artikel

Recept voor ‘Boek van Sint’

Het recept 924

Ambachtelijke bakkers kunnen zich met hun sinterklaasassortiment van de supermarkt onderscheiden door verrassende producten van een uitstekende kwaliteit aan te bieden; bijvoorbeeld met het gebakje ‘Boek van Sint’.

Recept voor ‘Boek van Sint’

Nog even en het is al december; het heerlijk avondje komt snel dichterbij. Sinterklaasavond wordt natuurlijk nog specialer met een bijzonder gebakje. Het gebakje ‘Boek van Sint’ kan gemakkelijk gemaakt worden met onder meer Debic botercrème en speculaas.

Wat heb je precies nodig voor ‘Boek van Sint’?

Ingrediënten voor 66 gebakjes:

Beslag :
– 1000 gram eiwit
– 900 gram suiker
– 800 gram eigeel
– 450 gram patentbloem

Compositie voor de botercrème:
– 1500 gram melk
– 500 gram slagroom
– 900 gram suiker
– 40 gram speculaaspoeder
– 100 gram suiker
– 160 gram roompoeder
– 120 gram eigeel
– 2.5 kg Debic Crème Boter

Speculaascrème vanuit een bestaande crème:

– 5500 gram botercrème
– 60 gram speculaas
– 240 gram water

Meng het speculaaspoeder met water.

Bereiding biscuit:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Draai het eiwit luchtig met de suiker, tot een stevig schuim ontstaat.
  • Meng het eigeel erdoor en spatel de gezeefde bloem er door.
  • Strijk er plakken van en bak deze af op 220 °C .
  • Verwijder de biscuitplakken van de bakplaat en koel deze af.
  • Vries de biscuitplakken in.

Bereiding compositie:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Breng de melk, slagroom, speculaaspoeder en het grootste gedeelte suiker aan de kook.
  • Meng de suiker, roompoeder en eigeel.
  • Maak familie met de warme roommassa en kook deze gaar.
  • Koel deze terug in een bak en dek af met plastic.

Bereiding botercrème:

  • Draai de Debic Crème Boter luchtig.
  • Meng één gedeelte van de speculaas compositie er door.
  • Draai 10 minuten in de tweede versnelling.
  • Voeg het laatste gedeelte van de speculaas compositie toe.
  • Draai 10 minuten in de tweede versnelling.
  • Verwerk de speculaascrème.

Afwerking:

  • Snijd de biscuitplakken eventueel op maat, in het 60/40 kader.
  • Strijk er 600 gram Speculaascrème op.
  • Dek af met een biscuitplak.
  • Strijk er weer 600 gram speculaascrème op.
  • Vries de kaders aan en snij de gebakjes op 4 x 8 centimeter.
  • Rol rode marsepein uit op 2 mm en snij op 8 x 12 centimeter plakken.
  • Maak de marsepeinen plakjes nat er rol er een crème-gebakje in en zet weg op schaaltje.
  • Rol een stukje naturel marsepein uit tot een dunne pil, snij op maar van 3 centimeter en rol door het goud poeder. Druk deze tegen de zijkant van het gebakje.
  • Garneer een S op het gebakje met witte chocolade.

Lees ook van Debic

Lees ook van Debic

 

 

Dit artikel is gesponsord door Debic. Kijk voor meer receptideeën op www.debic.com/recepten

Reageer op dit artikel