ArtikelBakkerijMinister Staghouwer ziet vele mogelijkheden voor Nederlandse tarwe:... Door meer eiwitten van eigen landbouwgrond te halen, worden we minder afhankelijk van andere landen. Dat zei minister Staghouwer donderdag 24 maart...
NieuwsNieuwsSamen Tegen Voedselverspilling is blij met coalitieakkoord Samen Tegen Voedselverspilling is verheugd dat het nieuwe coalitieakkoord veel aanknopingspunten biedt voor de transitie naar een verspillingsvrij...
ArtikelStrategieZembla neemt macht supermarkten onder loep Het onderzoeksprogramma Zembla besteedt donderdag een volledige uitzending aan de machtspositie van supermarkten. Het gaat daarbij specifiek over de...
ArtikelStrategieSUPER-markt biedt game-changing alternatief voor regulier... Om een duit in het zakje van duurzame voedselproductie te doen, bundelen 45 onafhankelijke Nederlandse merken hun krachten om een alternatief te...
ArtikelDe bakkerijKoekjes van oud brood en kromme wortels? Upprinting Food gaat... Kromme wortels, oud brood, bananen en het groen van prei zijn allemaal waardevolle ingrediënten voor Elzelinde van Doleweerd. Met haar bedrijf...
ArtikelMarktberichtenPuratos steekt €1 miljard in langetermijnproject faire cacaoteelt Het Belgische Puratos heeft een privé-financiering van 1 miljard euro afgerond voor het project Cacao-Trace. Dit biedt cacaoboeren een faire prijs...
ArtikelDe bakkerijBio Bakkerij De Trog mag zich CO2-neutraal noemen De Trog is naar eigen zeggen de eerste grootschalige Belgische bakkerij die het CO2-neutraal label mag gebruiken. Dit volgt na een...
NieuwsEvenementenGezonde voeding-beurs 'Free From' op 23 en 24 november in Amsterdam De ‘Free From’ Food Retail Expo wordt op 23 en 24 november 2021 gehouden in de RAI in Amsterdam. De beurs staat in het teken van twee hoofdtrends:...
ArtikelDe bakkerijBreadman Martin Lammers experimenteert succesvol met sorghum in... Martin Lammers uit Haaksbergen bakt brood dat voor 90 procent uit tarwe bestaat en voor 10 procent uit sorghum. Het brood is mals, smaakvol, goed...
ArtikelDe bakkerijBoer, brouwer en bakker werken nauw samen in ketenproject haver Haver herintroduceren rond de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om zo het Utrechtse landschap én de eetcultuur van de Utrechters een impuls...