Het Lekkerste Broodje was bíjna te mooi om op te eten, aldus de jury. Foto: MH

Broodbeleginspiratie vanaf de Horecava: Bas Diks wint NK Lekkerste...

De Horecava in Amsterdam biedt ook altijd weer brood- en broodbeleginspiratie. Dit jaar wint Bas Diks de 40e editie van het NK Lekkerste Broodje. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.

Van graan tot brood tot ei en kip, tot mest, tot graan: Kipster zet vol in op een duurzame kringloop.
Foto's: AMR

Eiproducent zet Kipster Brood in voor verdere verduurzaming

Kipster werkt met een gesloten kringloop voor de productie van Kipster Brood. De duurzame ketensamenwerking omvat de teelt van graan tot en met het hergebruik van overgebleven brood, misbaksels en deegresten. De pluimveehouder heeft met supermarktketen Lidl een contract voor de verkoop, Bakkerij Fuite bakt het Kipster Brood.

Foto: Linkedin/Schaap

Bakkerij Hendrik Schaap neemt Tietema over 'in uitdagende tijden'

Bakkerij Tietema in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant wordt overgenomen door Brood en Banketbakkerij Hendrik Schaap in de Noordoostpolder. De overname vindt plaats per 1 januari 2025.

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ

Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

Frank Reinaerdts en Nils Engelman van De Bakkert en Broodbrood.nl.

Broodbrood.nl en De Bakkert breiden uit met tweede bakkerij en vierde...

Wat begon als een vriendschap tussen twee gepassioneerde bakkers, is uitgegroeid tot drie winkels en één bakkerij onder de noemer broodbrood.nl & De Bakkert. Van daaruit serveren eigenaren Frank Reinaerdts en Nils Engelman hun ambachtelijke desembroden en patisserie uit in de stad Utrecht. Eerdaags breiden ze hun bedrijf uit met een tweede bakkerij en willen ze terugkeren naar hun bakermat.

Roy Schepers: 'We hoopten al dat ze weer zouden bellen.'
Foto: Van Vliet Fotografie

Het blijft prijzen regenen in Sleen: opnieuw komt de lekkerste stol...

Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen is voor het derde jaar op rij de beste kerststollenbakker van alle Echte Bakkers. In de top drie staat dit keer ook een nieuwkomer die tot nu toe steeds nét niet de top bereikte.