
Lokaal lijkt vandaag de dag het toverwoord als het gaat om grondstoffen. Steeds meer ambachtelijke bakkerijen kiezen voor lokaal geteelde granen en...
Lokaal lijkt vandaag de dag het toverwoord als het gaat om grondstoffen. Steeds meer ambachtelijke bakkerijen kiezen voor lokaal geteelde granen en...
Tritordeum staat in de bakkersmond bekend als ‘Spaans meel’, maar sinds vorige zomer is er ook tritordeum van Nederlandse bodem. François Brandt...
Het gebruik van alternatieve granen in bakkerijproducten is zeker mogelijk, zo leert het Vlaamse Alterbake-project. De verwerking vraagt wel om goed...
Haar twintigste verjaardag viert de coöperatie Kollenberger spelt met de eerste oogst van de nieuwe duurzame graansoort Tritordeum én door samen met...
De eerste oogst tritordeum van Nederlandse bodem is van het land. In totaal hebben de telers Wynand Vogels en Huub Diederen 20 ton gehaald van 4...
Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in het Belgische Ieper gevestigde bakkerij, die onder leiding staat van meester bakker...
De elfde editie van de Europese Sustainable Foods Summit op 13 en 14 juni in Amsterdam, heeft uitgebreid aandacht besteed aan tritodeum. Het...
Tritordeum heeft dinsdag 27 novemer in Londen de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Best Better-for-You Ingredient of the Year’. Een vakjury...
De grote belangstelling voor tritordeum lijkt voorbij, meldt onderzoeksbureau Marktdata.nl. Rond de Tour de France werd gespeculeerd over een nieuwe...
Tritordeum is één van de 10 finalisten die deelnemen in de strijd om €100.000 in de door PepsiCo opgezette Nutrition Greenhouse-contest. Doel van...