Meer artikelen
Gesponsord
Gesponsord
boter

Gesponsord Waarom kiezen voor een technische boter?

Boter is één van de meest veelzijdige vetten en is een belangrijke smaakmaker in een breed scala aan bakkerij- en patisserieproducten. De toepassingen zijn zo uiteenlopend dat we soms vergeten dit ingrediënt de aandacht te geven die het verdient. Door bewuster om te gaan met het gebruik ervan kan je jouw productieproces optimaliseren.

Hoekstra is zeer geroerd door de eer die hem ten deel valt. Foto's: René Terpstra
ondernemen

Klaes Hoekstra houdt het niet droog bij koninklijke onderscheiding

Klaes Hoekstra uit Bedum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bescheiden, standvastige, altijd gedreven en toegewijde oud-bakker en bakkerijconsultant werd op 1 februari tijdens de 15e Bedumer Winterloop totaal verrast door familie, vrienden en de burgemeester.

Herman Hagel laat zien hoe een kegelopboller er na een grondige revisie weer uitziet.
Foto's: Jan Willem van Vliet
bakkerijen

Reviseren loont: Drentse techneut maakt machines al 30 jaar hagelnieuw

Bakkers die een tweedehands machine aanschaffen of er eentje laten reviseren, hebben grote kans dat Herman Hagel die onder handen neemt. Vaak zonder dat ze dat weten overigens. In de luwte maakt deze techneut uit het Drentse Dalen tal van bakkerijmachines hagelnieuw. Al dertig jaar lang. Het moment voor een opvolger lijkt aangebroken.

Foto: Dela
strategie

Kort nieuws: uitvaartondernemer sluit contract met horeca, Lotus ziet...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: uitvaartonderneming Dela gaat een langdurig contract aan met horecagroep, Lotus ziet omzet enorm stijgen.

Dankzij steun vanuit de Nederlandse bakkerijsector overhandigt Willem Fennema o.a. een nieuwe mixer aan de bakker in Mykolajiv.
Jong en Gedreven

Brood als baken van hoop - Willem Fennema zet zich in voor mobiele...

Willem Fennema, bakkerijtechnoloog en hbo-student, zet zich in voor broodvoorziening in het door oorlog verscheurde Oekraïne. Met mobiele bakkerijen en hulp van de bakkerijsector brengt hij hoop naar de zwaarst getroffen gebieden.

Oprichters Jan Brormann en Justus Lauten: ‘Door de forecasting te automatiseren kunnen bakkerijen +/- 90% tijdswinst behalen.’Gesponsord
Gesponsord
AI

Gesponsord Hoe AI bakkerijen helpt met verkoopvoorspellingen

In de bakkerijsector is het al lang geen geheim meer dat de werkdruk hoog is en de kosten stijgen. Bakkerijen moeten steeds meer doen met minder. Foodforecast, een innovatief bedrijf uit Duitsland, biedt hiervoor de oplossing: kunstmatige intelligentie, oftewel AI, die bakkerijen helpt met het voorspellen van hun verkoopvolumes.

Meer artikelen
Meer interviews
De eigenaren van de 50-jarige bakkerij de Knollentuin (vlnr): Bas Loeffen, Jeroen Sluijters en Anke Loeffen. Foto: JTDproducties
bakkerijen

Biologische bakkerij floreert in welvarende Nijmeegse wijk

Op zaterdagen staat er om 8 uur al een lange rij klanten buiten te wachten, terwijl de winkel pas om 8.30 uur opent. Dat zegt alles over de populariteit van de 50-jarige biologische bakkerij De Knollentuin in de Nijmeegse wijk Altrade. 'Iedereen kan zich hier prettig voelen, zowel de klant als het personeel', vertelt eigenaresse Anke Loeffen.

Zoë Damen, is channelmanager bij Debic. Foto: RijkinBeeld/FrieslandCampina
bakkerijen

Zoë Damen, Debic: 'Je loopt omzet mis als je deze generaties mist'

Wat kunnen bakkers verwachten van toekomstige generaties consumenten en hoe speel je daar als ondernemer op in? 'Gemak staat centraal', concludeert Debic-marketeer Zoë Damen. Niets nieuws onder de zon? Toch wel: de leefwijze van de jongste generaties is extreem luxer dan zelfs de wat oudere generaties gewend zijn. 'Ze ontstressen door vaak buitenshuis te eten, belonen zichzelf graag en willen online kunnen bestellen: phygitalisering.'

Ondernemen is volgens Hein Beerse aan het veranderen. ‘En daar moeten we het met elkaar regelmatig over hebben.'
bakkerijen

MOC-voorzitter Beerse: 'Je staat er niet alleen voor, we kunnen...

