FrieslandCampina doopt Polderland om in Debic

FrieslandCampina doopt Polderland om in Debic

De veranderingen in de markt gaan razendsnel. Hoogwaardige ingrediënten en grondstoffen worden steeds belangrijker, zegt Dré Eversteijn, patisserie-adviseur van Debic. 'Daarom hebben wij besloten de Polderland producten om te zetten naar Debic. De uitstekende kwaliteit van het product is hetzelfde en de houdbaarheid is verbeterd.'

Het is een spannende switch voor de bakkers die Polderland slagroom gebruiken, weet Eversteijn. ‘Slagroom is een belangrijke basisgrondstof voor bakkers. Wij willen hen op de juiste manier optimaal ondersteunen. Dat lukt alleen als wij kiezen voor één internationaal merk. Zo kunnen wij onze klanten allemaal dezelfde Debic-voordelen bieden en vormen wij nu één totaalleverancier voor alle bakkerijzuivel.’

Debic slagroomKoude pasteurisatie

De afgelopen maanden zijn er producten ontwikkeld die voor 100 procent voldoen aan zowel de eisen van FrieslandCampina als de ambachtelijke bakkers. ‘Onze producten zijn vrijwel hetzelfde gebleven. Ze hebben dezelfde heerlijke smaak zoals men van ons gewend is. In Nederland maken wij gebruik van koude pasteurisatie. Dat zorgt voor een groot smaakverschil ten opzichte van pasteurisatie op een hoge temperatuur. Onze standaarden liggen dus heel erg hoog.’

Nieuwe moderne productielijn

Daarnaast zijn ook de prachtige witte kleur en het gemakkelijke gebruik van de Polderland-producten gelijk gebleven. ‘Onze nieuwe romen hebben een uitstekende opslag en stand en stevigheid. Wij gaan ervan uit dat de ambachtelijke bakkers weinig verschil zullen merken; al verwachten we dat zij onze producten nóg beter zullen vinden. Door de optimalisatie van het productie- en afvulproces zijn we in staat de houdbaarheid te verlengen, zonder dat dit impact heeft op de smaak. Voorheen was onze THT bij aanlevering aan onze grossiers 16 dagen, maar door onze nieuwe moderne productielijn hebben wij dit flink kunnen verlengen.’

Debic slagroomOndersteuning voor de bakker

Naast de hoogwaardige innovatieve producten, afkomstig van melk van de vertrouwde Nederlandse boeren, biedt Debic nog meer voordelen voor de ambachtelijke bakker. Eversteijn licht toe: ‘In deze snel veranderende tijd moeten de creaties zich onderscheiden met een opvallende opmaak. Een zorgvuldige en mooie presentatie is essentieel. Wij willen de (banket)bakker hierbij optimaal ondersteunen. Hierbij spelen onze rayonmanagers een grote rol. Ze kunnen naast presentatie- en assortimentsadvies ook hele goede bewaar- en smaaktips geven. Zo vormen ze een echte sparringpartner voor de ambachtelijke bakker.’

Daarnaast worden bakkers geïnspireerd door middel van nieuwe concepten en doorlopende productinnovaties, updates en tips over de laatste trends in de markt, toegang tot een groot aantal online recepten, vakinhoudelijke demo’s en een inspirerend Bakkerij Magazine.

Jaren eerder

Jan Hakvoort, de eigenaar van Bakkerij Maxima op Urk, is één van de tevreden gebruikers van de nieuwe room. ‘Dit is echt een heel fijn product om mee te werken. De opslag is goed en de room slaat snel op.’ Ook is Hakvoort erg tevreden over de kleur, de smaak en met name de constante kwaliteit. ‘Hier had ik al jaren eerder mee willen werken’, zegt hij lachend.

Dit artikel is gesponsord door Debic.