Handtmann neemt handelspartner Verbufa over

Handtmann neemt handelspartner Verbufa over
Thomas Handtmann, Mark Marrink en Harald Suchanka (vlnr). Foto: Verbufa

Handtmann Group heeft met ingang van 1 april 2021 Verbufa BV overgenomen. Verbufa is al meer dan 55 jaar de exclusieve Handtmann- partner in Nederland, België en Luxemburg. De overname bezegelt een jarenlange samenwerking, aldus de directies.

Ook na de overname door Handtmann blijft Verbufa verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische markt. Naast de Handtmann-apparatuur blijft zij de merken Laska, Fessmann, Baader, Garos, Glass en de eigen Verbufa-machines vertegenwoordigen, met de daarbij behorende service, technische en technologische ondersteuning.

Sterke positionering

Handtmann Machinefabriek uit Biberach in Baden-Württemberg maakt onderdeel uit van Handtmann Group en is 's werelds grootste leverancier van oplossingen voor portioneren, doseren, vormen en co-extrusie van levensmiddelen.

De overname levert beide partners voordelen op. ‘De integratie van Verbufa in onze bedrijvengroep is een belangrijke strategische stap voor een nog sterkere positionering’, zegt Thomas Handtmann, Managing Partner van het familiebedrijf.  'De levensmiddelenindustrie ondergaat een ingrijpende verandering op het gebied van digitalisering, globalisering en individualisering en daarmee veranderen ook de klantbehoeften.’

De vacuüm vulmachine 608 van Handtmann is geschikt voor het ambacht. 

Harald Suchanka, CEO van Handtmann, benadrukt: ‘Na de overname van Inotec vorig jaar zetten we nu consequent de volgende stap om onze klanten totaaloplossingen te kunnen bieden. Verbufa brengt gespecialiseerde kennis van de sector en ervaring in het ontwikkelen van creatieve en innovatieve oplossingen op maat voor klanten met zich mee.’

Innovatieve totaaloplossingen

Mark Marrink blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van klantspecifieke oplossingen voor Handtmann vanuit Amersfoort.

Daarnaast wordt zijn rol Chief Business Development & Innovation Officer voor de divisie Handtmann Filling and Portioning Systems, waarbij hij zich mondiaal zal bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve totaaloplossingen en trends binnen de branche. Marc Fortuin zal de functie van Marrink binnen Verbufa overnemen als Algemeen Directeur.

Hoge mate van innovatiekracht

De fusie van beide bedrijven moet vooral voor een hoge mate van innovatiekracht zorgen voor procesgeoriënteerde concepten en oplossingen op het gebied van vormen, doseren, co-extrusie en procesautomatisering. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het overkoepelende netwerk en onze gezamenlijke marktkennis een grote toegevoegde waarde zal betekenen voor onze klanten over de hele wereld’, aldus Mark Marrink.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Frank Janssen houdt een vurig betoog over de richting die de bakkerij als geheel op zou moeten. Foto: AMR

In 2040 ziet de bakkerijsector er heel anders uit - analyse

De bakkerijsector verandert, verschuivingen komen snel dichterbij. Consumenten veranderen qua eet- en leefgedrag met eisen over gezondheid en klimaat. Op het immense arbeidsvraagstuk lijkt niemand (nog) een passend antwoord te hebben; met alleen robotisering en AI zijn we er niet. Ook is er disbalans tussen mkb en grootbedrijf, waar vinden zij elkaar nog en hoe versterken ze de bakkerijsector als totaal?

Michiel Vos van De Pindakaaswinkel deelt zijn ervaringen 12 november met jonge bakkers. Foto: NBOV

Op de kalender: Südback, Sial, Jonge Bakkers Middag, VABA-demo

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024-2025 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Jonge Bakkers Middag, SIAL Parijs, VABA-demo, Südback, HAS-workshop plantaardige eiwitten, Fi Europe, Bakkersvak 2025.

Ian Waterland vertelt over de verschillende manieren waarop microbakkers in Engeland te werk gaan. Foto's: BI/Andrew Kambel

Van garagebakker tot broodtherapeut: nieuwe bakkers verkennen hun...

Ondernemers zijn continu in beweging, altijd op zoek naar nieuwe kansen om hun afzet en omzet te vergroten. Dit geldt ook voor de nieuwe bakkers, zogenoemde microbakkers, die de markt betreden. Hoewel ze andere waarden in het ondernemerschap hooghouden, brengen ze ook vaak vernieuwende ideeën mee.

Kinderen pakken ontbijt van het gezonde ontbijtbuffet. Foto:  Wil Gulpen fotografie

Gezond ontbijt in de spotlight: bakker en burgemeester aan tafel met...

Burgemeesters in heel Nederland ontbijten deze week samen met kinderen van een basisschool in hun gemeente. Doel is het belang van een goed ontbijt te benadrukken, wat voor bakkers een kans is om hun rol in de gemeenschap te versterken.