Zadkine ondertekent als eerste school Manifest Bakkerijketen

Zadkine ondertekent als eerste school Manifest Bakkerijketen
Directeur Perry van Milt (rechts) en opleidingsmanager Leo Ruijters van het Zadkine Brood & Banket College ondertekenen het manifest. Foto: Zadkine

Zadkine Brood & Banket College heeft woensdag 17 maart het Manifest voor de Bakkerijketen ondertekend. Het is daarmee de eerste school die zich bij het manifest aansluit. De opleiding wil het arbeidsmarktperspectief voor leerlingen vergroten.

Op de dag van historische verkiezingen, 17 maart 2021, hebben Zadkine-directeur Perry van Milt en opleidingsmanager Leo Ruijters van het Zadkine Brood & Banket College het Manifest getekend, dat voluit heet: Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking.

Initiatiefnemers Manifest

Het Manifest is 11 februari 2021 in het leven geroepen door Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB), de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), de vereniging van Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen (Nebafa), het Genootschap voor de Bakkerij en Beko Coöperatie.

Daarmee sluit de opleiding zich aan bij diverse grote partijen in de bakkerijbranche, die half februari het manifest in het leven riepen om het imago van de bakkerijketen te versterken en de continuïteit ervan een belangrijke impuls te geven.

Neerzetten als aantrekkelijke sector

ROC Zadkine in zwaar weerEen van de onderdelen van het manifest is een actieprogramma om de bakkerijbranche neer te zetten als een aantrekkelijke sector om in te werken, waar goedgekwalificeerde medewerkers instromen en waar voldoende ondernemers zijn om de continuïteit te kunnen borgen.

Zadkine eerste school in Nederland

Het Zadkine Brood & Banket College steunt dit initiatief volledig. Volgens Perry van Milt, directeur van het Zadkine Brood & Banket College, is het een logische stap.

‘Zadkine wil iedere student de beste kansen bieden. Het is belangrijk dat we deze kansen afstemmen op de actuele en toekomstige vraag van de arbeidsmarkt. Samen met de initiatiefnemers van dit belangrijke manifest onderschrijven we het belang van de bakkerijbranche in onze samenleving. We maken ons als Zadkine Brood & Banket College hard voor een sterker imago en blijvende goed gekwalificeerde instroom.’

'Onze studenten maken elke dag smaakvolle creaties in onze prachtige lokalen en bij onze partners uit het bedrijfsleven'

Opleidingsmanager Leo Ruijters

Volgens opleidingsmanager Leo Ruijters onderstreept dit manifest ook de mogelijkheden voor toekomstige studenten. ‘Onze studenten maken elke dag smaakvolle creaties in onze prachtige lokalen en bij onze partners uit het bedrijfsleven. Het is belangrijk om het imago van de bakkerijbranche te versterken om het arbeidsmarktperspectief van onze nieuwe instroom te blijven garanderen. Als enige brood- en banketopleider in Rotterdam is dit dus hét moment om je vandaag nog aan te melden voor onze opleidingen op niveau 2, 3 en 4’.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.