Emco Benelux brengt entreemat voor visueel beperkten

Emco Benelux brengt entreemat voor visueel beperkten
Met gebruik van de blindengeleidenstok is de mat goed hoorbaar en dus beter herkenbaar voor blinden en slechtzienden. Foto: Emco

Emco Benelux brengt een nieuwe entreemat met gidssysteem. Hiermee kunnen gebouweigenaren anticiperen op het toenemende aantal mensen met een visuele beperking.

Het gidssysteem van emco Benelux bestaat uit robuuste roestvaststalen elementen voorzien van noppen. Het grote vierkante element fungeert als herkenning bij kruispunten, de tegels met een breedte van 122 of 300 mm dienen als oriëntatie van de looprichting. Naast de duurzame eigenschappen van het roestvast staal, heeft dit materiaal een extra voordeel. Het is met gebruik van de blindengeleidenstok goed hoorbaar en dus beter herkenbaar.

Geïntegreerd gidssysteem

Gidssystemen voor mensen met een visuele beperking worden doorgaans onderbroken bij de entree. De onderbreking vormt een barrière bij het vinden van de weg en het herkennen van kruispunten. Emco heeft daarom in samenwerking met Hoba Steel een entreemat ontwikkeld met een geïntegreerd gidssysteem.

De inlagen van de entreemat zijn van slijtvaste tapijtstroken (grove vezel) in de kleur antraciet of van gekarteld rubber in de kleur zwart. De entreemat is geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en transportkarretjes.

De entreemat met gidssysteem emco SPIN® SAFE voldoet nagenoeg aan alle specificaties van DIN 32984 (speciaal voor vloeraanduidingen in openbare ruimtes). Het gidssysteem ondersteunt tactiele, visuele en akoestische eigenschappen en zorgt voor een optimale overgang van buiten naar het gidssysteem in het gebouw. Het gidssysteem heeft zijn functie reeds bewezen in entrees van banken, ziekenhuizen en kantoren.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte hierna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij enkele vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.