Nieuwe winkel Van der Kloet gevolg van goede samenwerking met supermarkt

Nieuwe winkel Van der Kloet gevolg van goede samenwerking met supermarkt

Bakkerij Van der Kloet heeft een nieuwe winkel geopend in de wijk Westeinde in Leeuwarden. Die is volgens eigenaar Jan Douwe Gerbranda het resultaat van een goede samenwerking tussen retail en ambacht.

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: Eenduidige vezelmeter: niet sexy, wel broodnodig

Een centrale regie op de vezelmeter is wenselijk. Wellicht een idee voor het ambacht om deze handschoen op te pakken, nu de supers de vlucht reeds naar voren hebben genomen?

Het  logo van #Broodinnood.

#Brood in Nood brengt kabinet wrange kerstboodschap

Een aantal bakkers roept de regering namens de ambachtelijke bakkerijsector op om kerst dit jaar te vieren in oktober, onder het motto #Brood in Nood. 'Op die manier kunnen consumenten nog één keer genieten van kerstlekkernijen.'

Reindert Hameeteman uit Zeeland is sinds woensdag 4 mei 2022 Meester Boulanger. (fotograaf: Bram Saeys)

Eén nieuwe Meester Boulanger erbij, maar drie bakkers lopen prestigieuze titel mis

Een uitputtend examen van maar liefst drie dagen bij Summa Brood & Banket college in Eindhoven leverde één nieuwe Meesterbakker op: Reindert Hameeteman (Boulanger) uit Zeeland. Hoe hoog de lat wel niet ligt bij dit examen, blijkt uit de drie kandidaten die de titel niet wisten te behalen.

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen klippen op

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen klippen op

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2 procent gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Het ambachtelijke bakkerijkanaal laat in 2021 een stijging zien in volume. Zo laten de nieuwste GfK-cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zien.

Lokaal Ideaal schaalt op: Zwolse bakker Blom sluit zich aan

Lokaal Ideaal schaalt op: Zwolse bakker Blom sluit zich aan

Lokaalideaal.nl is eind mei van start gegaan in Apeldoorn. De pilot in Zwolle is volgens initiatiefnemer Maarten Zijlstra geslaagd. De uitrol van het lokale boodschappenplatform komt op gang en eind juli volgen Alkmaar en Leiden. 'We bevinden ons op dit moment tussen een start-up en scale-up in', zegt de Zwollenaar. Ambachtsbakker Wim Blom heeft zich als eerste bakker aangesloten.

Het volgende tijdvak voor de STAP-subsidie opent 1 juli 2022.  Foto: Shutterstock

Een succesvolle bedrijfscultuur

'Ik wens u veel personeel toe!', is een oud Joods gezegde. Het zou zoiets betekenen als iemand veel zorgen en malheur toewensen. Maar met de juiste bedrijfscultuur is personeel juist een zegen.

Bart Meijer, eigenaar van Eerkens De Echte Bakker.

Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker beloont 'goede daad' met taart

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker, met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen, heeft aangeboden om elke week een heerlijke slagroomtaart beschikbaar te stellen aan mensen die iets goeds doen voor de samenleving.

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld

Waar zijn de bakkers?!

Klagende bakkers die geen geschikt personeel kunnen krijgen, het lijkt iets van alle tijden of hebben bakkers tegenwoordig ook echt recht van klagen?

Patissier en Broodspecialist van Otten in Enter.

Patissier en Broodspecialist van Otten komt naar Borne

Patissier en Broodspecialist van Otten opent binnenkort een winkel in Borne. Met een verdere uitbreiding van het aantal winkels in Twente gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.