Bakkers uiten zorgen bij NOS-Journaal en in andere media

Bakkers uiten zorgen bij NOS-Journaal en in andere media
Vicky Littlejohn legt haar zorgen uit aan het NOS Journaal.

Diverse bakkers geven bij landelijke en regionale media hun reactie op de uitgelekte plannen van het kabinet over de TEK. Het ongeloof daarover is groot en wordt breed gedragen. De zorgen zijn zo niet nog groter. Het NOS Journaal besteedt er onder meer in uitzending van 20 uur en in Nieuwsuur aandacht aan.

Vicky Littlejohn van Proof Bakery in Vathorst heeft vandaag de NOS anderhalf uur over de vloer gehad om haar reactie te geven op de vermeende energie-compensatieregeling van het kabinet. De Journaal- uitzending is om 20 uur, waarin Littlejohn kort aan het woord komt. Ook in Nieuwsuur om 21.30 uur is er aandacht voor de problematiek.

NOS Nieuws heeft een uitvoerige reportage online gezet.

Adriaansens bij Jinek

Dennis Bosman van Bakkerij Bosman in Rijswijk is benaderd door Jinek, mogelijk kan hij hier zijn verhaal en dat van vele bakkers uit de doeken doen.

In ieder geval zit minister Micky Adriaansens aan tafel bij Jinek. 'Ze gaat ondernemers helpen met hun torenhoge energierekening. Maar is het genoeg?', vragen de programmamakers zich af.

Kisteman bij Goedemorgen Nederland

Arend Kisteman heeft vanochtend bij Goedemorgen Nederland zijn reactie gegeven, als bakker en NBOV-voorzitter. Hij heeft een korte nacht gehad, vertelt hij de programmakers. ‘Het was laat gisteravond, veel nadenken, veel rekenen. Als het kabinet inderdaad middelgrote en kleine bedrijven tegemoetkomt door de helft van de gestegen energiekosten te vergoeden, is dat voor de bakkers onvoldoende. We zouden echt richting de 80 procent compensatie moeten gaan.’

Als de plannen op deze manier doorgang vinden, betekent dit voor Kisteman dat hij de kosten door moet gaan rekenen in de verkoopprijs van zijn producten. ‘Dan praat je toch over een stijging van ongeveer 15 procent’, zegt hij. ‘Een van de redenen van de compensatie was dat de prijzen niet te veel gaan stijgen, maar 15 procent vind ik een behoorlijke stijging.’

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.