Het ondernemerschap verandert voor een bakker in rap tempo. Er zijn uiteenlopende uitdagingen, variërend van de netcongestie en het vinden van nieuw personeel tot de tarweprijzen en het klimaatbeleid. Als het aan Hein Beerse, voorzitter van de Management Ondernemers Club (MOC) ligt, moet de bakker er op uit. 'Te veel collega's zijn productgericht en kijken niet naar elkaar.'

Zijn nieuwe patisserie heeft  Nijtmans de nodige hoofdbrekens gekost, maar de ondernemer bloeit inmiddels weer helemaal op. Foto's: Fotobureau Dijkstra
patisserie

Stroomtekort opgelost: Patisserie Nijtmans floreert op nieuwe locatie

Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere omzet dan voorheen. Zijn zaak is nu gevestigd in een aanlooproute naar het centrum. Het ontbreken van voldoende stroom zorgde aanvankelijk voor hoofdbrekens.

Meer interviews
Meer sponsored content
Arthur van Meerveld, Application Manager Bakery & Convenience met Accountmanager Bakery Benelux Esther van der Spek: "Ruitenberg Ingredients voorziet in vraag naar efficiëntie."Gesponsord
Gesponsord
innovatie

Gesponsord Innovatieve oplossing voor het verwerken van vullingen

"Ingredients is what we do, innovation is who we are." Dat is het motto van familiebedrijf Ruitenberg Ingredients uit Twello. In hun werkzaamheden voor de voedingsmiddelenindustrie komen ideeën, ingrediënten en processen samen in creatieve oplossingen. In de Rudin®Filling Stick bijvoorbeeld: een voorgevormde vulling, die zonder spuitzak of machine in bakkerijproducten kan worden verwerkt.

Bakkerij Bekkers bakt met boter-margarinemelange boerenfamiliecake, tulbanden en appeltjescake: met kaneelgranules en appels.Gesponsord
Gesponsord
cake

Gesponsord De smaak van roomboter zonder de bijbehorende prijs

De prijzen voor grondstoffen blijven maar stijgen en ook roomboter is een kostbaar ingrediënt geworden voor brood- en banketbakkers. Met ST-ALLERY boter-margarine-melanges biedt Vandemoortele een oplossing die kostenefficiënt is, maar geen concessies doet aan smaak of kwaliteit. Bakkerij Bekkers uit Veghel is al jarenlang fan.

Kiki Suijkerbuijk: 'Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht is voor het ambacht.'Gesponsord
Gesponsord
Debic

Gesponsord Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Sinds 1 juli heeft Debic een nieuwe culinair adviseur voor de regio's Nederland en België: patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk. Kiki heeft ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen en is sinds 2019 lid van het Nederlandse Patisserie Team. 'Ik kijk er enorm naar uit om bakkers te inspireren met de producten van Debic. Mijn doel is hen te helpen elke dag beter te worden dan gisteren.'

Bakker Barry van der Steen: 'Heel dun uitrollen zorgt voor minimale korstwerking.’Gesponsord
Gesponsord
Roomboter Amandelstaaf

Gesponsord Extra tolerant bladerdeeg perfect voor roomboter amandelstaven

Echte Bakker Van der Steen is al zeer regelmatig in de prijzen gevallen. Wanneer ze nieuws hierover delen op social media, komen de klanten vanuit de hele regio. 'Daarom zorgen we niet alleen bij deelname aan wedstrijden voor perfecte producten. Iedere dag weer willen wij optimale kwaliteit leveren. We kiezen dus voor ingrediënten van de beste leveranciers, zoals boterdeegspecialist Van der Pol.'

Met de broodverbetermiddellijn ‘Subliem’ kunnen perfecte boterstollen en smaakvolle vruchtenbroden of krentenbollen worden gebakken. Gesponsord
Gesponsord
Puratos

Gesponsord Perfecte boterstollen met de juiste broodverbeteraars

De zomer ligt weer achter ons en in de bakkerij wordt het vizier op december gericht. De feestdagen komen eraan en dat betekent alle hens aan dek, goede voorbereidingen treffen en de juiste grondstoffen selecteren. Bijvoorbeeld de broodverbetermiddellijn 'Subliem' van Puratos, waarmee onder meer perfecte boterstollen en smaakvolle vruchtenbroden of krentenbollen worden gebakken.

Gesponsord
Gesponsord
Debic

Gesponsord Deze recepten maken bekende patissiers met Debic

Debic helpt bakkers graag een handje door niet alleen producten met ze te delen, maar ook tal van tips, masterclasses, technieken en recepten. 'Wij willen inspireren door te laten zien wat andere professionele handen met onze producten maken. Befaamde patissiers die de wereld durven te tonen wat ze kunnen', vertelt Zoë Damen, Brand Manager Debic.

Meer sponsored content