Issa Niemeijer-Brown wint prijs met boek over basisbakken

Issa Niemeijer-Brown wint prijs met boek over basisbakken
Issa met zijn winnende boek: A Book About Bread. Foto: HL Books

A Book About Bread van Issa Niemeijer-Brown heeft een internationale onderscheiding in de wacht gesleept. Het boek verscheen in 2020 al in een Nederlandstalige versie, de Engelstalige versie over de basis van broodbakken dit najaar.

Het boek A Book About Bread won de eerste prijs bij de Gourmand World Cookbook Awards 2023 in de categorie Bakery Pro. Daarmee krijgt het boek internationale erkenning. Het verscheen afgelopen najaar van 2023 bij HL Books.

De oorspronkelijke Nederlandse editie Een boek over brood verscheen in 2020 bij Uitgeverij Brandt, en verkocht al meer dan 15.000 exemplaren.

Issa Niemeijer-Brown is bakker en eigenaar van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam. De bakkerij staat in binnen- en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers. 

Terug naar de basis

Het boek brengt broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Daarmee overstijgt het het genre van traditionele receptenboeken. Het is een pleidooi voor ambachtelijk bakken. 

Een boek over brood was direct al een groot succes, laat de uitgever weten. Op veler verzoek verscheen dit jaar de Engelstalige editie. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.