Gratis stickers voor deelname Verspillingsvrije Week

Gratis stickers voor deelname Verspillingsvrije Week

De week van 11 tot en met 17 september staat volop in het teken van het tegengaan van verspilling. Ook ambachtelijke bakkers kunnen hieraan deelnemen. Het NBC verstrekt gratis nudge-stickers.

In Nederland worden dagelijks veel te veel broden gebakken. Tegelijkertijd gooien consumenten brood nog al te gemakkelijk weg. In de Verspillingsvrije Week wordt hierop extra de aandacht gevestigd.

NBC

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft nudge-stickers ontwikkeld, waarmee consumenten op een vriendelijke manier 'in de juiste richting' worden geduwd. De stichting verspreidt de stickers bij industriële bakkerijen.

Het NBC in Wageningen stelt ze ook graag beschikbaar aan ambachtelijke bedrijven. Zo kunnen bakkerij-ondernemers in deze sector hun klanten er tijdens de speciale week ook aan herinneren om ook het laatste sneetje op te eten. De nudge-sticker is bedoeld om te plakken op grootbrood.

De stickers zijn via deze site te bestellen.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.