Alles over Zuurdesembrood

Desembrood is er in vele soorten en smaken. Foto's: Puratos

De vele voordelen van desembrood: 'Er is er altijd wel één die de...

'Desembrood is een mooie kans voor ambachtelijke bakkers, het hoeft niet per se als desembrood verkocht te worden, dat is een kwestie van mindset.'...

Maurice Rommers heeft Bakkerij Amadeus geopend. Foto's: Metaal Kathedraal

Voormalig operazanger opent bakkerij in Utrecht

Maurice Rommers heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. De voormalig operazanger heeft half juli Bakkerij Amadeus geopend in de Utrechtse...

Het Puur Achterhoeks Pompoenbrood valt in de smaak bij de klanten van Bakkerij Dick ten Broeke. ‘We verkopen er zo’n 50 van in de week’, vertelt bakker Anna ten Broeke. Foto’s: Jan Willem Schouten

Anna ten Broeke maakt Achterhoeks pompoenbrood van lokale granen

Van bakker tot akker. Samenwerking in de lokale keten is de trend van dit moment. Net als het verwerken van oude granen. Dat is koren op de molen van...

Baking Lab bewaart iedere keer een deel van het deeg en voegt die als starter toe op het nieuwe brooddeeg. 
Foto: Bakkerswereld

Micropia onderzoekt azijnzuurbacteriën als smaakmakers in desem

Onderzoek naar de samenstelling van zuurdesemstarters laat zien dat met name azijnzuurbacteriën zorgen voor de grote variatie in smaak- en...

Femke Westerneng van bakkerij Kontjes & Sneetjes (K&S) bakt op vrijdag en zaterdag zuurdesempizza's in specialty coffeebar Kaffeetaria in Utrecht.

Kaffeetaria start samenwerking met bakkerij Kontjes & Sneetjes

Drie Utrechtse horecaondernemers bundelen de komende periode hun krachten om sterker te staan in de anderhalvemetersamenleving. Kaffeetaria gaat...

Dit jaar zijn er maar liefst twee winnaars van de Amsterdam Food Pitch die beiden €1.500 ontvangen en professionele begeleiding.
Foto: Amsterdam Food Pitch

Amsterdam Food Pitch roept twee winnaars uit in bakkerijsector

Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood en Dough-to-go zijn uitgeroepen tot 'Lekkerste product van 2018' van de Amsterdam Food Pitch. De makers...

Stephane Milluy: 'We kunnen leren van de landen om ons heen'

Stephane Milluy: 'We kunnen leren van de landen om ons heen'

Als bakker wil je je klanten continu verrassen. Maar waar haal je de creativiteit vandaan? "Bakkers kunnen veel inspiratie halen uit de wereldwijde...

Puratos onderhoudt een zuurdesembibliotheek.

Puratos roept Nederlandse bakkers op hun zuurdesem te registreren

Als oprichter van de enige zuurdesembibliotheek ter wereld, is Puratos altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere zuurdesems. Maar van de 100 desems is...

Biostadsbakker Broodt brengt lokaal Hoevebroodt

Biostadsbakker Broodt brengt lokaal Hoevebroodt

Biologische stadsbakkerij Broodt in Eindhoven gaat met spelt van de Genneper Hoeve in Made Eindhovens biologisch zuurdesembrood bakken. Het lokaal...

Beesham Soogrim.

Foto: IB

Desemgoeroe geeft 5 en 6 november workshops

We love baking haalt desemgoeroe Beesham Soogrim twee dagen naar Amsterdam. Op 5 en 6 november geeft hij workshops waarvoor nog enkele plaatsen vrij...