Zeelandia introduceert groentevullingen voor banket

Zeelandia introduceert groentevullingen voor banket
Fruitful Beetroot.

Groenten zijn zó 2022. Zeker in zoete toepassingen waar bakkers traditioneel grijpen naar fruit. Met de gloednieuwe groentevullingen van Zeelandia opent zich een geheel nieuw pallet aan kleuren, smaken en texturen die helemaal vegan zijn.

Waarom groenten in banket?

Zeelandia houdt nauwlettend de verschillende nationale en internationale consumentenonderzoeken in de gaten, omdat daaruit duidelijk de trends voor 2022 naar voren komen. Hier spelen we uiteraard gericht op in, zodat onze klanten de mogelijkheid hebben hun klanten een aantrekkelijk assortiment te bieden.

Zo zien we dat zeven op de tien consumenten aangeven dat ze interessante, spannende texturen willen ervaren en door vernieuwende smaakcombinaties verrast willen worden. Daarmee vormt groente in banket een duidelijke trend die hierin perfect past. Enerzijds gevoed door de vegan trend waar we niet meer omheen kunnen in onze branche, anderzijds door de consumentenbehoefte van het sensorisch prikkelen.

Fruitful Pumpkin.
Fruitful Pumpkin.

Sensorische avonturen

De horecabranche haakt al actief in op de groentetrend. Het is een kans en kwestie van tijd voordat dit uitwaait naar andere branches. Toetjes met groente staan immers al zo’n vijf jaar op de menukaart, tot aan sterrenrestaurants aan toe. Topchefs weten dat bijna elke klant verrast wil worden met spannende sensorische avonturen.

Met Fruitful Bell Pepper, Beetroot en Pumpkin hebben bakkers drie unieke ingrediënten in handen”

Met Fruitful Red Bell Pepper, Fruitful Beetroot en Fruitful Pumpkin hebben bakkers nu ook drie unieke ingrediënten in handen om klanten te prikkelen en te verrassen. Groentevullingen die maar liefst voor zeventig procent uit groente bestaan, en waarbij alle smaak regelrecht uit de natuur komt.

Bakvast

Zoals bakkers van Zeelandia gewend zijn, zijn ook deze groentevullingen van zeer hoge kwaliteit als het op verwerken aankomt. Ze zijn vries- en bakvast waardoor de bakker ze naar keuze kan meebakken of na het bakken kan aanbrengen. Puur of eventueel gemengd met gelei, slagroom, gele room, cheesecake of beslag.

Fruitful Bell Pepper.
Fruitful Bell Pepper.

Tips voor in de winkel

Voor veel consumenten is het idee van groenten in banket nieuw. Laat dit nieuwe concept daarom proeven in de winkel. Of maak een proeverijtje van verschillende gebakjes, cakejes en/of macarons in één verpakking of high tea@home doos. Zo maakt de consument op een laagdrempelige manier kennis met deze nieuwe smaken.

Laat de fantasie de vrije loop en geef het product een fantasienaam. Smashing Pumpkins klinkt smakelijker en spannender dan Pompoengebak. Speel in op de nieuwsgierigheid van de consument. ‘Ben jij klaar voor iets anders dan anders? Be a rebel!’

Dit artikel is gesponsord door Zeelandia.

Bakker Barry van der Steen: 'Heel dun uitrollen zorgt voor minimale korstwerking.’

Extra tolerant bladerdeeg perfect voor roomboter amandelstaven

Echte Bakker Van der Steen is al zeer regelmatig in de prijzen gevallen. Wanneer ze nieuws hierover delen op social media, komen de klanten vanuit de hele regio. 'Daarom zorgen we niet alleen bij deelname aan wedstrijden voor perfecte producten. Iedere dag weer willen wij optimale kwaliteit leveren. We kiezen dus voor ingrediënten van de beste leveranciers, zoals boterdeegspecialist Van der Pol.'

Meergranen- en volkorenbrood is momenteel een interessante productgroep voor de bakker.

Het gezonde imago van volkoren- en meergranenbroden

Voeding moet tegenwoordig niet alleen gezond zijn, maar ook heel lekker blijven. Daarom ziet Puratos mooie kansen voor meergranen- en volkorenbrood. 'Bij uitstek heel smaakvol brood, boordevol textuur. In Nederland houden we van knapperige korsten en een stevige bite in ons brood. Puratos heeft een grote diversiteit aan producten in huis waarmee je eenvoudig op de huidige consumentenwensen inspringt.'

Korfje met kip en prei van Délifrance.

Hartige patisserie in horeca ook een kans voor de bakker

Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker en minder vet. Het zijn belangrijke trends die de Horecava 2023 liet zien. Bakkerswereld spotte er nog een: hartige patisserie, zoals groente-wafels en -muffins. Ideaal voor klanten die een gezonde leefstijl nastreven.

De reguliere bakkerij is vaak nog te traditioneel

De reguliere bakkerij is vaak nog te traditioneel

Het aanbod in plant-based en andere better for you-producten groeit harder dan ooit. De traditionele bakker en de banketafdeling van de supermarkt blijven hierin nog behoorlijk achter, signaleert Dawn Foods. Terwijl de consument de producten online en binnen horeca en foodservice wél vindt. 'Zorg dat je de binding met de lokale consument niet kwijtraakt.'