Arjen Lubach: 'Bakkerswereld kom je nooit meer van af'

Arjen Lubach: 'Bakkerswereld kom je nooit meer van af'

Arjen Lubach stuitte in zijn show van dinsdag 8 maart op een artikel van Bakkerswereld over de 'brood- en benzine-oorlog' in Hoogeveen. Hij kon het niet lezen omdat hij tegen de 'paywall' aanliep en is bang dat hij 'er nooit meer van af komt' na registratie.

Het artikel waar Lubach via Google op stuitte, komt uit 2017. In feite gaat het helemaal niet om een 'brood- en benzine-oorlog', maar om een lokale actie van twee ondernemers.

Dat heeft Lubach dus niet kunnen lezen. Met een grap in De Avondshow stipt hij op een ludieke manier de 'paywall' van Bakkerswereld aan.

Relevante vakinformatie

De redactie van Bakkerswereld krijgt vaker vragen over de verplichte registratie om een artikel op de site te kunnen lezen. Die is nodig omdat de redactie elke dag hard werkt aan relevante artikelen en informatie op de website die de bakkers helpen om hun vak uit te oefenen.

'Veel bakkers weten dit gelukkig al en zijn vaak al een trouwe abonnee van het vakmedium. Van Bakkerswereld kun je nog wel degelijk 'af' als je wilt, maar veel bakkers wíllen er gelukkig niet meer van af!', aldus de uitgever.

Overigens, speciaal voor Lubach: het door hem gezochte artikel (uit 2017) is nu wel zonder registratie te bekijken.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT / Bakkerswereld