Medewerker, deze column is voor JOU

Medewerker, deze column is voor JOU
Joep Gommans van Bakkerij Support.

Eind november mocht ik onderdeel zijn van een videocall  met enkele vakgenoten, geïnitieerd door Bakkerswereld. Een opmerking heeft me aan het denken gezet: 'Waarom wordt alle communicatie van leveranciers en vakpers altijd op mij als ondernemer gericht?'

Deze ondernemer zei: 'Ik heb het al zo druk, ik zou het fijn vinden wanneer mijn medewerkers rechtsreeks benaderd worden om met eigen initiatieven aan de slag te gaan.'

Bij deze. Medewerker, deze column is dus alleen voor jou!

Zou het niet leuk zijn wanneer we samen een lekker paasproduct met leuke activiteit bedenken dit jaar? Gewoon geheel zelfstandig, zonder hulp van jouw werkgever? Doe je mee?

'Zou het niet leuk zijn wanneer we samen een lekker paasproduct met leuke activiteit bedenken dit jaar?'

Joep Gommans

Als je in de winkel werkt, bedenk dan een leuke en ludieke manier om een paasproduct, dat jouw collega’s in de bakkerij mogen ontwikkelen, aan de man te brengen. Waaraan hebben jouw klanten nu behoefte? En hoe groot moeten de porties zijn in coronatijd? Hoe ga je het product extra opvallend presenteren? Hoeveel denk je ervan te kunnen verkopen? Hoe ga je het promoten? Wat mist er nog in jullie reguliere paasassortiment? En hoe kun je jouw klanten extra blij maken tijdens hun bezoek aan de winkel of online kanalen?

Als je in de bakkerij werkt, dan bedenk je samen met collega’s in de bakkerij een leuk nieuw paasproduct. Een lekker, smaakvol, onderscheidend product. Welke grondstoffen heb je nodig? Is het goed te produceren? Wat zijn de grondstofkosten per product? Een goed product begint met de behoefte van de klant in het achterhoofd. Overleg dus met de verkoopmedewerksters om de kans van slagen van jullie ideeën te toetsen.

'Let op, dit aanbod geldt als het initiatief helemaal van jullie zelf komt!'

Joep Gommans

Hebben jullie samen een topidee maar wil je nog wat extra input? Of vind je het lastig waar je moet beginnen? Ik help graag! Stuur me gerust een mailtje op j.gommans@bakkerijsupport.nl.

Ik denk graag en vrijblijvend mee om jullie ideeën tot een succes te maken. Bijvoorbeeld door te helpen bij het maken van super mooie foto’s van het product met jouw smartphone. Of door je te helpen bij het maken van een video in de bakkerij waarin je laat zien hoe het product gemaakt wordt. Een collega uit de winkel kan filmen en een bakker bakt het product. Als je me de beelden toestuurt maak ik gratis een mooie montage. Of ik denk mee over de berichten die je op sociale media kunt zetten. Let op, dit aanbod geldt als het initiatief helemaal van jullie zelf komt, ondernemers mogen mij bij hoge uitzondering dus niet niet contacten. Ik ben er nu even helemaal voor JOU! Doe je mee?

Joep Gommans

Joep Gommans

marketeer

Joep Gommans is eigenaar van Bakkerij Support | Marketing en Meer