Bake4Ukraine, Nijkerkse stichting en Zeelandia zamelen machines en gereedschap in voor Oekraïense collega's

Bake4Ukraine, Nijkerkse stichting en Zeelandia zamelen machines en gereedschap in voor Oekraïense collega's
Het ontbreekt de Oekraïense bakkers aan goede materialen. Beeld: Zeelandia

Samen met de stichting Bake4Ukraine en de Nijkerkse stichting 'Kom over en Help' organiseert Zeelandia Nederland een inzamelingsactie voor Oekraïense bakkers. Het gaat om de inzameling van bakkerijmachines en -gereedschap.

Bakken in noodlocaties

Veel bakkers kunnen de inwoners van hun stad of dorp niet meer voorzien van dagelijks brood, omdat hun bakkerij platgebombardeerd is. In noodlocaties proberen ze zo goed en zo kwaad als het kan brood te bakken, maar het ontbreekt ze voornamelijk aan machines en goed gereedschap.

Daarom probeert Zeelandia zoveel mogelijk bakkerijmachines en -gereedschap te verzamelen om deze zo snel mogelijk naar haar vestiging in Bovary te brengen. 'Vrijwilligers van #Bake4Ukraine zorgen ervoor dat alle spullen op de juiste plaats terechtkomen', laat senior-communicatiemedewerker Neo Nouwen van Zeelandia weten.

Machines doneren?

Wil je een machine of een stuk gereedschap doneren? Ook bakkerijmachines waar nog een kleine reparatie aan nodig is om ze werkend te krijgen, zijn meer dan welkom!

Vul dan alsjeblieft het formulier via deze link in. Zeelandia haalt de spullen op. De actie loopt van 13 t/m 28 februari. Begin maart gaat er een transport richting Brovary.

Geld doneren kan ook

In het geval ondernemers geen machines hebben om te doneren, maar toch een bijdrage willen leveren, dan kan dat in de vorm van een donatie aan de stichting Kom over en Help die dit overmaakt aan Bake4Ukraine. ‘Kom over en help’ heeft de ANBI-status dus de gift is fiscaal aftrekbaar.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.