse voedingsindustrie achter op het gebied van verduurzaming. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, legt uit waar het knelt.
IJssalon De Hoop uit Blaricum is uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar 2025. De zaak van SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij onderscheidt zich door de verzorgde uitstraling, de constante kwaliteit en de aandacht voor gastvrijheid.
Uit nieuw onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat de voorkeur voor zoet moeilijk te veranderen is. Zelfs na zes maanden een strikt zoetarm dieet blijft de trek in zoet onverminderd groot.