artikel

Recept voor Saint Honoré taart

Het recept 222

Saint Honoré taart; de naam van deze overheerlijke taart komt van de heilige Honoré van Amiens, de schutspatroon van de banketbakkers. Honoré kwam uit een vooraanstaande Franse familie, was bakker en werd later tot bisschop benoemd.

Recept voor Saint Honoré taart

(50 stuks)

Ingrediënten:

  • 5 kg Debic Crème Pâtissière
  • 5 kg Debic Prima Blanca Max
  • 2 stuks vanille stokken

Aardbeien confituur

  • 1,4 kg aardbeien (diepvries)
  • 700 gram geleisuiker
    .
    .

Overige

  • 35 stuks sloffendeeg bodems (uitgerold om 5 mm dikte)
  • 35 stuks bladerdeegplakken van 18 cm
  • 280 stuks gevulde soesjes
  • poedersuiker
  • chocolade decoratie
  • verse aarbeien

Bereiding

Werkwijze Zwitserse Room

  • Weeg de grondstoffen.
  • Stort de Debic Crème Pâtissière in zijn geheel in een 20 liter bekken.
  • Spatel er de opgeklopte Debic Prima Blanca Max samen met het merg van de vanillestokken doorheen.

Werkwijze aardbeien confituur

  • Weeg de grondstoffen.
  • Laat de aardbeien ontdooien in een pan.
  • Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de vruchtenmassa 1 à 2 minuten zachtjes doorkoken.

Dit artikel is gesponsord door Debic. 

Reageer op dit artikel