Jaimelynn beste taartopmaker van Amsterdam 2019

Jaimelynn beste taartopmaker van Amsterdam 2019
Winnares Jaimelynn Meerwijk was even sprakeloos na haar overwinning. Foto's: Vova

Jaimelynn Meerwijk is de Beste taartopmaker van Amsterdam. De basisschoolleerlinge won de wedstrijd om de beste taartopmaker, die De Culinaire Vakschool Hubertus & Berkhoff woensdag 6 maart in de hoofdstad hield.

Waar Jaimelynn Meerwijk vorig jaar, bij de eerste editie van de wedstrijd in 2018 nog tweede werd, sleepte ze nu vol trots de hoofdprijs in de wacht. Het enige wat ze, met een grote lach op haar gezicht, kon zeggen was: ‘Ik heb het met heel veel plezier gedaan!’

De tweede en derde prijs werden gewonnen door respectievelijk Floor van Weerdenburg en Floor Mathijsen.

In de bakkerij van de school

De wedstrijd van Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, vond plaats in de bakkerij van de school. Tien finalisten – basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8, kregen twee uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema Striphelden. Jaimelynn decoreerde haar taart in stijl van The Incredibles. De jury had veel lovende woorden voor haar creativiteit.

Holtkamp, Le Blanc en Poelgeest

Jaimelynn laat vol trots het door haar opgemaakte taartje zien.

De jury bestond uit patissier Cees Holtkamp, patissier Han Le Blanc en Antoinet Poelgeest. Zij beoordeelden de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid.

De wedstrijd is voor het tweede jaar georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff. De school wil kinderen graag enthousiasmeren voor het vakmanschap van het bakkersvak, vandaar de organisatie van deze taartopmaakwedstrijd. De wedstrijd is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Finalisten

De tien finalisten zijn winnaars uit de twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens de open avonden van de Hubertus & Berkhoff op 26 januari en 12 februari 2019. In totaal hebben 40 leerlingen van Amsterdamse basisscholen aan deze voorrondes deelgenomen. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘De seizoenen’.

Hubertus & Berkhoff

De Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis- & kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg, met de richtingen Horeca, Brood & Banket en Recreatie.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte bij diverse vakbladen in de supermarktbranche en jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt er steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.