Gesponsord

Zeelandia introduceert groentevullingen voor banket

Zeelandia introduceert groentevullingen voor banket
Fruitful Beetroot.

Groenten zijn zó 2022. Zeker in zoete toepassingen waar bakkers traditioneel grijpen naar fruit. Met de gloednieuwe groentevullingen van Zeelandia opent zich een geheel nieuw pallet aan kleuren, smaken en texturen die helemaal vegan zijn.

Waarom groenten in banket?

Zeelandia houdt nauwlettend de verschillende nationale en internationale consumentenonderzoeken in de gaten, omdat daaruit duidelijk de trends voor 2022 naar voren komen. Hier spelen we uiteraard gericht op in, zodat onze klanten de mogelijkheid hebben hun klanten een aantrekkelijk assortiment te bieden.

Zo zien we dat zeven op de tien consumenten aangeven dat ze interessante, spannende texturen willen ervaren en door vernieuwende smaakcombinaties verrast willen worden. Daarmee vormt groente in banket een duidelijke trend die hierin perfect past. Enerzijds gevoed door de vegan trend waar we niet meer omheen kunnen in onze branche, anderzijds door de consumentenbehoefte van het sensorisch prikkelen.

Fruitful Pumpkin.
Fruitful Pumpkin.

Sensorische avonturen

De horecabranche haakt al actief in op de groentetrend. Het is een kans en kwestie van tijd voordat dit uitwaait naar andere branches. Toetjes met groente staan immers al zo’n vijf jaar op de menukaart, tot aan sterrenrestaurants aan toe. Topchefs weten dat bijna elke klant verrast wil worden met spannende sensorische avonturen.

Met Fruitful Bell Pepper, Beetroot en Pumpkin hebben bakkers drie unieke ingrediënten in handen”

Met Fruitful Red Bell Pepper, Fruitful Beetroot en Fruitful Pumpkin hebben bakkers nu ook drie unieke ingrediënten in handen om klanten te prikkelen en te verrassen. Groentevullingen die maar liefst voor zeventig procent uit groente bestaan, en waarbij alle smaak regelrecht uit de natuur komt.

Bakvast

Zoals bakkers van Zeelandia gewend zijn, zijn ook deze groentevullingen van zeer hoge kwaliteit als het op verwerken aankomt. Ze zijn vries- en bakvast waardoor de bakker ze naar keuze kan meebakken of na het bakken kan aanbrengen. Puur of eventueel gemengd met gelei, slagroom, gele room, cheesecake of beslag.

Fruitful Bell Pepper.
Fruitful Bell Pepper.

Tips voor in de winkel

Voor veel consumenten is het idee van groenten in banket nieuw. Laat dit nieuwe concept daarom proeven in de winkel. Of maak een proeverijtje van verschillende gebakjes, cakejes en/of macarons in één verpakking of high tea@home doos. Zo maakt de consument op een laagdrempelige manier kennis met deze nieuwe smaken.

Laat de fantasie de vrije loop en geef het product een fantasienaam. Smashing Pumpkins klinkt smakelijker en spannender dan Pompoengebak. Speel in op de nieuwsgierigheid van de consument. ‘Ben jij klaar voor iets anders dan anders? Be a rebel!’

Dit artikel is gesponsord door Zeelandia.

Arthur van Meerveld, Application Manager Bakery & Convenience met Accountmanager Bakery Benelux Esther van der Spek: "Ruitenberg Ingredients voorziet in vraag naar efficiëntie."Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Innovatieve oplossing voor het verwerken van vullingen

"Ingredients is what we do, innovation is who we are." Dat is het motto van familiebedrijf Ruitenberg Ingredients uit Twello. In hun werkzaamheden voor de voedingsmiddelenindustrie komen ideeën, ingrediënten en processen samen in creatieve oplossingen. In de Rudin®Filling Stick bijvoorbeeld: een voorgevormde vulling, die zonder spuitzak of machine in bakkerijproducten kan worden verwerkt.

Bakkerij Bekkers bakt met boter-margarinemelange boerenfamiliecake, tulbanden en appeltjescake: met kaneelgranules en appels.Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord De smaak van roomboter zonder de bijbehorende prijs

De prijzen voor grondstoffen blijven maar stijgen en ook roomboter is een kostbaar ingrediënt geworden voor brood- en banketbakkers. Met ST-ALLERY boter-margarine-melanges biedt Vandemoortele een oplossing die kostenefficiënt is, maar geen concessies doet aan smaak of kwaliteit. Bakkerij Bekkers uit Veghel is al jarenlang fan.

Kiki Suijkerbuijk: 'Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht is voor het ambacht.'Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Sinds 1 juli heeft Debic een nieuwe culinair adviseur voor de regio's Nederland en België: patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk. Kiki heeft ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen en is sinds 2019 lid van het Nederlandse Patisserie Team. 'Ik kijk er enorm naar uit om bakkers te inspireren met de producten van Debic. Mijn doel is hen te helpen elke dag beter te worden dan gisteren.'

Bakker Barry van der Steen: 'Heel dun uitrollen zorgt voor minimale korstwerking.’Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Extra tolerant bladerdeeg perfect voor roomboter amandelstaven

Echte Bakker Van der Steen is al zeer regelmatig in de prijzen gevallen. Wanneer ze nieuws hierover delen op social media, komen de klanten vanuit de hele regio. 'Daarom zorgen we niet alleen bij deelname aan wedstrijden voor perfecte producten. Iedere dag weer willen wij optimale kwaliteit leveren. We kiezen dus voor ingrediënten van de beste leveranciers, zoals boterdeegspecialist Van der Pol.'