Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Bakkerswereld nummer 4 2024

Bakkerswereld nummer 4 2024

In hoeverre leggen banketbakkerijen zich toe of besteden aandacht aan vegan producten? Dit magazine gaat daarover.

Editorial - 'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Editorial - 'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Granen, zaden en peulvruchten. Zo heette het productschap vroeger. Toen Nederland nog productschappen kende. Die naam is zo gek nog niet. Je zou het...

De vegan aardbeienbavaroise van Giel en Lucas Vermeulen

De vegan aardbeienbavaroise van Giel en Lucas Vermeulen

De Vegan Bakker in Heusden heeft inmiddels een rijk assortiment aan vegan producten samengesteld. Onder andere deze plantaardige aardbeienbavaroise...

Het concept van het boek Bakkers waren Stakkers, dat nu is voltooid. Foto: still

'Bakkers waren Stakkers' werpt blik op 200 jaar bakkerijgeschiedenis...

Bakkerstelg Joep Dückers heeft een bijzonder boek samengesteld met als titel: 'Bakkers waren Stakkers: Brood, Banket Beschuit, Betrokkenheid. Kneden,...

Plots een jongere op de stoep die wil komen werken? Bijbaan-campagne zet hierop in

Plots een jongere op de stoep die wil komen werken? Bijbaan-campagne...

Stichting Bakkracht is een campagne gestart om jongeren via een bijbaan enthousiast te maken voor werk in de bakkerij. Op sociale media en op de...

De belangstelling voor de Shop-Udo is gewekt. Productmanager Gero Friedrich (l) geeft uitleg. Foto's AMR

Vacuüm-winkeloven uit Zwitserland heeft de belangstelling

De vacuüm-winkeloven van het Zwitserse bedrijf Cetravac/BakeXperts mag rekenen op de nodige belangstelling. Dat is niet voor niets: een van de...

Máxima bezoekt de diverse partners van Foodvalley. Foto's: Foodvalley

Upcyclen wordt het nieuwe normaal: Foodvalley benadrukt urgentie in...

'Tegen 2050 moet het voedselsysteem wereldwijd voedselzekerheid bieden voor 10 miljard mensen. Dit kan worden bereikt door voedsel- en...

Richard Guldemundt (Beko) en Spencer Schols (Circ) zetten hun handtekening onder de overeenkomst. Foto: BT

Beko Techniek sluit deal met Circ om sectorbreed biovergisters in te...

Beko Techniek en Circ zijn een exclusieve samenwerking aangegaan voor de bakkerijbranche. Deze samenwerking richt zich op het implementeren van...

Zachtzoete brioche in the picture: variaties te over

Zachtzoete brioche in the picture: variaties te over

De Internationale Dag van de Brioche, die Puratos op 14 mei viert, is een leuke aanleiding om consumenten te verrassen met dit zachtzoete brood. De...

Dit kun je doen tegen mieren in je bedrijf

Dit kun je doen tegen mieren in je bedrijf

Een colonne mieren zie je liever niet lopen over je werkbank, vitrine of in je voorraadkast. Toch komen ze elk seizoen in voorjaar en zomer weer...