Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte bij diverse vakbladen in de supermarktbranche en jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt er steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf stopt in huidige vorm, NBOV stapt eruit

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf stopt in huidige vorm, NBOV stapt eruit

Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf houdt per 1 augustus 2025 in haar huidige vorm op te bestaan. De NBOV heeft de overige sociale partners laten weten...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Foto: Shutterstock

Open brief: Gepensioneerden Bakkerspensioenfonds roeren zich

Gepensioneerden die hun inkomen ontvangen uit het Bakkerspensioenfonds (Bpf) maken zich grote zorgen over de achterblijvende resultaten van het...

Het smaakpanel test broden met verschillende nieuwe samenstellingen bakkerszout.

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...

De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Zeelandia's Bake to the Future serveert ingredïenten voor fris ondernemerschap

Zeelandia's Bake to the Future serveert ingredïenten voor fris...

Het is waar. Enthousiaste ondernemers trekken enthousiaste medewerkers aan. En enthousiaste klanten. Die enthousiaste medewerkers en klanten zijn de...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: Is dit dan de klimaatverandering in de bakkerij?

Afhankelijk van de plaats waar ik ben, dorp of stad, vallen me ontwikkelingen op bij bakkerswinkels. Die lopen uiteen van opschalen, natuurlijke...

Chocoladeliefhebbers, in welke stad en regio zijn hun aantallen het grootst?

Chocoladeliefhebbers, in welke stad en regio zijn hun aantallen het...

Van smakelijke chocoladeletters tot heerlijke bonbons en vrolijke paaseitjes, consumenten hebben het hele jaar door lust aan chocolade. Welke regio...

Team NL op weg naar Gdansk. Samen met nog 20 studenten vertegenwoordigen Jorn Nieuwenhuis en Damon van den Berg Nederland.

Damon en Jorn strijden in Gdańsk om de hoogste eer: 'We willen de...

Team Nederland is dinsdag 5 september afgereisd naar Polen voor deelname aan de EuroSkills Gdańsk 2023. Onder hen Damon van den Berg uit Harmelen die...

Klantvriendelijkheid en binding met de buurt zijn twee belangrijke ingrediënten voor Van Soest Chocolaterie. Foto's: Herbert Wiggerman

Franny en Rachel gaan voor duurzame relaties in plaats van...

Vakvrouwen aan het roer. Bij Van Soest Chocolatier heeft dat ertoe geleid dat deze week het 15-jarig bestaan van de 'Chocoladehemel van Amsterdam'...

Hoe je meer omzet uit je webshop haalt - workshop

Hoe je meer omzet uit je webshop haalt - workshop

De workshop 'Meer omzet met jouw webshop' leert hoe je met je smartphone perfecte foto's van je (najaars)producten maakt voor je webshop. En daarmee...