Alles over deeg

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...
Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste...

Hoge kwaliteit 'letter' met roomboterbladerdeeg
Bakker Klootwijk produceert veel met behulp van het roomboterbladerdeeg van Van der Pol. Zo vinden tienduizenden roomboteramandelletters jaarlijks...

Pizzaprof Losekoot kent de kneepjes van het vak: 'Rijpen is...
De gezonde en lekkere Italiaanse pizza weer laten 'shinen' in Nederland. Dat is de missie van Marcel Losekoot. In de zomer van 2021 publiceerde...

Richard Martens van Bakker Joost: 'Rijsonderbreker biedt rust, gemak...
Om het bakkersvak aantrekkelijk te houden en een goede werkgever te zijn, moet je zorgen dat je mensen plezier houden in hun werk en kun je niet té...

'In coronatijd heeft de herwaardering van het ambacht een impuls...
Het familiebedrijf Van Ballegooijen bestaat al sinds 1898. Van de bijna 125 jaar rijke historie maakt de Brabantse bakkersfamilie al zeker vijftig...

Strijd om de lekkerste 'pizza nova' barst los op NK Pizza Bakken 2022
Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op de Horecava in Amsterdam een krachtmeting voor professionele pizzaiolo's. Vanaf medio...

Gommans voert productie amandelstaven flink op
Gommans, De Echte Bakker in het Limburgse Sevenum, is in Nederland een topper met zijn amandelstaven. Bas Gommans, die ook winkels in Swalmen en...

Deelnemers heel tevreden over eerste cursusdag Gistdegen
Wat doet broodverbetermiddel precies in kleinbrood? Dat was de vraag waarmee de cursus Gistdegen woensdag 10 februari van start ging. Deze pilot, een...

Kleverig deeg: 4 methoden om dit te bestrijden
Dat zout invloed heeft op kleverigheid van deeg is algemeen bekend. Het is mede daarom des te opmerkelijker dat de bakkerijsector zo goed is...

Zomer in Nederland: verhoog de temperatuur van het deeg mee
De warmte in Nederland blijft nog wel even hangen de komende dagen, met temperaturen boven de 30 graden. Het vraagt om aanpassing in met name...