Alles over Sociaal ondernemen

Driekant bakt €1900 bij elkaar voor The Hunger project
Biologische bakkerij Driekant uit Zutphen heeft €1900 gedoneerd aan The Hunger project, een internationale organisatie die zich inzet tegen honger.

Klantgerichtheid en sociale betrokkenheid maken van Bakkerij Gorthuis...
Hoewel Bakkerij Gorthuis haar uiterste deed om zoveel mogelijk stemmen van klanten binnen te halen, ging de publieksprijs van de Sterkste Schakel...

Drukte voedselbank houdt aan in doorgaans stille zomerperiode, Too...
Dure boodschappen en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank. 'De zomerdip blijft dit jaar uit', zegt...

Van Vessem bereikt finale Koning Willem I Prijs 2022 voor het MKB
Bakkerij Van Vessem heeft de finale bereikt van de Koning Willem I Prijs 2022, in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. De andere twee finalisten in...

Bakbekwaam: één loket met info over werken, leren, veiligheid en cao
De bakkerij heeft er een nieuw online verzamelplatform bij: Bakbekwaam. Werkgevers, leidinggevenden en medewerkers kunnen hier alle informatie vinden...

Too Good To Go start actie om oliebollen te redden
Too Good To Go is een actie begonnen om onverkochte oliebollen via de Too Good To Go-app te redden. Inmiddels hebben 80 oliebollenkramen toegezegd...

Bio-bakker Henk Smit van Driekant loopt mee in Klimaatmars
Biologisch bakker-ondernemer Henk Smit, van Driekant Ambachtcentrum in Zutphen, liep zaterdag 6 november in Amsterdam mee in de Klimaatmars. Hij deed...

Martin Lammers wil Zambiaanse bakkers leren betere broden te bakken
In Zambia zag Martin Lammers met eigen ogen hoe ouderwets en omslachtig de broden worden gebakken. Hij wil de bakkers tips geven, maar eerst zamelt...

Loslaten
Onze productieleider, onze steun en toeverlaat, gaat ons verlaten. Hij nadert de zestig en vindt het voor zijn belastbaarheid en leeftijd beter om...

Boer, brouwer en bakker werken nauw samen in ketenproject haver
Haver herintroduceren rond de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om zo het Utrechtse landschap én de eetcultuur van de Utrechters een impuls...