Alles over Mensen

Het Genootschap voor de Bakkerij

Genootschap voor de Bakkerij gaat door, ledenwerving ook

Het Genootschap voor de Bakkerij timmert hard aan de weg om de organisatie weer meer body te geven, qua mens- en denkkracht. In niet mis te verstane woorden laat commissielid Bart van Gelder weten: 'Het Genootschap voor de Bakkerij gaat door!'

Zo begon Bakkerij Nugteren, rond 1948, als ambachtelijk bedrijf.
bakkerijen

Reünie voor oud-medewerkers Bakkerij Nugteren, nu ze nog leven

Oud-medewerkers Irene van Roozendaal-Looijen en Wim van der Linden organiseren op 14 september een reünie voor oud-collega's van Bakkerij Nugteren in Ridderkerk. De reünie vindt plaats in het Van der Valk-hotel in Ridderkerk.

Steef Reekers heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Eigen foto
Jong en Gedreven

Jong en gedreven - Steef Rekkers: 'Een jonge bakker kneedt niet...

Steef Rekkers heeft diverse plannen voor de toekomst. Hij ziet het al helemaal voor zich: eerst een eigen bakkerij en daarna opschalen. Volgens Steef hoeft kwaliteit niet ten koste te gaan van kwantiteit. Hoe hij dat van plan is vertelt hij aan Bakkerswereld.

personeel

Zes tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Veel mensen voelen zich onveilig op de werkvloer, ook in de bakkerijsector. Dat komt onder meer door seksueel grensoverschrijdend gedrag. De overheid adviseert in je team te bespreken wat (on)gewenste omgangsvormen zijn. Zustervakblad Misset Horeca geeft tips over hoe je zo'n gesprek kunt voeren.

Pieter van der Spek
mensen

Pieter van der Spek van Haarlemse bakkerij Van Vessem overleden

Pieter van der Spek, die jarenlang aan het roer stond van bakkerij Van Vessem in Haarlem, is dinsdag 9 juli in het bijzijn van zijn familie overleden. Dat laat zijn familie weten. Zij organiseert een openbaar afscheid.

Een veilige werkomgeving zorgt voor tevreden en gemotiveerde medewerkers. Foto: Shutterstock
arbeidsrecht

Risico-inventarisatie: de 8 meestgestelde vragen

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie, oftewel een RI&E, breng je alle gezondheids- en veiligheidsrisico's binnen je bedrijf in kaart. Op basis daarvan maak je een plan om die risico's te verkleinen of als dat kan helemaal weg te halen. Het doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen.

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA
Jong en Gedreven

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist Fabiënne dat ze de bakkerij in wilde. 'Vroeger was ik al niet van de poppen, ik wilde altijd lekker bakken!' Wat drijft haar om deze droom na te jagen?

Jan Zweistra vertelt over zijn ervaringen als uitgezonden bakkerij-expert, namens de PUM.
ondernemen

Bakkerij-experts tonen veerkracht: PUM weer steviger op de kaart

De verhalen van de bakkerij-experts van PUM zijn natuurlijk niet bedoeld om bij in de lach te schieten. Of om van te rillen bij de gedachte aan sommige ervaringen alleen al. Over dat karkas in een koelcel tussen de bakkerswaar bijvoorbeeld.

Sander Loman is uitzinnig van vreugde als hij eerste wordt in de klasse Boulanger. Presentatrice Sophie Leenders (Beko) deelt in zijn blijdschap.
vakwedstrijden

Update met aftermovie: 41 talenten strijden op NK Brood en Banket

41 jonge, gedreven bakkers en banketbakkers streden woensdag 10 april om de Nederlandse titels brood- en banketbakken. De Rijn IJssel vakschool in Wageningen vormde het decor van een enerverende strijd. Het leidde tot 8 trotse Nederlandse kampioenen die 's avonds werden gehuldigd.

Een vakantie is bedoeld om de batterij weer op te laden. Foto: Shutterstock
ondernemen

Bijna nooit met vakantie? Regels voor het opnemen van verlofdagen

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook medewerkers die sporadisch of misschien wel nooit met vakantie gaan en dus niet hun vakantiedagen opnemen. Om meer redenen is dit onwenselijk.