Foto: Studio Nijenhuis

Bosshardtje is tweede Amsterdamse koekje dat mensen verbindt

In navolging van het Eberhardtje, dat Amsterdammers moet verbinden, is een tweede verbindingskoekje gelanceerd. Het Leger des Heils en Stichting...

Remco van der Veer checkt geregeld de winkel-whatsapp, waarop dagelijks al gauw 40 bestellingen binnen komen.

Dit is waarom klanten van Echte Bakker Van der Veer met een grote...

De klantenkring van Echte Bakker Van der Veer groeit nog ieder jaar. Dat succes komt niet vanzelf: de familie Van der Veer zet vol in op het werven...

Donker Dadel-Noten Brood

Voeg noten toe aan lekkernijen: consumptie gaat ouderdomsziekten tegen

Notenconsumptie verbetert de insulinegevoeligheid van de hersenen, zo blijkt uit onderzoek. Daardoor kunnen noten belangrijk zijn voor de preventie...

Met een foto-compilatie bedankt Van Maanen ook de stad Amsterdam. Beeld: fb

Van Maanen sluit House of Crompouce, hoe stop je met een hype?

Bakkerij Van Maanen sluit haar Crompouce®-avontuur in Amsterdam af met een gift van €3500 aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De focus komt...

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject gestart

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject...

Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over...

Bakker Wouter Hilvers en Ruvenss Wilches van OrderLemon vertellen over hun ervaringen met de betaalapp. Foto: OrderLemon

OrderLemon neemt een vlucht, wat is het geheim van de betaalapp?

De betaalapp OrderLemon neemt een vlucht in de ambachtelijke bakkerijsector. Het aantal bakkers dat zich in heel 2023 aansloot, lijkt in het eerste...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

Column: 'Klant vraagt om duurzaamheid en personalisatie'

Nu het nieuwe jaar alweer een maand is gevorderd, kijk ik vooruit naar de bakkerstrends voor 2024. Personalisatie en interactie zijn sleutelwoorden...

Foto: Dawn Foods

Met deze paastrends wind je de klant in 2024 om je vinger

Pasen en genieten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is hét moment extra uit te pakken met je assortiment. Bakkerswereld zet dé vijf...

Foto: Archief Bakkerswereld

Inspelen op de stijgende vraag naar plantaardig? Deze zeven...

Bakkers kunnen er bijna niet meer omheen: inspelen op de stijgende vraag naar plantaardige producten. Maar hoe pak je dat aan? Welke categorieën...

Portugese lekkernij bezig aan opmars: Mr. Nata ziet  kansen

Portugese lekkernij bezig aan opmars: Mr. Nata ziet kansen

Pastel de nata heeft alles in zich om Nederland te veroveren. Dat vindt de in Portugal geboren Amsterdammer José Fortes Cruz. In andere landen is de...