BoulangerieTeam naar Parijs voor WK-kwalificatie

BoulangerieTeam naar Parijs voor WK-kwalificatie
Close-up van het showstuk van Nederland. Vanwege de concurrentie mogen de producten nog niet worden getoond. Foto: BT

Het BoulangerieTeam reist donderdagochtend af naar Parijs voor de voorrondes van het WK Boulangerie. Zaterdag 18 mei treden Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels aan tegen Duitsland om zich te kwalificeren voor het WK in januari 2020. De uitslag volgt maandag 20 mei.

De afgelopen weken trainden Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels van het BoulangerieTeam onder meer bij Meneba, Zeelandia en Beko, onder leiding van coach Hans Som. 'We hebben op zoveel mogelijk plekken getraind, ook om te zien of we alle spullen bij ons hebben en onder alle condities kunnen werken. Dat ging goed', vertelt Roel Tegels terwijl hij zijn spullen pakt voor de reis naar Parijs.

Uitslag 20 mei

Van 16 tot en met 20 mei 2019 neemt het team deel aan de Europese selectieronde voor het WK Boulangerie, dat als thema heeft: Muziek uit het hart van je land.

Van de zes landen die deelnemen, gaan er drie door naar het WK Boulangerie dat volgend jaar januari wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Maandag 20 mei vindt de prijsuitreiking van de voorrondes plaats.

Iets verder dan de Notre Dame

De voorrondes hiervoor zouden aanvankelijk plaatsvinden op het plein van de Notre Dame in het centrum van Parijs. Die locatie is in verband met de brand in de Notre Dame een paar honderd meter verplaatst, naar een plein verderop.

Nederland-Duitsland

Op zaterdag 18 mei is Nederland aan de beurt. Nederland bakt zij-aan-zij met de Duitsers. Een dag eerder staan Denemarken en Zweden gelijktijdig te bakken. En zondag treden Frankrijk en België tegen elkaar aan.

Plaating: brood uit eigen land

Mark Plaating

Meester Boulanger Mark Plaating neemt het onderdeel brood voor zijn rekening. Hij maakt een assortiment aan stokbroden, desembroden, gezondheidsbroden en broden uit eigen land.

Gerard Vreugdenhil

Viennoisserie van Vreugdenhil

Gerard Vreugdenhil is verantwoordelijk voor de viennoiserie en maakt een aantal verplichte en vrij in te vullen brioche en getoerd gerezen producten.

Roel Tegels
Foto's: BT

Sierstuk van Tegels

Tot slot maakt Roel Tegels het sierstuk waarbij het thema ‘Muziek uit het hart van je land’ centraal staat. Het team heeft er zin in en weet dat de andere landen in de wereld, die naar het WK op de Europain komen, rekening houden met Nederland.

Maar spannend is het wel, zegt Tegels. 'Op een schaal van één tot tien zitten we nu op een acht', vertelt hij. 'Als we zaterdag beginnen, overstijgt die de tien ruim, verwacht ik. We kunnen ons kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Maar op het WK kun je je ook in jouw klasse kwalifceren voor de Masters. Dat is het hoogsthaalbare. Peter Bienefelt weet hoe dat is, hoe spannend dat is. Hij is Wereldkampioen Broodbakken geworden. Dat is toch jaloersmakend, we willen allemaal graag erkenning voor ons kunnen. We gaan allemaal voor het hoogsthaalbare.'

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte hierna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij enkele vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.