Ambassadeurs du Pain geven 1 augustus bijzondere demo: Respectus Panis

Ambassadeurs du Pain geven 1 augustus bijzondere demo: Respectus Panis
Dominique Planchot, voorzitter.

Het komt niet vaak voor dat de Nederlandse bakkerij wordt verblijd met een bezoek van de Ambassadeurs du Pain. Dinsdag 1 augustus komen de Franse Dominique Planchot en Pierre Nury naar Vlaardingen voor een bijzondere, gratis broodbereidingsdemo.

Respectus Panis

Pierre Nury
Pierre Nury

De MOF’s en tevens oprichters van de organisatie Ambassadeurs du Pain geven een demo met als thema Respectus Panis. Respect voor het deeg en voor het brood. De bakkers willen al enkele jaren terug naar de traditionele werk- en productiemethodes.

In het bereidingsproces passen zij bijna geen gist toe en nauwelijks kneding. ‘Ze maken heel puur brood, zonder enzymen ook. Dit is een heel speciale manier van deegbereiding, die in opkomst is’, vertelt nestor van het Boulangerie Team Hans Som.

Plek voor 30-40 mensen

De demo is gratis bij te wonen in de Food Innovation Acadamy in Vlaardingen. Opgeven moet wel even van tevoren, er is ruimte voor 30 tot 40 mensen.

Opgeven kan bij BT-lid Wietse Schiere via w.schiere@royalkoopmans.nl

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.