Alles over Mensen

Een veilige werkomgeving zorgt voor tevreden en gemotiveerde medewerkers. Foto: Shutterstock

Risico-inventarisatie: de 8 meestgestelde vragen

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie, oftewel een RI&E, breng je alle gezondheids- en veiligheidsrisico's binnen je bedrijf in kaart. Op basis...

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist...

Jan Zweistra vertelt over zijn ervaringen als uitgezonden bakkerij-expert, namens de PUM.

Bakkerij-experts tonen veerkracht: PUM weer steviger op de kaart

De verhalen van de bakkerij-experts van PUM zijn natuurlijk niet bedoeld om bij in de lach te schieten. Of om van te rillen bij de gedachte aan...

Sander Loman is uitzinnig van vreugde als hij eerste wordt in de klasse Boulanger. Presentatrice Sophie Leenders (Beko) deelt in zijn blijdschap.

Update met aftermovie: 41 talenten strijden op NK Brood en Banket

41 jonge, gedreven bakkers en banketbakkers streden woensdag 10 april om de Nederlandse titels brood- en banketbakken. De Rijn IJssel vakschool in...

Een vakantie is bedoeld om de batterij weer op te laden. Foto: Shutterstock

Bijna nooit met vakantie? Regels voor het opnemen van verlofdagen

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook...

Hanno Spanninga, Foto: Ton Kastermans

Slotakkoord Hanno Spanninga: 'Oant sjen, ik ga m'n cadeautje...

Op een dag is er geen morgen meer. Op een dag is er geen column meer. Op een dag is het afgelopen. Over. Uit. Kom maar door met de broodjes kaas. De...

Wim Kannegieter: 'Achter de schermen gebeurt meer dan consumenten zien.'
Foto: Jan Willem Schouten

Column: 'Brood als de grote verbinder'

We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...

Foto: Linkedin

Bert Kolkman, bakker en bestuurder in hart en nieren, overleden

Velen in de sector zullen zich hem op positieve manier herinneren: Bert Kolkman, de actieve bakkerij-ondernemer uit Schoonebeek, die diverse winkels...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column: 'Samenwerking bakkerijsector is essentieel'

Recentelijk heeft de NBOV een loonafspraak gemaakt met de vakbonden FNV en CNV. Aangezien de NVB al medio 2023 een afspraak had met dezelfde...

Helma Elemans vertrekt bij Beko maar blijft actief, onder meer bij de BakkersVakWedstrijden.

Mama Beko met pensioen: 'Een bakkerij beginnen? Als ik 40 was zou ik...

De letter B kan wel een rode draad in haar leven worden genoemd, al is de kleur die erbij hoort overduidelijk Blauw. Balletdanseres wilde Helma...