Winterse Smoothie Slagroomtaart

Winterse Smoothie Slagroomtaart

Smoothies zijn populair. Dat biedt kansen voor de ambachtelijke bakker! Niet alleen door bijvoorbeeld - in geval van een koffiecorner - verse smoothies op de kaart te zetten, maar ook door een heerlijke winterse Smoothie Slagroomtaart in het assortiment op te nemen. Een onderscheidend winters product met een zomerse knipoog!

Ingrediënten:

Kapsel:

  • 200 gram Debic Cake Gold Boter
  • 1 heel ei
  • 450 gram patentbloem
  • 50 gram cacao
  • 50 gram citroenrasp
  • 500 gram suiker

Smoothie:

  • 225 gram Debic Magere Kwark
  • 65 ml melk
  • 750 gram peer diepvries, fruit life
  • 20 gram koud bindmiddel

Opbouw:

  • 1 kg Debic Prima Blanca Max
  • Afdekgelei
  • Trempeerlikeur (kaneel)
  • Decoratie

Bereidingswijze:

Kapsel:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Klop de eieren, suiker en citroenrasp luchtig.
  • Zeef de bloem en smelt de boter.
  • Spatel de gesmolten boter door het beslag.
  • Spatel de bloem door het beslag.
  • Verdeel het beslag in de 8 persoons kapselpannen en bak 30 minuten af op ± 180 °C.
  • De laatste 5 minuten met de schuif open.

Smoothie:

  • Weeg de grondstoffen.
  • Giet de melk en de kwark in de blender.
  • Voeg het ontdooide diepvriesfruit toe en laat de blender in de hoogste stand draaien.
  • Voeg al draaiende het koud bindmiddel toe.
  • Verdeel voor de diepvries methode 170 gram smoothie per schijf in de siliconen mat en vries in.
  • Verdeel voor de verse methode 170 gram smoothie per taart en laat 30 minuten opstijven.

Taartopbouw:

  • Snijd het kapsel twee maal in de lengte door.
  • Steek een cirkel van 16 cm doorsnede uit de bovenste plak.
  • Bewaar beide stukken voor later.
  • Vul de onderste plak kapsel met slagroom.
  • Druk de tweede plak kapsel erop en trempeer met trempeerlikeur.
  • Vul de tweede plak kapsel met slagroom.
  • Druk het middelste gedeelte van de uitgestoken kapselplak op de slagroom.
  • Spuit op de buitenste rand een dun lijntje slagroom.
  • Druk de buitenste cirkel op de slagroom rand en trempeer de bovenste plak kapsel.
  • Giet de verse smoothie in de binnenste rand voor de verse methode.
  • Plaats voor de diepvries methode de diepgevroren smoothieschijf op de getrempeerde binnencirkel en geleer deze af.
  • Spuit de taart op met ongelijke dopjes slagroom.
  • Decoreer met vers fruit en chocolade decoratie.

Dit artikel is gesponsord door Debic. Kijk voor meer receptideeën op www.debic.com/recepten