Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

13 juli 2025

  • brood13 jul. 25

    Broodconsumptie in Duitsland blijft afnemen

    De broodconsumptie in Duitsland is tussen 2019 en 2024 met ongeveer tien procent gedaald. De gemiddelde daling per kopend huishouden bedroeg 4,3 kilogram. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

9 juli 2025

  • Beurzen & Events9 jul. 25

    Dag van het Ambacht wordt tweedaags evenement: dit zijn de voordelen

    De Dag van het Ambacht terug op 1 en 2 maart terug in Evenementenhal Gorinchem. Voor het eerst vindt dit vak- en netwerkevent twee dagen lang plaats. Daardoor is nog meer inhoudelijke verdieping en uitwisseling binnen het ambacht mogelijk.

8 juli 2025

  • Foto: Shutterstock
    suiker8 jul. 25

    Online tool maakt suikergehalte zichtbaar voor consumenten én producenten

    Granenmerk Holie introduceert de Sugar-Score, een online tool die het suikergehalte van ontbijt- en tussendoorproducten transparant maakt. De score - van A tot C - biedt niet alleen consumenten houvast, maar signaleert ook richting bakkers de toenemende vraag naar suikerbewuste receptuur en heldere productinformatie.

  • Voedselproductie8 jul. 25

    Kort nieuws juli: Fort Negen lanceert receptenboek, BD-Totaal maakt biologisch aantrekkelijker en einde Stichting Bakkracht

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juli. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Fort Negen lanceert receptenboek boordevol desem, viennoiserie en upcyclingtips, BD-Totaal maakt biologisch aantrekkelijker, einde Stichting Bakkracht en Bakkerij Holleman Top Bakker van het Jaar.

30 juni 2025

  • De editie van 2025 wordt extra feestelijk. Foto: Piet Haaksma
    Bakkersvakwedstrijden30 jun. 25

    Feest voor 100-jarige Bakkersvakwedstrijden

    De Nederlandse kampioenschappen Bakkersvakwedstrijden bestaan in 2025 honderd jaar. De eeuwviering vindt plaats op 12 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De voorbereidingen voor de jubileumeditie zijn in volle gang.

  • bakkerijen30 jun. 25

    Kort nieuws juni: inschrijven Horecava Awards kan weer; winnaars Vegan en Innovatief Worstenbroodje bekend

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juni. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: inschrijving Horecava Awards geopend; winnaars Vegan en Innovatieve Worstenbroodjes bekend; Royal Smilde versterkt duurzame kernactiviteiten.

26 juni 2025

  • boek26 jun. 25

    Bijzonder boek over sterke bakkers-weduwen in Lemmer

    Het boek 'De Weduwen van Lemmer, een Friese bakkerskroniek' is een eerbetoon aan de vrouwen 'achter of naast' de bakker. Vele bakkersvrouwen zetten na de dood van hun mannen met veel succes de zaak voort en brachten zo hun kinderen groot.

  • Foto: Shutterstock
    duurzaamheid26 jun. 25

    ING: 'Nederlandse bakkerijketen mist regie bij verduurzaming'

    Europese bakkerijen investeren samen in duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe. Tegelijkertijd blijft de Nederlandse voedingsindustrie achter op het gebied van verduurzaming. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, legt uit waar het knelt.

25 juni 2025

  • De bakkerij stelt leerlingen in staat het bakkersvak te leren volgens de modernste bakmethodes, passend bij de energietransitie.
    duurzaamheid25 jun. 25

    Fedima: 'Bakkers, dien je duurzame idee in voor €20.000 subsidie'

    Bakkers die een goed idee hebben om hun bakkerij duurzamer te maken, maar te weinig budget hebben, kunnen hun idee indienen bij Fedima. Deze Europese belangenbehartiger van de bakkerijgrondstoffenindustrie stelt €20.000 beschikbaar voor innovatieve en duurzame projecten in de bakkerijketen.

24 juni 2025

  • Foto: Jumbo
    Supermarkten24 jun. 25

    Jumbo laat Bake Five vallen en kiest voor brood van Goedhart

    Jumbo heeft zijn contract met broodleverancier Bake Five opgezegd. De formule gaat in zee met Bakkerij Goedhart, dat nu al Albert Heijn levert.

23 juni 2025

  • Als oplossing voor kleinere bakkerijen heeft Compad Bakkerij onlangs een digitaal productiebord ontwikkeld.
    Marktberichten23 jun. 25

    Dertig jaar Compad: van floppydisk tot hedendaagse, slimme toepassingen

    Compad Software viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Het bedrijf, bekend van het softwarepakket Compad Bakkerij, is in drie decennia uitgegroeid tot een vertrouwde naam bij brood- en banketbakkers in Nederland en België.

21 juni 2025

  • Jolanda en Jan-Aart Schuld timmeren hard aan de weg om hun bakkerij energie-neutraal te maken. Intussen breiden ze ook hun afzetgebied verder uit. Foto: archief Bakkerswereld
    overnames21 jun. 25

    Bakkerij Schuld neemt Bakkerij Van Dongen over, winkelbestand gesaneerd

    Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg neemt alle activiteiten, winkelvestigingen en medewerkers van Bakkerij van Dongen in Nunspeet en omgeving over. Ondernemers Jan Aart Schuld en Ruben van Dongen spreken van een strategische samenwerking. Er vindt momenteel een sanering van de winkels van Van Dongen plaats.

20 juni 2025

  • ijs20 jun. 25

    IJssalon de Hoop uit Blaricum beste van Nederland

    IJssalon De Hoop uit Blaricum is uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar 2025. De zaak van SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij onderscheidt zich door de verzorgde uitstraling, de constante kwaliteit en de aandacht voor gastvrijheid.

  • Foto: Shutterstock
    banket20 jun. 25

    Onderzoek: eens een zoetekauw, altijd een zoetekauw?

    Uit nieuw onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat de voorkeur voor zoet moeilijk te veranderen is. Zelfs na zes maanden een strikt zoetarm dieet blijft de trek in zoet onverminderd groot.

16 juni 2025

  • Foto: Archief Bakkerswereld
    Onderzoek16 jun. 25

    Consument ziet broodkapje niet als verspilling

    Het weggooien van het broodkapje staat op de derde plaats in de lijst van meest genoemde vormen van voedselverspilling door consumenten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Toch wordt dit gedrag door veel mensen niet als verspilling ervaren.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Uitgelicht

  2. energie

    Slim energie besparen? Zo doet Broodje van Eigen Deeg dat

  3. plaagdierbestrijding

    Hoe kun je een knaagdierenplaag voorkomen?

  4. e-nummers

    Zo kies je als bakker bewust de juiste E-nummers

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen