Het kan weer! Aanmelden voor Meesterexamens 2022 kan tot 1 juli 2021

Potentiële Meesters Boulanger en Meesters Patissier kunnen zich tot 1 juli 2021 aanmelden om deel te nemen aan het traject van de Meesterexamens 2022. Voor twijfelaars wordt komende juni een informatiebijeenkomst georganiseerd.

De Meesterexamens zijn al een aantal malen opgeschoven als gevolg van corona. Vereniging De Meesters, die de examens organiseert, verwacht de praktijkexamens in mei 2022 af te kunnen nemen. Er zijn al aanmeldingen binnen, meldt secretaris Martijn Verkerk verderop.

De voorwaarden om deel te nemen aan de Meesterexamens zijn te vinden op de website: Meesterexamen Patissier en Meesterexamen Boulanger. Kandidaten kunnen zich hier ook direct inschrijven.

Info-moment voor twijfelaars

Deelnemers die nog twijfelen of ze het examentraject willen ingaan, kunnen op maandag 21 juni een informatiebijeenkomst bijwonen. De organisatie streeft ernaar deze fysiek te houden. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het traject, zijn de portfolio’s van de huidige Meesters te bekijken en is er volop ruimte om vragen te stellen. ‘Als de situatie het niet toelaat, stappen we over op een digitale bijeenkomst’, legt secretaris Martijn Verkerk uit.

Aanmelden voor de info-sessie is mogelijk door een mail te sturen naar info@meestertitel.eu.

Intensief traject

Examendeelnemers doorlopen een intensief selectietraject. Na de beoordeling van het cv volgt de portfolioronde. Daarna is het theorie-examen en na goedkeuring van de theoriecommissie mogen de kandidaten deelnemen aan het praktijkgedeelte van het Meesterexamen. De praktijkexamens staan zoals hierboven vermeld gepland voor mei 2022.

‘Op dit moment staat het aantal aanmeldingen op twee deelnemers voor Meesterexamen Patissier en drie voor het Meesterexamen Boulanger’, aldus Verkerk. Er is geen maximum aan het aantal deelnemers.

Vereniging de Meesters

Op dit moment telt de Vereniging de Meesters negen Meesters. Dit zijn vlnr: Mark Plaating, Wilfred Haafs, Rudolph van Veen, Peter Bienefelt, Hidde de Brabander, Daan Hesseling, Wietse Schiere, Hiljo Hillebrand en Robèrt van Beckhoven (hier niet op de foto).