Alles over Ambachtelijke bakkerij

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: Eenduidige vezelmeter: niet sexy, wel...

Een centrale regie op de vezelmeter is wenselijk. Wellicht een idee voor het ambacht om deze handschoen op te pakken, nu de supers de vlucht reeds...

Het  logo van #Broodinnood.

#Brood in Nood brengt kabinet wrange kerstboodschap

Een aantal bakkers roept de regering namens de ambachtelijke bakkerijsector op om kerst dit jaar te vieren in oktober, onder het motto #Brood in...

Reindert Hameeteman uit Zeeland is sinds woensdag 4 mei 2022 Meester Boulanger. (fotograaf: Bram Saeys)

Eén nieuwe Meester Boulanger erbij, maar drie bakkers lopen...

Een uitputtend examen van maar liefst drie dagen bij Summa Brood & Banket college in Eindhoven leverde één nieuwe Meesterbakker op: Reindert...

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen klippen op

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen...

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2 procent gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Het...

Lokaal Ideaal schaalt op: Zwolse bakker Blom sluit zich aan

Lokaal Ideaal schaalt op: Zwolse bakker Blom sluit zich aan

Lokaalideaal.nl is eind mei van start gegaan in Apeldoorn. De pilot in Zwolle is volgens initiatiefnemer Maarten Zijlstra geslaagd. De uitrol van het...

Het volgende tijdvak voor de STAP-subsidie opent 1 juli 2022.  Foto: Shutterstock

Een succesvolle bedrijfscultuur

'Ik wens u veel personeel toe!', is een oud Joods gezegde. Het zou zoiets betekenen als iemand veel zorgen en malheur toewensen. Maar met de juiste...

Bart Meijer, eigenaar van Eerkens De Echte Bakker.

Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker beloont 'goede daad' met taart

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker, met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen, heeft aangeboden om elke week een heerlijke...

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld

Waar zijn de bakkers?!

Klagende bakkers die geen geschikt personeel kunnen krijgen, het lijkt iets van alle tijden of hebben bakkers tegenwoordig ook echt recht van klagen?

Patissier en Broodspecialist van Otten in Enter.

Patissier en Broodspecialist van Otten komt naar Borne

Patissier en Broodspecialist van Otten opent binnenkort een winkel in Borne. Met een verdere uitbreiding van het aantal winkels in Twente gaat een...

Wees een mythe-buster: het belang van transparantie in de bakkerij

Wees een mythe-buster: het belang van transparantie in de bakkerij

Toen Unilever aan het einde van de jaren tachtig de Magnum introduceerde, ging al snel het gerucht dat dit ijsje minstens zoveel calorieën zou...