Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

3 november 2025

  • Foto: archief Bakkerswereld
    strategie3 nov. 25

    Kort nieuws november: Smilde Bakery neemt De Maro over en Staatssecretaris Becking geeft startschot 'Vmbo in bedrijf'

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand november 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: Smilde Bakery neemt De Maro over en Staatssecretaris Becking geeft startschot 'VMBO in bedrijf'

  • Beeld: still
    MVO3 nov. 25

    Justitie start campagne voor gevangeniswezen

    Bakkers die hun ambacht graag op een andere manier willen inzetten, kunnen bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) letterlijk het verschil maken. Deze organisatie zoekt bakkers die binnen de gevangenisbakkerijen gedetineerden begeleiden bij het bakken van brood én bij het opbouwen van structuur en zelfvertrouwen.

31 oktober 2025

  • amandelstaven31 okt. 25

    Amandelstaaf Gommans springt eruit: 'Glans en een mooi craquelé'

    De amandelstaaf van het team van Bas Gommans is als winnaar uit de bus gekomen bij de Echte Bakkers-keuring. In de finale dongen nog 12 van de ruim 100 ingezonden staven mee om de top 3, waarbij glans en craquelé zorgden voor de overwinning.

  • Oliebollen31 okt. 25

    Nieuwe speler in frituurolie en vetinzameling biedt gemak en continuïteit

    Voor ambachtelijke bakkers die waarde hechten aan constante bakresultaten, is er een nieuwe leverancier in frituurolie en vetinzameling: Colandis. De CrispOn-oliën zijn ontwikkeld voor stabiliteit en lange gebruiksduur, terwijl gebruikte olie rechtstreeks wordt opgehaald. Dat scheelt tijd en zorgt voor continuïteit in de drukke oliebollentijd.

30 oktober 2025

  • Maurits Groen (Kipster) overhandigt het Kipsterbrood aan Wouter Kolff, Commissaris van de koning in Zuid-Holland. Daarnaast Rebekah Simmons, Sustainability Specialist Lidl en teler Tom Bosscher uit Groningen.
    uitgelicht30 okt. 25

    Kort nieuws oktober: 500.000ste Kipsterbrood, Nedertarwe groeit midden in Leeuwarden

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand oktober 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: Nedertarwe groeit nu ook midden in Leeuwarden; Puratos vernieuwt verpakkingen; Bakkerij 't Kraayennest keert terug in Cuijk en NBC wint PR-Award met NK Broodbeleggen

28 oktober 2025

  • circulaire economie28 okt. 25

    Circulair brood Top Bakkers in assortiment van grote cateraar

    Vitam introduceert als eerste grote cateraar circulair brood op de menukaart. De duurzame meergranenbol is ontwikkeld door de Top Bakkers Groep en bestaat voor 30 procent uit gefermenteerd desem van retourbrood. Na een uitgebreide pilotfase is gekozen voor een receptuur die zowel op smaak als op voedingswaarde overtuigt.

27 oktober 2025

  • klantenbinding27 okt. 25

    Banketbakkerij Prins speelt ludiek in op verkiezingstijd met eigen Kieswijzer

    Terwijl politici campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen, kiest banketbakker Edwin Prins uit Alblasserdam voor een andere vorm van stemadvies. Met de 'Prinsheerlijke Kieswijzer' laat hij klanten op een originele manier ontdekken welk gebak het beste bij hun smaakprofiel past.

24 oktober 2025

  • Henk van Arkel
    in memoriam24 okt. 25

    In memoriam: Henk van Arkel

    Henk van Arkel, eigenaar van voormalig groothandel Van Arkel en later Armade, is zondag 19 oktober overleden. Van Arkel is 69 jaar geworden. Hij kwam bij menig bakkersbedrijf over de vloer, herkenbaar aan zijn markante bos (rode) haar.

