L'Art de Vivre is bijzonder paaskunstwerk van Patisserie De Rouw

L'Art de Vivre is bijzonder paaskunstwerk van Patisserie De Rouw

Patisserie de Rouw in Vught heeft een bijzondere nieuwe creatie aan het assortiment toegevoegd. Het chocoladekunstwerk L'Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven en wordt ter gelegenheid van Pasen geïntroduceerd. Het sierlijke kunstwerk is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Het sierlijke kunstwerk L’Art de Vivre staat voor de kunst van het leven en is een lust voor het oog. ‘De sculptuur heeft een organische en tegelijkertijd abstracte vorm die tot de verbeelding spreekt en waarin men onder andere een vrouwenlichaam en een paashaas kan zien’, licht Arthur de Rouw toe.

De creatie is gemaakt van pure chocolade en voorzien van drie eieren van witte chocolade, afgewerkt in een zonnebloemgele kleur. ‘Deze eieren zijn gevuld met een zalige pecannoten-karamelvulling, waarvoor pecannoten van de allerbeste kwaliteit gebruikt zijn. De subtiele crunch van de vulling maakt het helemaal af’, aldus De Rouw. ‘De voet van pure chocolade is belegd met pure chocolade-eitjes voorzien van een heerlijk zachte hazelnoot-pralinévulling, waarvoor we topkwaliteit Italiaanse hazelnoten uit Piemonte hebben gebruikt. Dit is een vulling waar iedereen van houdt en een feestje in de mond!’

Met L’Art de Vivre is een bijzonder kunstwerk toegevoegd aan het assortiment. ‘Door de bijzondere vorm is het ook een onderscheidend relatiegeschenk voor bedrijven.’

Coole Kip en Happy Easter Bunny

In de aanloop naar Pasen wordt de winkel en de prachtig gedecoreerde etalage gevuld met paascreaties in de vorm van eieren, hazen  kippen en andere dieren. ‘Mijn lieveling is de Coole Kip, gemaakt van Dulcey chocolade en gevuld met luchtige rijst-crispy en afgewerkt met marsepein’, zegt Doris de Rouw.

‘Deze grappige kip is voorzien van een zonnebril van pure chocolade. De vrolijke Happy Easter Bunny heeft zijn holletje in een eierschaal van melk- en witte chocolade en is gemaakt van Dulcey chocolade voorzien van marsepeinen details. De hele dierenserie staat voor vrolijke cadeaus met een knipoog.’

Om uit te delen zijn er heerlijke chocolade-eitjes, dit jaar gevuld met de smaken karamel, hazelnoot, Irish Coffee, framboos, sereh, pecan-karamel, amandel en kaneel. ‘Deze verfijnde eitjes zijn mooi verpakt in een handig doosje. Een impressie van het paasassortiment is te zien in de paasvideo.’

Lekkernijen voor de paasbrunch

Liefhebbers van de paasbrunch kunnen bij De Rouw terecht voor lekkernijen om een mooie paastafel mee samen te stellen. Zo is er paasbrood, paastaart, citroencake en zijn er pure vruchtenconfitures. Voor de hartige trek zijn er worstenbroodjes, (mini-)quiches, pasteitjes, kippenragout en tomatensoep. Als dessert zijn er prachtig opgemaakte ijsjes in een glas, die zo op tafel gezet kunnen worden.

Pick-up-point

Rond Pasen hanteert Patisserie de Rouw de gebruikelijke openingstijden, op Paasmaandag is het bedrijf traditiegetrouw gesloten. Op Koningsdag is de winkel gesloten, maar kunnen vooraf bestelde lekkernijen tussen 09.00 en 12.00 uur afgehaald worden bij het pick-up-point.

Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught maakt al zestig jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. De winkel is een lust voor het oog en bezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand. Onderscheidend is De Rouw ook in innovatie. Continu worden nieuwe producten ontwikkeld, waarbij gewerkt wordt met ‘state of the art’ apparatuur.

De Rouw is als enige in Nederland aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het pick-up-point kunnen worden afgehaald. Een deel van de producten kan ook per post geleverd worden. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Wendy Noordzij

Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Wendy Noordzij (1976) startte haar journalistieke carrière bij het Sneeker Nieuwsblad. Ze heeft een rijke ervaring in het verslaan van regionaal nieuws en in de vakbladensector. Bij de komst van haar twee kinderen heeft ze zichzelf gevestigd als freelancer.

Vanuit haar eenmanszaak RedactieVisie schrijft ze artikelen voor diverse media. Sinds 2012 is zij vaste freelancer voor Bakkerswereld. Wendy vindt het geweldig om over food te schrijven en ondernemers te interviewen. ‘Hun passie en gedrevenheid inspireren mij elke dag weer.’