nieuws

Finale taartopmaakwedstrijd op Hubertus & Berkhoff

Nieuws 933

Finale taartopmaakwedstrijd op Hubertus & Berkhoff
Winnaars taartopmaakwedstrijd 2018 v.l.n.r. Jaimelynn, Michelle en Aranka. Foto: K. Buskermolen

Hubertus & Berkhoff, middelbare school in Amsterdam voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie, organiseerde eerder dit jaar voor het eerst de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd voor groep 7 en 8 leerlingen van de basisschool. Uit de twee voorrondes zijn de beste 10 leerlingen door gegaan naar de finale die 20 maart plaatsvond op ‘De lekkerste school van Nederland’.

De finale van de taartopmaakwedstrijd was op 20 maart in de bakkerij van de school. Alle tien de finalisten gingen enthousiast aan de slag. Dit wederom onder begeleiding en toeziend oog van mevrouw Poelgeest voor de mentale support en van top-patissiers de heer Le Blanc en de heer Holtkamp (van Patisserie Holtkamp). De jury lette op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid. Na een spannend juryberaad werden de winnaars in feestelijke sfeer in de aula bekend gemaakt. Alle finalisten kregen een medaille voor hun prachtige creaties en deelname.

Michelle van Zoomeren maakte het mooiste haar taart op en werd eerste, op de tweede plek eindigde Jaimelynn Meerwijk en de derde plek was voor Aranka van Velzen Naast alle prijzen mocht Michelle de wisselbokaal in ontvangst nemen. De top drie kreeg vooral hoge scores op originaliteit, creativiteit en secuur werken. Aranka (groep 8) heeft echt een passie voor bakken, Jaimylynn (groep 7) vond het heel leuk om mee te doen en heeft taarten bakken van haar vader geleerd die oud-leerling is van de school. En winnares Michelle (groep 8) had goed nagedacht over het thema en vindt taarten bakken ook heel leuk. Overigens hebben Michelle en Aranka ervoor gekozen om volgend jaar naar de Hubertus & Berkhoff te gaan. Mooie start dus voor hen!

De wedstrijd

De wedstrijd was bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De deelnemers gingen aan de slag met een taartje van een diameter van 15 cm en gevuld met ‘crème au beurre’. Het ging om een taartenopmaakwedstrijd, dus het taartje werd zo aangeboden dat het klaar was voor de decoratie. De kinderen konden hun eigen creativiteit inzetten op de decoratie met als thema Amsterdam. Er waren materialen aanwezig om de eigen creaties te vervaardigen, maar alles op de taart moest eetbaar zijn. De deelnemers kregen 1,5 uur de tijd om de taarten op te maken. Een aantal redde dit ruim binnen de tijd, voor een aantal anderen werd het krap.

Hubertus & Berkhoff

Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis- & kaderberoepsgerichte leerweg, met de richtingen Horeca, Brood & Banket en Recreatie. Bij ons doe je echt vanuit de praktijk je vakkennis op. In het schooljaar 2018-2019 starten de school met de gemengde leerweg, een programma met theorievakken op mavo niveau en veel praktijkvakken.

Reageer op dit artikel