De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt
Vegan patisserie. Foto: Debic

Verras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis gesloten hoeft te worden als het op smaak aankomt. Plantaardig kan net zo smaakvol zijn.

Als bakker of patissier wil je je klanten iedere dag weer de lekkerste producten aanbieden. Of zij nu echte zoetekauwen zijn, liever iets fruitigs kiezen, voor een plantaardig aanbod gaan of speciale dieetwensen hebben. Jij wilt een assortiment aanbieden dat past bij iedere klant en bij elke levensstijl. Op basis van meer dan honderd jaar kennis en ervaring op het gebied van roomproducten heeft Debic de Debic Vegantop ontwikkeld.

Bekijk via deze link het volledige recept.

Dit artikel is gesponsord door Debic.

Ben van Haren van Bakker Pim (links) en Thomas Knook van Van der Pol.

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...

Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste worden ook buiten Waalwijk geroemd, en tijdens de koffiepauzes gaan er flinke hoeveelheden naar het industrieterrein verderop. De basis: roomboter bladerdeeg van Van der Pol.

Meergranen- en volkorenbrood is momenteel een interessante productgroep voor de bakker.

Het gezonde imago van volkoren- en meergranenbroden

Voeding moet tegenwoordig niet alleen gezond zijn, maar ook heel lekker blijven. Daarom ziet Puratos mooie kansen voor meergranen- en volkorenbrood. 'Bij uitstek heel smaakvol brood, boordevol textuur. In Nederland houden we van knapperige korsten en een stevige bite in ons brood. Puratos heeft een grote diversiteit aan producten in huis waarmee je eenvoudig op de huidige consumentenwensen inspringt.'

Bakels verzorgt op regelmatige basis workshops en studiedagen in het Bakels Bakery Inspiration Centre in Zeewolde. Ook over de introductie van een vegan assortiment.

Bakels lanceert vegan assortiment: 'De weerstand is weg'

Onder het motto 'Nu echt lekker' presenteerde Bakels Senior op Bakkersvak hun vegan assortiment: bavarois, spongecake en cake. Een vegan gele room volgt later dit voorjaar. En de reacties zijn lovend. 'De weerstand rondom vegan is weg. Het is niet langer de vraag óf je dit productassortiment als bakker gaat introduceren, maar hoe en wanneer.'

De reguliere bakkerij is vaak nog te traditioneel

De reguliere bakkerij is vaak nog te traditioneel

Het aanbod in plant-based en andere better for you-producten groeit harder dan ooit. De traditionele bakker en de banketafdeling van de supermarkt blijven hierin nog behoorlijk achter, signaleert Dawn Foods. Terwijl de consument de producten online en binnen horeca en foodservice wél vindt. 'Zorg dat je de binding met de lokale consument niet kwijtraakt.'