artikel

Winterse Smoothie Slagroomtaart

Nieuws 267

Smoothies zijn populair. Dat biedt kansen voor de ambachtelijke bakker! Niet alleen door bijvoorbeeld – in geval van een koffiecorner – verse smoothies op de kaart te zetten, maar ook door een heerlijke winterse Smoothie Slagroomtaart in het assortiment op te nemen. Een onderscheidend winters product met een zomerse knipoog!

Winterse Smoothie Slagroomtaart

Ingrediënten:

Kapsel:

  • 200 gram Debic Cake Gold Boter
  • 1 heel ei
  • 450 gram patentbloem
  • 50 gram cacao
  • 50 gram citroenrasp
  • 500 gram suiker

Smoothie:

  • 225 gram Debic Magere Kwark
  • 65 ml melk
  • 750 gram peer diepvries, fruit life
  • 20 gram koud bindmiddel

Opbouw:

  • 1 kg Debic Prima Blanca Max
  • Afdekgelei
  • Trempeerlikeur (kaneel)
  • Decoratie

Bereidingswijze:

Kapsel:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Klop de eieren, suiker en citroenrasp luchtig.
  • Zeef de bloem en smelt de boter.
  • Spatel de gesmolten boter door het beslag.
  • Spatel de bloem door het beslag.
  • Verdeel het beslag in de 8 persoons kapselpannen en bak 30 minuten af op ± 180 °C.
  • De laatste 5 minuten met de schuif open.

Smoothie:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Giet de melk en de kwark in de blender.
  • Voeg het ontdooide diepvriesfruit toe en laat de blender in de hoogste stand draaien.
  • Voeg al draaiende het koud bindmiddel toe.
  • Verdeel voor de diepvries methode 170 gram smoothie per schijf in de siliconen mat en vries in.
  • Verdeel voor de verse methode 170 gram smoothie per taart en laat 30 minuten opstijven.

Taartopbouw:

  • Snijd het kapsel twee maal in de lengte door.
  • Steek een cirkel van 16 cm doorsnede uit de bovenste plak.
  • Bewaar beide stukken voor later.
  • Vul de onderste plak kapsel met slagroom.
  • Druk de tweede plak kapsel erop en trempeer met trempeerlikeur.
  • Vul de tweede plak kapsel met slagroom.
  • Druk het middelste gedeelte van de uitgestoken kapselplak op de slagroom.
  • Spuit op de buitenste rand een dun lijntje slagroom.
  • Druk de buitenste cirkel op de slagroom rand en trempeer de bovenste plak kapsel.
  • Giet de verse smoothie in de binnenste rand voor de verse methode.
  • Plaats voor de diepvries methode de diepgevroren smoothieschijf op de getrempeerde binnencirkel en geleer deze af.
  • Spuit de taart op met ongelijke dopjes slagroom.
  • Decoreer met vers fruit en chocolade decoratie.

Dit artikel is gesponsord door Debic. Kijk voor meer receptideeën op www.debic.com/recepten

 

Reageer op dit artikel