23 oktober 2025

  • Foto: Distrifood
    Amarant Bakkers23 okt. 25

    Amarant Bakkers stapt naar rechter vanwege breuk Jumbo-deal

    Koninklijke Amarant Bakkers neemt juridische stappen tegen Jumbo. Het bakkersbedrijf, onderdeel van het gestopte collectief Bake Five, vindt dat Jumbo 'onredelijk en onzorgvuldig' heeft gehandeld bij de breuk.

  • politiek23 okt. 25

    NBOV zet Telegraaf in om politiek wakker te schudden: 'Er moet nú iets gebeuren'

    'Wordt het gebakken lucht of zoete broodjes?' Met die tekst doet de NBOV in een paginagrote advertentie in De Telegraaf een dringende oproep aan Den Haag. 'Het is tijd voor structurele verandering in het ondernemersklimaat.' De oproep richt zich direct tot politici en verschijnt vrijdag 24 oktober.

22 oktober 2025

  • Een van de eerste verschijnselen van AI waren virtuele rondleidingen door bakkerijen, zoals hier op de IBA in 2018.
    strategie22 okt. 25

    Nieuwjaarsborrel 2026 op Horecava: 'Is AI innovatie of illusie?'

    Netwerken, borrelen en kunstmatige intelligentie (AI) in de foodservice- en bakkerijbranche. Het zijn de ingrediënten voor de Nieuwjaarsbijeenkomst 2026 van het Genootschap voor de Bakkerij en Bakery Nexus en op een treffende locatie: de Horecava in Amsterdam.

20 oktober 2025

  • Suranga Kellaert, Giel Vermeulen en Willem van de Ven: 'Tot de laatste seconde doorgegaan.' Beeld: BT
    vakwedstrijden20 okt. 25

    Boulangerie Team strijdt tot op het laatst bij Coupe d'Europe de la ‍Boulangerie 

    Suranga Kellaert, Giel Vermeulen en Willem van de Ven streden dit weekeinde in Nantes om de titel Coupe d'Europe de la ‍ Boulangerie. De mannen bereikten de top 3 helaas niet, maar zien de wedstrijd en vele uren training toch als winst.

16 oktober 2025

  • Vincent Karremans, demissionair minister van Economische Zaken staat de pers te woord. Foto: ANP
    strategie16 okt. 25

    Minister wil 500 regels schrappen, NBOV vraagt bakkers: welke?

    Demissionair minister Vincent Karremans (Economische Zaken) heeft eerder dit jaar beloofd 500 regels voor ondernemers te schrappen. Dit moet voor de zomer van 2026 gebeuren. De NBOV vraagt ondernemers nu om aan te geven van welke regels zij af willen.

14 oktober 2025

  • energietransitie14 okt. 25

    Restwarmte chocolademachine verwarmt Beurs van Berlage

    De Beurs van Berlage benut de restwarmte van de Tony's Chocolonely Super Store om het monumentale pand te verwarmen. De warmte die vrijkomt bij het maken van gepersonaliseerde chocoladerepen wordt via een technisch systeem hergebruikt als energiebron.

10 oktober 2025

  • Echte Bakker Van der Veer wint in de categorie 'speculaasjes zonder amandelen'.
    speculaaskeuringen10 okt. 25

    Mooie top 3 Beko Speculaaskeuring: 294 inzendingen en tips van de jury

    Bij de Beko Speculaaskeuring 2025 zijn vrijdag 10 oktober zoals gebruikelijk drie landelijke titels toegekend, één voor elke categorie: gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. In totaal zijn 294 producten ingezonden door ambachtelijke (banket)bakkers.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. brood

    Selectietrainingen beginnen: 'Boulangerie Team is mooie springplank, áls je er maar voor werkt'

  3. klantenbinding

    Digitaal Dorpsplein versterkt band met klant nog eens extra

  4. Mondial du Pain

    Féra en Roy winnen 10e Mondial du Pain, coaches in tranen

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen