Volledige inventaris Bakkerij Gutter te koop via online veiling

Volledige inventaris Bakkerij Gutter te koop via online veiling
Een van de bedrijfswagens die te koop is. Foto: Troostwijk

De gehele inventaris van Bakkerij Kees Gutter wordt op dit moment geveild via het online platform van Troostwijk Auctions.

De bakkerij van Greetje en Els Gutter heeft vestigingen in Monnickendam, Volendam, Amsterdam, Purmerend en Zuidoostbeemster, die allemaal wegens faillissement de deuren moesten sluiten.

Op woensdag 16 augustus 2023 sluit de online veiling van de inventaris van de hoofdvestiging in Monnickendam.

Begrip in de regio

Met zes filialen – in Monnickendam Volendam, Amsterdam-Noord, Zeeburg en twee in Purmerend – is Bakkerij Gutter een begrip in de regio. Het familiebedrijf werd in 1960 opgericht door Kees Gutter.

Zijn dochters Greetje en Els namen het stokje van hem over. In de zomer van 2023 maakten de zussen het trieste nieuws bekend dat de bakkerij financieel niet meer gezond genoeg is om een goede toekomst te hebben. 'We hebben het faillissement aangevraagd.'

Hoogwaardige bakkerijapparatuur

Na het faillissement van Bakkerij Gutter worden de hoogwaardige bakkerijmachines en -installaties van alle vestigingen nu op initiatief van de curator geveild via Troostwijk Auctions. Geïnteresseerden krijgen hiermee de mogelijkheid om hoogwaardige bakkerijapparatuur te verwerven via de online veiling.

Ook deze kuiplift is een van de vele kavels die ter veiling worden aangeboden.
Ook deze kuiplift is een van de vele kavels die ter veiling worden aangeboden.

Het uitgebreide veilingaanbod bestaat onder andere uit waterkoel-, meng- en meetinstallatie, silo-installatie, gistinstallatie, rvs-zakgoedwagen, werkbanken, spiraalkneedmachines, deegverdeel- en opbolmachine, hefkneedmachine, kleinbroodinstallatie, grootbrood deegverwerkingsinstallatie, stokbroodmachine, planeetmengmachine, remrijskast, rotatieovens, en een gereedschapwasmachine. 

Over de veiling

De online veiling van de complete inventaris van de hoofdvestiging van Bakkerij Kees Gutter in Monnickendam sluit op woensdag 16 augustus 2023 om 14:00 uur. 

De kavels zijn te zien tijdens de kijkdag op maandag 14 augustus 2023 van 9 tot 11 uur.
Adres: Oude Zijds Burgwal 26, 1141 AB in Monnickendam.

Bekijk hier alle informatie over deze veiling.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.