Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

12 juni 2025

  • Nationaal Schoolontbijt12 jun. 25

    Kort nieuws juni: Frans bakkerijconcept LOAF geopend op Schiphol,...

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand mei. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Frans bakkerijconcept LOAF geopend op Schiphol, finalisten De lekkerste Fryske Dúmkes bekend, succesvolle rally Bake for Life, De Bonte Koe maakt Dubai roomijs en eeuwfeest voor de BakkersVakWedstrijden.

10 juni 2025

  • voedselveiligheid10 jun. 25

    Bakkerij Voncken als eerste ambachtelijke bakker in Zuid-Limburg...

    Bakkerij Voncken heeft als eerste ambachtelijke bakkerij in Zuid-Limburg het IFS Progress Food-certificaat behaald. Daarmee voldoet het familiebedrijf aan strenge internationale eisen voor voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer.

  • Foto: Shutterstock
    Algemeen10 jun. 25

    Onderzoek WUR: smaakvoorkeur voor zoet nauwelijks te beïnvloeden

    Bakkers zoeken steeds vaker naar manieren om suiker te verminderen. Toch blijkt uit nieuw onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) dat de voorkeur voor zoet moeilijk te veranderen is. Zelfs na zes maanden een strikt zoetarm dieet blijft de trek in zoet onverminderd groot.

5 juni 2025

  • Foto: Royal Koopmans
    duurzaamheid5 jun. 25

    Europese industriële bakkers bundelen krachten voor duurzamer tarwe...

    De Europese bakkerijsector zet een gezamenlijke stap richting verduurzaming van de toeleveringsketen. Tijdens een tweedaags symposium in Utrecht lanceert de Sustainable Wheat Initiative Europe vandaag haar manifest en routekaart richting tarwe en meel met een lagere CO2-voetafdruk.

28 mei 2025

  • Foto: Insta
    Robèrt van Beckhoven28 mei 25

    HHB-Meester nu zelf voor de jury: Robèrt sleept derde titel in de...

    Robèrt van Beckhoven heeft een derde Meestertitel in de wacht gesleept. Naast Meester Patissier en Meester Boulanger is het gezicht van bakkend Nederland nu ook SVH Meesterijsbereider.

27 mei 2025

  • \
    Verkoop27 mei 25

    Volumes licht gedaald: meer brood buitenshuis, minder banket in de...

    De Nederlandse consument eet steeds vaker buiten de deur - vooral ontbijt en lunch met brood winnen terrein. Toch daalt de verkoop van brood, banket en gebak in het thuisconsumptiekanaal. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek van YouGov (voorheen GfK), dat is uitgevoerd in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

24 mei 2025

  • Gezonde producten in schoolkantines, zoals volkorenbrood, dragen bij aan de gezondheid van jongeren. Foto: ANP
    consumententrends24 mei 25

    Kort nieuws mei: 'Gezonde schoolkantine' onder vuur, Baketainer voor...

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand mei. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: het Voedingscentrum moet fors bezuinigen, waardoor project 'De gezonde schoolkantine' in het gedrang komt. De Baketainer voor Oekraïne is klaar voor vertrek, en ruim 14 meer omzet in biologische winkels.

21 mei 2025

  • Jolanda en Jan-Aart Schuld timmeren hard aan de weg om hun bakkerij energie-neutraal te maken. Intussen breiden ze ook hun afzetgebied verder uit. Foto: archief Bakkerswereld
    overnames21 mei 25

    Bakkerij Schuld neemt activiteiten Van Dongen over

    Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg neemt de activiteiten, winkelvestigingen en medewerkers van Bakkerij van Dongen in Nunspeet en omgeving over. Ondernemers Jan Aart Schuld en Ruben van Dongen spreken van een strategische samenwerking.

