Burnex Group en Van Asselt & Alferink verder als A&A bakkerijadvies

Burnex Group en Van Asselt & Alferink verder als A&A bakkerijadvies
De bevestiging van de overname. Foto: fb

De Burnex Group en van Asselt & Alferink hebben besloten om samen verder te gaan. De nieuwe naam wordt A&A bakkerijadvies B.V.

Met de overname door de Burnex Group willen beide partijen de continuïteit van levering en onderhoud van HEIN voor de bakkerij waarborgen.

Burnex Group en Van Asselt & Alferink zijn al lange tijd aan elkaar verbonden, waarbij Burnex altijd de montage, het onderhoud en de service van de door Van Asselt & Alferink verkochte HEIN-projecten verzorgde.

Naast de aanschaf, uitvoering en service komt daar nu ook de sales van HEIN onder één paraplu te hangen. De vertrouwde gezichten bij Van Asselt & Alferink, te weten Stef Alferink, Frans van Huët en Coen Nikkels, blijven actief in hun rayon.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Een voorbeeld van een hygiënesluis. Beeld: BT/Elpress

Beko Techniek en Elpress trekken samen op in hygiënevraagstuk

Beko Techniek en Elpress slaan de handen ineen om het groeiende aantal hygiënevraagstukken in de bakkerij het hoofd te bieden. Ambachtelijke en semi-industriële bakkerijen kunnen rekenen op maatwerk in advies en ondersteuning, van eenvoudige tot specialistische oplossingen. De samenwerking richt zich vooral op Beko-leden.

Behalve de bakkerij is ook de lesmethode van het Summa College state-of-the-art. Docent Mark Wils (l) geeft uitleg. Foto's: Bert Jansen

State-of-the-art-bakkerij Summa volledig gasloos en energiezuinig van...

De nieuwe bakkerij van het Summa College in Eindhoven is volledig gasloos. Alle machines zijn bovendien energiezuinig. 'De energietransitie vergt ook van bakkers in de dop een andere manier van bakken en een nieuw theoretisch kennisniveau', zegt docent Mark Wils.

De nieuwste techniek gaat uit van het mechanisch in stukken snijden van deeg, die daarna machinaal worden opgemaakt. Foto: Rademaker

Einde bollenkast in zicht? Honderd jaar bakkerijmechanisatie op een...

Honderd jaar broodbereiding. Bakkerijtechnoloog Piet Sluimer neemt die eeuw onder de loep als het gaat om het bakken van busbrood in zowel de ambachtelijke als industriële bakkerij. Wat is er veranderd en welke kant gaan we op?

Foto: EverBake Group

Zo bak je de lekkerste oliebollen (4): tips voor een soepel bakproces

Frituurproducten spelen een belangrijke rol in het assortiment van de bakkerij. Hiermee kun je je onderscheiden, je bedrijf op de kaart zetten én extra omzet genereren. In deze serie verdiepen we ons in de allerlekkerste oliebollen. In dit vierde deel draait het om de techniek. Kies de juiste bakapparatuur en accessoires. Met deze tips laat je het bakproces nog soepeler verlopen.