Alles over Peter Bienefelt

Foto's en video: Jan Willem Schouten

Kartoffelbrood van Meester Boulanger Peter Bienefelt - met video

Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'. De winnaar van de titel World Master Bakker 2018 gooide er hoge ogen mee op deze vakwedstrijd.

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de bereiding- en bakprocessen zo beheerst dat hij of zij op ieder moment het kneed- en bakproces kan bijsturen. Eén met kennis van toevoegingen, waar die nodig zijn en waar niet.

Peter en Natasja Bienefelt. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Peter Bienefelt: 'Zorg ervoor dat je omrijd-brood verkoopt'

Nadat Peter Bienefelt een proefbakkerij in zijn garage had gerealiseerd, bleek de vraag naar 'lekker brood' zo groot dat hij samen met zijn vrouw besloot om een eigen bakkerswinkel - inmiddels met Broodcafé - te openen. Uitgangspunt daarbij is dat het assortiment uniek is. 'Dan hebben klanten een reden om naar jou toe te komen en kijken ze veel minder snel naar de prijs', aldus de Meester Boulanger.

Echte Bakkersgilde zet drie jubilarissen in het zonnetje op voorjaarbijeenkomst

Echte Bakkersgilde zet drie jubilarissen in het zonnetje op...

Op de voorjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zijn drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Ko Pots en zijn dochter Rianne uit Rolde ontvingen de gouden Echte Bakkersspeld voor hun 25-jarig lidmaatschap. Diezelfde eer ging naar Nyncke Posthuma uit Wommels. Peter Gorter uit Edam nam de trofee voor 50 jaar lidmaatschap in ontvangst.

Natasja en Peter Bienefelt voor hun eerste échte bakkerswinkel: De Boulanger.
Foto: Bienefelt

Peter en Natasja Bienefelt lanceren heuse bakkerswinkel in Rhoon

Wereld Meester Boulanger Peter Bienefelt geeft vanuit zijn Atelier du Pain vele baktechnische adviezen aan collega's. Nu wordt ook de brug naar de consument geslagen: eind februari openen Peter en zijn vrouw Natasja een heuse bakkerswinkel. Hoe corona tot deze stap leidde.

Daan Filius (foto) traint samen met Tim Bienefelt voor de nationale Skills 2020-2021. Foto: Curio

Student Bienefelt coacht Skills-collega Filius

Op vrije vrijdagen tijgt student Tim Bienefelt naar opleidingsinstituut Curio in Breda. Nu zijn internationale Skills-wedstrijden door corona niet doorgaan, vindt hij een nieuwe uitdaging in het trainen van mede-student Daan Filius voor de landelijke Skills.

Peter Bienefelt. Foto: NBA

Trainingen Broodkeuren en Toppraktijk

De Nationale Bakkerij Academie (NBA) heeft in haar nieuwsbrief een interview geplaatst met Peter Bienefelt, die behalve World Master Baker en Meester Boulanger ook NBA-trainer is. Tijdens de trainingen 'Toppraktijk' en 'Broodkeuren' leert hij bakkers en bakkerijmedewerkers met liefde de fijne kneepjes van het vak.

Echte Bakker Koenen bestaat 150 jaar

Echte Bakker Koenen bestaat 150 jaar

Echte Bakker Koenen vierde onlangs het 150-jarig bestaan. Het bedrijf heeft met een centrale bakkerij, tien winkels en de levering aan het derde kanaal een hele stabiele basis. Deze hoopt Paul Koenen te behouden door onder meer te blijven inspelen op de wensen van de klant en door slim om te gaan met het dalende personeelsaanbod.

Uienkruiers

Uienkruiers

Uienkruiers passen prima in het seizoen. Lekker lauw warm bij de borrel of de lunch of als tussendoortje. Wereldkampioen broodbakken Peter Bienefelt en Herald Vugs gebruiken deze receptuur.

Peter Bienefelt. Foto: Jan Willem Schouten

NBA en NBC houden workshop 'Desem & Oude Granen'

De Nationale Bakkerij Academie (NBA) en het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) verzorgen op dinsdag 9 oktober een workshop 'Desem & Oude Granen'. Deze dag voor ambachtelijke en industriële bakkers heeft plaats bij het NBC in Wageningen.