Naamsverandering een feit: Bakkersbelang heet voortaan Mercurius

Naamsverandering een feit: Bakkersbelang heet voortaan Mercurius

Op de editie van Bakkersvak en IJs-vak in 2022 is het door de organisatie al aangekondigd: de activiteiten van Bakkersbelang worden voortgezet onder de naam 'Mercurius'. In september 2023 is de naamsverandering een feit.

'Met de naam Mercurius, verzekeren met versgarantie gaan we vol vertrouwen de toekomst in en kunnen we ons nog beter profileren in alle vers-sectoren', meldt de organisatie.

Mercurius benadrukt dat de organisatie voor de bakker 'dezelfde partner met de bekende dienstverlening en het persoonlijke contact' blijft dat ondernemers gewend zijn. 'Voor u als klant van Bakkersbelang verandert er niets.'

Waarom deze wijziging?

Door deze wijziging kan er efficiënter worden gewerkt, worden kosten bespaard en blijven de ondernemers profiteren van de betaalbare premies voor zowel de zakelijke als privé-verzekeringen, luidt de uitleg.

De organisatie bestaat al ruim honderd jaar. In die tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een vertrouwde en deskundige verzekeraar in de versbranche. 'Als specialist in onder andere de bakkersbranche weten we wat de risico's zijn voor u als ondernemer, wat de financiële consequenties zijn en vooral: wat u tegen dit alles kunt doen. Want met de juiste maatregelen kunt u de kans op een bedrijfsrisico vaak al aanzienlijk verkleinen.'

Mercurius biedt een range variërend van praktische tips tot scherp geprijsde verzekeringen op maat.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.