19 mei 2025

  • Het showstuk in vol ornaat. Foto: IBA
    vakwedstrijden19 mei 25

    Nederland derde met IBA Cup, showstuk sneuvelt deels

    Hoewel het showstuk met de vlinder deels brak, heeft het Nederlandse BoulangerieTeam een mooie derde plek weten te bemachtigen in de strijd om de IBA Cup in Düsseldorf. Frankrijk werd eerste, Duitsland tweede. Het team vertelt over zijn verrichtingen.

  • Vanuit de vestiging van Patisserie De Rouw in Vught, waar ook een pick-up-point is, wordt de Orangerie beleverd. Foto: De Rouw
    Patisserie De Rouw19 mei 25

    Patisserie de Rouw opent pick-up-point bij exclusieve modezaak

    Onder het motto 'waar stijl en smaak samenkomen' introduceert Patisserie de Rouw in Vught samen met een modezaak een gloednieuw pick-up-point. Op deze manier breidt de toppatisserie haar marktgebied uit.

15 mei 2025

  • Hij flikt het 'm weer: dubbel goud voor Roy Schepers van Echte Bakker Herman Schepers. Hier geflankeerd door juryleden Marco van Scheijndel (Puratos) Maurits de Greef (BT). Foto's: EB
    brood15 mei 25

    En weer komt die ene naam bovendrijven: Schepers uit Sleen bakt beste...

    Opnieuw komt die ene naam bovendrijven: Herman Schepers. De Echte Bakker uit Sleen. Zoon Roy sleept dubbel goud in de wacht bij jubileumeditie van de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde.

12 mei 2025

  • Foto ter illustratie, archief Bakkerswereld
    personeel12 mei 25

    Wat kunnen bakkers die nú kampen met personeelstekorten morgen al...

    De krapte op de arbeidsmarkt is in de hele sector merkbaar. Terwijl de vraag en interesse van consumenten groter lijkt dan ooit en mensen in de rij staan voor viral croissants en chocoladerepen, wordt het voor bakkerijen steeds moeilijker om goed opgeleid personeel te vinden en te behouden. Hoe overbrug je die kloof?

8 mei 2025

  • De jonge talenten maken hun opwachting op het paleis. Foto's: Casper van Dort
    bakkerijen8 mei 25

    Jong talent verrast Prinses Beatrix met 4 showstukken en high tea

    Prinses Beatrix ontving donderdagochtend een ambachtelijk gemaakte Moederdag-high tea op Paleis Noordeinde, een traditie die de NBOV jaarlijks verzorgt. Vier jonge talenten uit de Nederlandse bakkerijbranche ontfermden zich over de presentatie rond het thema 'Het mooiste van Nederland'.

7 mei 2025

  • De koekjes worden voor €4,95 per doosje aangeboden. Foto: Dunselman
    bakkerijen7 mei 25

    Dunselman eert moeder met 'Het Marietje'

    Amsterdam heeft het Eberhardje om oud-burgemeester Van der Laan te eren en om de mensen in de stad te verbinden. Bakkerij Dunselman introduceert De Marietjes om moeder Marieke Dunselman te eren en haar levenswerk voort te zetten. Marieke Dunselman vond het onder meer belangrijk om nieuwkomers in het bedrijf te begeleiden en coachte jonge vrouwen.

2 mei 2025

  • Foto: Ferm Food
    innovatie2 mei 25

    Nieuwe eiwitbron uit koolzaad maakt brood langer houdbaar

    De Europese goedkeuring van gefermenteerde koolzaadkoek als voedingsingrediënt opent de deur naar nieuwe toepassingen in onder meer brood en gebak. Het ingrediënt draagt bij aan clean-label recepten én een langere houdbaarheid.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Uitgelicht

  2. Vereniging de Meesters

    Nieuwe Meesters geïnstalleerd, oproep aan vrouwen 'next generation'

  3. innovatie

    Brood 'uit de hemel': bewoners op Duits platteland krijgen bestelling per drone

  4. Bakkerszout 2.0

    Bakkerszout 2.0 staat klaar, nu nog groen licht uit Den Haag

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen